تاریخ

  • چرا تاریخ را وارونه می نویسند

    چرا تاریخ را وارونه جلوه می دهند؟

    ⁉️ چرا تاریخ را وارونه جلوه می دهند؟ 🔖دکتر مصطفی محمود می‌گوید: ❓چرا تاریخ  ناپلئون را برایمان تدریس می‌کنند و آن را  برایمان درخشان جلوه می‌دهند. اما برای ما روشن نمی‌کنند که از روی غدر سه هزار اسیر را بعد از تسلیم شدنشان کشت! ❓چرا نمی‌گویند، که او به قدس رفت و گفت: وقت آن رسیده که یهودیان به سرزمینشان برگردند؟! ❓چرا برایمان باز گو نمی‌کنند، که او با دستور مستقیم سران کشور مغلوب را می‌کشت، و سرشان را بر…

    ادامه »»»
  • عدنان فلاحی

    ماهیت خلافت عثمانی و نابودگرانش: روایت شیخ محمد رشید رضا

    ماهیت خلافت عثمانی و نابودگرانش: روایت شیخ محمد رشید رضا نویسنده: دکتر عدنان فلّاحی    برغم گذشت یک قرن از زوال امپراتوری عثمانی و تاسیس جمهوری ترکیه، همچنان نوستالژی خلافت عثمانی[۱] و مویه‌کردنِ بر زوال آن، در میان طیف‌های گسترده‌ای از علمای مسلمین به شکل پیدا و پنهان وجود دارد؛ هرچند که امروزه در خاستگاه اصلی عثمانی یعنی جمهوری ترکیه، هیچ‌کدام از نیروهای موثر حاضر در سپهر سیاسی ترکیه ـ از تمام دسته‌ها و گرایش‌ها ـ چنین دغدغه‌ای ندارند و…

    ادامه »»»
  • تاریخ اسلامی

    تاریخ خواندن چرا اهمیت دارد؟

    تاریخ خواندن چرا اهمیت دارد؟ نویسنده: عبدالرحمن عزام تاریخ خواندن چرا اهمیت دارد؟ با آن‌که ممکن این‌روزها حال هیچ‌کدام‌مان خوش نباشد، با آن‌هم همه را به خواندن تاریخ توصیه می‌کنم. تاریخ، بسان قله‌ای است که هرگاه برفراز آن برآییم، همۀ دور و نزدیک را با دیدی محیط می‌بینیم و پس و پشت هر پستی و بلندی ای را روشن می‌نگریم که پس از هر نشیبی فرازی است و بعد از هر فرازی، فرودی. تاریخ را فواید و بهره‌های وفیری است،…

    ادامه »»»
  • عدنان فلاحی

    تاریخ اندیشه‌ها، سلف متخیّلِ ضد قیام: حسین بن علی و انگاره‌ی «تفریق جماعت»

    تاریخ اندیشه‌ها، سلف متخیّلِ ضد قیام: حسین بن علی و انگاره‌ی «تفریق جماعت» نویسنده: دکتر عدنان فلاحی    اندیشه‌ها و خاصه اندیشه‌های سیاسی در خلأ رشد و نمو پیدا نمی‌کنند. بسترهای مهیای تاریخی است که به تطور، توسعه و تطبیق اندیشه‌ها مجال می‌دهد. مثلاً فلسفه‌ی سیاسی در میان قبایل بدوی افریقا یا امریکای لاتین امکان تأسیس و تطور نداشته است چون زمینه‌ی این بحث‌ها در بافتار اجتماعی و تاریخی این اجتماعات، ممتنع و مُحال بوده است.    ما در سلسله…

    ادامه »»»
  • زوانی دایکی زبان مادری کردستان

     تٲملی بر زبان سرزمین و تاریخ کردستان به بهانه روز زبان مادری

     تٲملی بر زبان سرزمین و تاریخ کردستان به بهانه روز زبان مادری نویسنده:  اسماعیل شمس 🔻در اخبار آمده بود که پنج روز پیش خانم کریستینا کالدرون آخرین بازمانده قوم یاگان (بومیان بخشی از شیلی و آرژانتین) که می توانست به زبان بومی یامانا صحبت کند، در ۹۳ سالگی از دنیا رفت. به قول یکی از زبان شناسان ، مرگ او مرگ بخشی از حافظه بشر بود که از دورانی نامعلوم تا دوران معاصر با سخت جانی تاب آورده بود. هرچند…

    ادامه »»»
  • غزوات پیامبر

    غزوات پیامبر و نگاهی به حقیقت آن ها

    غزوات پیامبر و نگاهی به حقیقت آن ها نویسنده: دکتر هانی أحمد فقیه / مترجم: میلاد لهونی فرد   اسلام دین سلامتی است و اساس رفتار مسلمانان با غیر خودشان صلح با اهل صلح و جنگ با اهل جنگ می باشد. و همانا اسلام در میان مردم به قدرت دلیل – نه به دلیل قدرت – انتشار یافته است. تمام جنگ های پیامبر بزرگوار برای دفاع از دین و مردم انجام می گرفت و به آن پناه نمی بردند جز…

    ادامه »»»
  • فتوحات صحابه

    فتوحات صحابه، حقیقت آن و مقایسه میان جنگ های صحابه و دیگر جنگ ها

    فتوحات صحابه، حقیقت آن و مقایسه میان جنگ های صحابه و دیگر جنگ ها نویسنده: دکتر هانی أحمد فقیه / مترجم: میلاد لهونی فرد   حقیقت فتوحات صحابه سخن ما در رسیدن به حقیقت جنگ و جهاد در اسلام نیمه تمام ماند. بعد از آن که در دو فصل قبل ثابت نمودیم غزوات پیامبر برای دفاع از جان و دین مردم در برابر تجاوزگران انجام می گرفتند، حال باید به طور مختصر از جنگ های صحابه و فتوحاتشان صحبت کنیم.…

    ادامه »»»
  • احمد ریسونی

    برداشت جدید از حدیث خلافت و ملوکیت و امکان احیای خلافت راشده در هر زمان و مکانی

    برداشت جدید از حدیث خلافت و ملوکیت و امکان احیای خلافت راشده در هر زمان و مکانی نویسنده: دکتور أحمد الریسونی / ترجمه: عبدالخالق احسان   این مقاله، خوانش و نگاهی جدیدی است به تفسیر رایج حدیث پیامبرﷺ در مورد خلافت و ملوکیت، این حدیث را امام احمد در مسند خود تخریج نموده و محدثان دیگری نیز در کتاب­های شان ذکر نموده­اند. این حدیث دوره­های سیاسی را که بر مسلمانان همراه حاکمان شان سپری می­گردد، بیان نموده­است؛ از دوره نبوت…

    ادامه »»»
  • زنان دانشمند کورد

     زنان دانشمند کورد در سده های میانه اسلامی

     زنان دانشمند کورد در سده های میانه اسلامی نویسنده : اسماعیل شمس   ✅ تاریخنگاران سده های میانه اسلامی و سیاحان و شرق شناسانی که از سده هفدهم میلادی به بعد وارد کردستان شده اند، به کرات از نقش سیاسی و اجتماعی زنان کرد بحث کرده اند و بنابراین زن سیاستمدار یا جنگجوی کرد سوژه ای آشنا برای همگان است. این یادداشت کوتاه وارد این حوزه نمی شود و به یک ویژگی مهم دیگر زنان کرد در سده های میانه…

    ادامه »»»
  • تمدن اسلامی

    تمدن اسلامی و نقش تمدن های قبل از اسلام در ساختن تمدن اسلامی

    تمدن اسلامی و نقش تمدن های قبل از اسلام در ساختن تمدن اسلامی تدوین : مروان پاشا   تمدن اسلامی ، آنچه نام تمدنها را به خود منسوب می دارد اندیشه یا ایده ایست که توانسته تمدن گذشته را تداوم دهد و بار آور کند . مثلا تمدن #ایران_باستان ماحصل تمدن آشور و بابل و به کل #بین_النهرین است که توسط انها به فلات ایران انتقال یافته و با ایده امپراطوری یا به قول هگل وحدت در عین کثرت تداوم…

    ادامه »»»
  • تاثیر جهانگردی وسفرهای  مسلمین در شکوفایی تمدن اسلامی

    تاثیر جهانگردی وسفرهای  مسلمین در شکوفایی تمدن اسلامی   دوران شکوفایی تمدن اسلام از قرن دوم آغاز و تا قرن دوازدهم ادامه دارد و در این مدت، فراز و نشیب‌های بسیاری داشته است. عظمت تمدن و فرهنگ یک ملتی با توجه به نکته‌های گوناگون و بررسی مسائل مختلف روشن می‌شود: گسترش سرزمین، ثروت ، فرهنگ ، آثار معماری و هنری، پیشرفت در دانش‌های گوناگون، ادبیات ، صنعت و ابزارها و مراکز علمی مانند: آموزشگاه‌ها، دانشگاه‌ها، کتابخانه‌ها، گروه‌ها، مقامات دولتی و علمی (دانشمندان)، وضعیت اداری، سیاسی، قضائی، اقتصادی، وضعیت…

    ادامه »»»
  • صلاح الدین ایوبی

    صلاح الدین ایوبی فاتح قدس و پیام او به ما

    صلاح الدین ایوبی فاتح قدس و پیام او به ما نویسنده: محمود حماد صلاح الدین ایوبی ، این جوان کسی است که برای همیش بخاطر اسارت قدس شریف اندوه گین بود و همواره برای آزادی آن لحظه شماری مینمود و احساس حقارت میکرد که چگونه زنده باشد در حالیکه قبله اول مسلمانان زیر استعمار صلیب است و چگونه خوشحال باشد در حالیکه مسلمانان بخاطر قبله اول شان غمگین هستند.  نهایتا آن روزی که برایش لحظه شماری مینمود فرا رسید و…

    ادامه »»»
  • مسجد ایاصوفیه

    تأملی تاریخی بر دلایل بیگانگی روشنفکران و اسلامگرایان کُرد از یکدیگر

    تأملی تاریخی بر دلایل بیگانگی روشنفکران و اسلامگرایان کُرد از یکدیگر به بهانه تغییرکاربری ایاصوفیا: نویسنده: مدرس سعیدی دکترای تاریخ، استادیار بنیاد دایره‌المعارف اسلامی   اسلامگرایان کُرد و نقش آنها در مقاله تأملی تاریخی بر دلایل بیگانگی روشنفکران و اسلامگرایان کُرد از یکدیگر که به بهانه تغییر کاربری ایاصوفیه نگاشته شده است. در این مورد بخوانید: گذری کوتاه بر تاریخ اسلامی کردستان ▪️رژیم رجب طیب اردوغان که در میان جریانهای اسلامگرای ترکیه سربرآورده، برای حفظ پایه های قدرت خود، ملغمه…

    ادامه »»»
  • جنگ بنی قریظه

    دسیسه های شیطان، هفده ایراد بر اکذوبه ی قتل عام مردان بنی قریظه

    دسیسه های شیطان، هفده ایراد بر اکذوبه ی قتل عام مردان بنی قریظه نویسنده: عدنان فلاحی “خشکاندن باتلاق بردگان و کنیزان” عنوان کتابی است که بنده از مجتهد و حقوقدان معاصر کُرد پروفسور مصطفی ابراهیم الزَّلمی ـ یکی از مفاخر تاریخ الازهر ـ ترجمه کردم و به فراخور محتوای آن، چند پیوست به آن افزودم. این کتاب در سال۱۳۹۶ منتشر شده است.مقاله “دسیسه های شیطان، هفده ایراد بر اکذوبه ی قتل عام مردان بنی قریظه” نیز یکی از پیوست‌های همان…

    ادامه »»»
  • جنگ بنی قریظه

    افسانه قتل‌عام مردان قبیله بنوقریظه (قسمت سوم)، ایرادات وارد به بنی قریظه

    افسانه قتل‌عام مردان قبیله بنوقریظه (قسمت سوم)، ایرادات وارد به بنی قریظه نویسنده: عدنان فلاحی   دانلود کتاب کامل: دسیسه های شیطان، هفده ایراد بر اکذوبه ی قتل عام مردان بنی قریظه      در قسمت قبل و در مسیر تعریف این قصه، به اینجا رسیدیم که قبیله اوس که هم‌پیمان پیشین بنوقریظه بودند، نزد پیامبر(ص) آمدند و از ایشان خواستند که در حق یهودیان بنی قریظه ارفاق نماید. پیامبر(ص) به آنان گفت:    «آیا اگر مردی از خودتان در…

    ادامه »»»
دکمه بازگشت به بالا