جهان اسلام

  • تونس

    تحولات تونس؛ آغاز یا پایان بحران؟

    تحولات تونس؛ آغاز یا پایان بحران؟   در روزهای گذشته اخبار زیادی مبنی بر شکل گیری اعتراضات، کودتا، انحلال پارلمان و … در تونس شنیده می‌شود، اما تحولات اخیر تونس پیچیده تر از آن است که بتوان آنها را تماما مثبت یا منفی ارزیابی کرد. ژوئیه سال ۲۰۲۱ بطور قطع نقطه‌ مهمی در تاریخ این کشور به حساب خواهد آمد اما اینکه نقطه‌‌ای روشن یا تیره باشد را تنها گذر زمان و رویدادهای آتی، مشخص خواهد کرد. در این مورد…

    ادامه »»»
  • افغانستان

    عوامل اساسی ظهور بیداری اسلامی درجهان (مطالعه موردی افغانستان)

    عوامل اساسی ظهور بیداری اسلامی درجهان (مطالعه موردی افغانستان) پوهنمل شریف الله غفوری، عضو کادر علمی دانشکده زبان وادبیات، پوهنتون تخار چکیده بیداری اسلامی یک جریان تاریخی ومتأثر از عوامل درونی، بیرونی ومنظومه‎های فکری است که در جهت بیدار سازی وهوشیار سازی امت اسلامی تلاش نموده وبرای برپایی نظام اسلامی، اعاده شأن، شوکت، عزت، شرف واحیای گذشته امت اسلامی مبارزه داشته و تلاش می ورزند تا برای رها سازی مسلمانان از اسارت فکری، سیاسی، فرهنگی، اقتصادی راه نجاتِ را ارایه…

    ادامه »»»
  • قدس

    فلسطین از معامله ی قرن تا خیانت قرن

    فلسطین از معامله ­ی قرن تا خیانت قرن نوشته: احمد فرید فرزاد هروی فلسطین از معامله ­ی قرن تا خیانت قرن معامله ­ی قرن تا خیانت قرن ، ۱۴ماه می ۱۹۴۸ که به عنوان روز نکبت و عرض اندام کردن رژیم نا مشروع در سرزمین وحی فلسطین که طی آن صهیونیست­های اشغالگر توانستند انگلیسی­های استعمارگر را بیرون رانده و خود با زیر پا نهادن تمامی حقوق ساکنان اصلی این سرزمین، آواره­سازی و تسلط ظالمانه بر آب و خاک این سرزمین،…

    ادامه »»»
  • اسلام گرایی در ترکیه

    ریشه یابی عبور از لائیسم و بازگشت به اسلام گرایی در ترکیه

    ریشه یابی عبور از لائیسم و بازگشت به اسلام گرایی در ترکیه  نویسنده: رسول نوروزی فیروز اسلام گرایی و جریان اسلام گرایی در ترکیه در تاریخ ترکیه به عنوان کشوری اسلامی ریشه دارد؛ اما اهمیت بررسی فرایند بازگشت اسلام گرایی در ترکیه از آنجاست که این کشور از اوایل قرن بیستم در صدد ایجاد کشوری لائیک بود و از کشورهایی است که لائیسیته افراطی را به شدت تجربه کرده است. در این مورد بخوانید: برتری ترکیه در سطح جهانی در…

    ادامه »»»
  • مسجد ایاصوفیه

    حوادث نقاب از چهره برمیدارند، رهبر کاتولیک ها از اینکه ایاصوفیه به مسجد تبدیل شد خیلی غمگین شدم

    حوادث نقاب از چهره برمیدارند، رهبر کاتولیک ها از اینکه ایاصوفیه به مسجد تبدیل شد خیلی غمگین شدم نویسنده: محمود ” حماد” رهبر کاتولیک های جهان گفت : ازین که ایاصوفیه به مسجد تبدیل شد خیلی غمگین شدم. انسان ها و گروه های تقدم طلب و تک طلب مدام میخواهند اهداف شان را در ورای کارهای تظاهر گونه شان بپوشانند و تظار کنند که همه یکسان اند و هیچ فردی بردیگری برتری ندارد و همه در یک صف واحد قرار…

    ادامه »»»
  • مسجد ایاصوفیه

    تحلیلی بر بازگرداندن و بازگشایی مسجد ایاصوفیه…

    تحلیلی بر بازگرداندن و بازگشایی مسجد ایاصوفیه … ✍️نویسنده:  مهندس صلاح الدین عباسی   ?مسلمانان چند سال بعداز سقوط اندلس پذیرفتند که این شبه جزیره مهم و دروازه ورود به اروپا و فتح روم, منطقه ای اسلامی نیست. اکنون از هر مسلمانی سوال کنید, سیاستمدار یا تاریخ شناس, مسلمان عادی یا مجتهد در فقه, آیا اسپانیا و پرتغال سرزمینی اسلامی است یا مسیحی, پاسخ می دهند: مسیحی است.   در این مورد بخوانید: مسجد ایاصوفیه استانبول با امضای جعلی تبدیل…

    ادامه »»»
  • مسجد الاقصی فلسطین

    تشکیل دولت اسرائیل و اشغال فلسطین، مبارزات بی نظیر اخوان المسلمین در فلسطین

    تشکیل دولت اسرائیل و اشغال فلسطین، مبارزات بی نظیر اخوان المسلمین در فلسطین نویسنده: محمود  حماد     بعد از جنگ جهانی اول طرف های برنده جنگ برای تسلط بیشتر بر کشور های جهان سوم خواستند سیطره دولت خویش را گسترش دهند. روی این ملحوظ کشور استعمارگر بریتانیا که این فکر را در سرش میپرورانید؛ قبل از جنگ جهانی اول در شهر پازل سوئیس با بکار گیری خبرنگاران فعال یهودی تبار خواهان ایجاد یک کنگره بزرگ میان یهودیان شد، او…

    ادامه »»»
  • مهاتیر محمد

    درسهایی از ماهاتیر محمد، نابغه اقتصاد اسلامی

    درسهایی از ماهاتیر محمد، نابغه اقتصاد اسلامی ماهاتیرمحمد ملقب به نابغه اقتصاد اسلامی و مشهور به مرد تحول و توسعه است که در سال ۱۹۲۵ پا به دنیا گذاشت و توانست اقداماتی ارزشمند را در راستای مدرن‌سازی مالزی صورت دهد. ماهاتیرمحمد ملقب به نابغه اقتصاد اسلامی و مشهور به مرد تحول و توسعه است که در سال ۱۹۲۵ پا به دنیا گذاشت و توانست در سالهایی طولانی که بر مسند قدرت بود، اقداماتی ارزشمند را در راستای مدرن‌سازی مالزی صورت…

    ادامه »»»
  • رسائل نور سعید نورسی

    مختصری از تاریخچه نورجی ها یا جماعت نور

    مختصری از تاریخچه  نورجی ها یا جماعت نور جماعت نور (nurcular  نورجولار) یا حرکت رساله نور، یک جنبش اسلامی است که در اوائل قرن بیستم با توجه به آموزه های سعید نورسی پدیدار گشته است این جماعت از لحاظ اعتقادی و فقهی سنی مذهب هستند. فعالیت اصلی این جماعت ، خواندن، درک کردن و انتقال رسائل نور (عنوان مجموعه کتاب سعید نورسی) به دیگران است نورجی ها این فعالیت و حرکت را خدمت ایمانی و قرانی یا به طور خلاصه…

    ادامه »»»
  • اسلام کره جنوبی

    اسلام در کره ی جنوبی

    اسلام در کره ی جنوبی نویسنده : محمد زریق / ترجمه: عبدالخالق احسان در نیمه ی شرقی کره ­ی زمین و مشخصا در شهر های کره ی جنوبی، وقت شنیدن صدای اذان و عبارت ( السلام علیکم) موقع ملاقات، انسان مسلمان غافلگیر می شود؛ بله چون از کره ی جنوبی صحبت می کنیم نه یکی از کشور های عربی! در کشوری که نیمه شهروندانش اصلا به هیچ دینی باور ندارند، می بینی که تعداد مسلمانان درین کشور افزایش یافته و…

    ادامه »»»
  • کُهنه‌زخمِ فلسطین بر دل خاورمیانه

    کُهنه‌زخمِ فلسطین بر دل خاورمیانه متین لطفی «فلسطین، بزرگ‌ترین مسأله‌ی اخلاقی عصر ماست.» این گفته‌ی «نلسون ماندلا» رهبر مبارز و ملی آفریقا بود که به خاطر مشارکت در مقاومتِ مسلحانه‌ی مخفی، محاکمه و زندانی شد. ماندلا گرچه همواره پایبند به پرهیز از خشونت بود اما مبارزه‌ی مسلحانه برای او، آخرین راه چاره بود. خشونت همواره در همه‌جا زشت است جُز در «شرایطی» که توسل بدان بر ما تحمیل شده و به عنوان آخرین راهکار، جهتِ برون‌رفت از یک بحران، مورد…

    ادامه »»»
  • بهرامی نیا سهرابی

    میانمار ، گفتگو با جلیل بهرامی نیا در ارتباط با «نسل کشی مسلمانان برمه» توسط دولت و ارتش این کشور

    میانمار ، گفتگو با جلیل بهرامی نیا در ارتباط با «نسل کشی مسلمانان برمه» توسط دولت و ارتش این کشور گفت‌وگو از: یحیی سهرابی سهرابی:  امروز دبیرکل سازمان ملل کشتار مسلمانان روهینگیا را به پاکسازی قومی تعبیر نمود. به نظر شما علل این کشتار از سوی ارتش میانمار چه می‌تواند باشد؟ آیا می‌توان آن را جنگ عقیدتی میان بودائیان و مسلمانان تلقی نمود؟ بهرامی‌نیا: دوست داشتم قبل از اینکه سؤال پاسخ داده شود خدمت شما عرض کنم که ورود اسلام…

    ادامه »»»
  • میانمار، برمه چرا و چگونه در آتش سوخت ؟!

    میانمار، برمه چرا و چگونه در آتش سوخت ؟! ✍️ دکتر عمر عبدالکافی مشکلی پیش نمی آید اگر ۹۰ ثانیه از وقتت را برای فهمیدنِ واقعیتِ داستانِ مسلمانان برمه بگذاری ?خلاصه داستان: دولتی مستقل تحت عنوان اراکان با ۳ میلیون مسلمان وجود داشته است. این دولت شروع به تبلیغ اسلام در سرزمین همسایه می کند که اسمش برمه بوده و اغلب ساکنان آن هم بودایی بوده اند. در سال ۱۷۸۴ یعنی حدود ۲۳۰ سال قبل، بودایی ها از این کار…

    ادامه »»»
  • میانمار کجاست؟ چگونه مسلمان شدند؟ و چرا قتل عام می شوند؟

    گردآورنده: کمال مولودپوری میانمار Myanmarکشوری است در آسیای جنوب شرقی. میانمار از شمال شرقی با چین، از شرق با لائوس، از جنوب شرقی با تایلند، از غرب با بنگلادش و از شمال غربی با هند مرز مشترک دارد و از جنوب غربی با خلیج بنگال و از جنوب با دریای آندامان محصور است. میانمار با مساحت ۶۷۸۵۰۰ کیلومتر مربع دومین کشور بزرگ آسیای جنوب شرقی است. این کشور ۱۹۰۰ کیلومتر مرز آبی دارد.

    ادامه »»»
  • مسجدالاقصی

    مسجدالاقصی را بشناسیم!

    مسجدالاقصی را بشناسیم! نوشته: دکتر تیسیر رجب تمیمی / مترجم : عبدالرحمن عزام به باور مسلمانان مسجدالاقصی بعد از مسجدالحرام و مسجدالنبی، نسبت به دیگر مساجد از بیشترین قدسیت برخوردار می باشد. مسجدالاقصی پیش از واقعه ی معراج پیامبر، بیت المقدس نامیده می شد که در آیه ی اسراء خداوند آن را مسجدالاقصی نام نهاد. بسیاری فکر می کنند که مسجدالاقصی عبارت از همان مسجدجامع قبله است که فعلا در آن نمازهای پنجگانه اقامه می شود؛ در حالی که این…

    ادامه »»»
دکمه بازگشت به بالا