قرآن

  • نکته های قرآنی

    ۶٢- نکات قرآنی، شبهه‌ای ایجاد شده پیرامون قرآن در سوره یوسف و ردً آن

    ۶٢- نکات قرآنی، شبهه‌ای ایجاد شده پیرامون قرآن در سوره یوسف و ردً آن 🔖نکته شماره ۶٢ 📌 شبهه‌ای ایجاد شده پیرامون قرآن در سوره یوسف و ردً آن درگذر زمان دشمنان اسلام ، شبهاتی پیرامون قرآن مطرح کرده‌اند. یکی از شبهات این است که  گفته‌اند برخی از الفاظ قرآن فصیح نیستند و لازم است، به جای آن‌ها الفاظ فصیحی  گذاشت. از جمله می توان به فرمایش خداوند در سوره یوسف اشاره کرد: (فَأَکَلَهُ الذِّئْبُ  )[ یوسف : ۱۷ ]…

    ادامه »»»
  • نکته های قرآنی

    ۶١- نکات قرآنی،فرق بین  ( احسان و حسنا ) نسبت به والدین

    ۶١- نکات قرآنی،فرق بین  ( احسان و حسنا ) نسبت به والدین 🔖نکته شماره ۶١ 📌 فرق بین  ( احسان و حسنا ) نسبت به والدین خداوند متعال در قرآن کریم می فرماید : وَبِالْوَالِدَیْنِ إِحْسَانًا …( انعام : ۱۵۱ ) و به پدر و مادر احسان کنید. ودر جای دیگر می فرماید: وَوَصَّیْنَا الْإِنْسَانَ بِوَالِدَیْهِ حُسْنًا ….( عنکبوت: ۸ ) و به انسان سفارش کردیم که به پدر و مادر خود نیکى کند. ⁉️سؤال: آیا ” احسان ”  همان…

    ادامه »»»
  • اعجاز قرآن

    اگر قرآن ساخته محمد است یک سوره مانند آن بیاورید!!!  اعجاز قرآن

    اگر قرآن ساخته محمد است یک سوره مانند آن بیاورید!!!  اعجاز قرآن نویسنده: سید قطب / مترجم: دکتر مصطفی خرم دل أَمۡ یَقُولُونَ ٱفۡتَرَىٰهُۖ قُلۡ فَأۡتُواْ بِسُورَهٖ مِّثۡلِهِۦ وَٱدۡعُواْ مَنِ ٱسۡتَطَعۡتُم مِّن دُونِ ٱللَّهِ إِن کُنتُمۡ صَٰدِقِینَ (یونس – ۳۸) (أم یقولون:افتراه؟ ). یا می‏‎گویند که (‌محمّد قرآن را خودش سـاخته و پرداخته است و) او آن را به دروغ به خدا نسـبت داده است‌؟‌. پس از این نفی و این بیان، می‌گویند: پس ایـن قرآن ساخته و پرداختۀ خود…

    ادامه »»»
  • قرآن از نگاه دانشمندان

    قرآن از نگاه دانشمندان تئودور نولدکه [۱] قرآن بر دلها تسلط می­یابد قرآن با منطق علمی و روش اطمینان بخش و قانع کننده ای که دارد دلهای شنوندگان خود را به سوی خویش توجه داده و آنها را طرف خطاب قرار می‌دهد و همواره بر دل‌های کسانی که از دور با آن مخالفت می‌ورزند تسلط یافته و آنها را به خود می­پیوندد. فضیلت قرآن با داشتن سادگی و بلاغت خاص خود به اوج کمال رسیده است این کتاب توانسته از مردمی وحشی…

    ادامه »»»
  • متولی شعراوی

    سوره بقره در نگاهی گذرا

    سوره بقره در نگاهی گذرا نویسنده: شیخ متولی شعراوی / ترجمه : هیوا راشدی   شیخ متولی الشعراوی رحمه الله درباره سوره بقره چنین می فرماید: سوره بقره دو جز و نیم قران را در بر می گیرد. در جزء اول خداوند درباره سه خلیفه صحبت می کند. خلیفه اول آدم علیه السلام است و خداوند او را مکلف کرد که به آن درخت نزدیک نشود تا میزان فرمانبرداری او را بیازماید، اما  آنچه که اتفاق افتاد. وَعَصَى آدَمُ رَبَّهُ…

    ادامه »»»
  • درخت

    درخت در قرآن

    درخت در قرآن موضوع “رویش ،روییدن و رویاندن” برگ درختان سبز در نظر هوشیار هر ورقی دفتریست معرفت کردگار طبیعت اولین اساب دنیوی تجلی خدا برای انسان می باشد. درقرآن کریم به صورت های مختلفی سخن از رویش و روییدن و رویاندن بیان شده است. زرع: به معنی رویاندن ،کاشتن و بذر افشانی أَفَرَأَیْتُمْ مَا تَحْرُثُونَ ” أَأَنْتُمْ تَزْرَعُونَهُ أَمْ نَحْنُ الزَّارِعُونَ سوره واقعه۶۳/۶۴ نبات: کل ما تنبته الأرض من شجر وغیر شجر. “أَوَلَمْ یَرَوْا إِلَى الْأَرْضِ کَمْ أَنْبَتْنَا فِیهَا…

    ادامه »»»
  • فوائد تقوا

    ۱۱۶ آیه در باب فواید تقوا و پرهیزگاری

    ۱۱۶ آیه در باب فواید تقوا و پرهیزگاری نویسنده: علامه شیخ محمد صالح العثیمین ترجمه:اسماعیل خدمتی   ۱- تقوا سبب هدایت یافتن از قرآن است. ﴿ذَٰلِکَ ٱلۡکِتَٰبُ لَا رَیۡبَۛ فِیهِۛ هُدٗى لِّلۡمُتَّقِینَ ٢﴾[البقره: ۲] «این کتاب آسمانی است! بدون شک در آن برای پرهیزگاران راهنمایی و هدایت است». ۲- تقوا سبب رستگاری است. ﴿أُوْلَٰٓئِکَ عَلَىٰ هُدٗى مِّن رَّبِّهِمۡۖ وَأُوْلَٰٓئِکَ هُمُ ٱلۡمُفۡلِحُونَ ۵﴾     [البقره: ۵] «این چنین کسانی، هدایت و رهنمود خدای خویش را دریافت کرده و حتماً رستگارند». ۳- تقوا…

    ادامه »»»
  • شفاعت

    شفاعت و انواع آن

    شفاعت و انواع آن نویسنده: محمد احمدیان   💫 شفاعت و انواع آن تدبر در قرآن( ۲۴)   📖”یَا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُوا أَنْفِقُوا مِمَّا رَزَقْنَاکُمْ مِنْ قَبْلِ أَنْ یَأْتِیَ یَوْمٌ لَا بَیْعٌ فِیهِ وَلَا خُلَّهٌ وَلَا شَفَاعَهٌ ۗ وَالْکَافِرُونَ هُمُ الظَّالِمُونَ” ( بقره/۲۵۴) (اى کسانى که ایمان آورده‌اید، از آنچه به شما روزى داده‌ایم انفاق کنید، پیش از آنکه روزى فرا رسد که در آن نه داد و ستدى است و نه دوستى و نه شفاعتى. و کافران خود ستمکارانند.)…

    ادامه »»»
  • زنان

    زنان کشتزار حیات انسانی

    زنان کشتزار حیات انسانی نویسنده: محمد احمدیان 💫تدبر در قرآن(۲۰) 📖”نِسَاؤُکُمْ حَرْثٌ لَکُمْ فَأْتُوا حَرْثَکُمْ أَنَّىٰ شِئْتُمْ ۖ وَقَدِّمُوا لِأَنْفُسِکُمْ ۚ وَاتَّقُوا اللَّهَ وَاعْلَمُوا أَنَّکُمْ مُلَاقُوهُ ۗ وَبَشِّرِ الْمُؤْمِنِینَ” ( بقره/۲۲۳) (زنان شما کشتزار شما هستند. پس، از هر جا [و هر گونه‌] که خواهید به کشتزار خود [در]آیید، و آنها را براى خودتان مقدم دارید، و از خدا پروا کنید و بدانید که او را دیدار خواهید کرد، و مؤمنان را [به این دیدار] مژده ده.) ☀️ نکات قابل…

    ادامه »»»
  • قلب

    انواع قلب در قرآن

    انواع قلب در قرآن نویسنده: محمد احمدی   إِنَّ فِی ذَٰلِکَ لَذِکْرَىٰ لِمَنْ کَانَ لَهُ قَلْبٌ أَوْ أَلْقَى السَّمْعَ وَهُوَ شهید در قرآن ۲۰ نوع قلب ذکر شده است. قلب در قرآن به معنای دگرگونی درضمیر و ذهن است و مربوط به ذهن و عقلانیت است نه قلب صنوبری. قلب در قرآن هم بار مثبت دارد و هم بارمنفی. اگرقلب درقرآن به صورت مطلق بیاید بار مثبتش اراده شده است. مانند آیه‌ی: إِنَّ فِی ذَٰلِکَ لَذِکْرَىٰ لِمَنْ کَانَ لَهُ قَلْبٌ…

    ادامه »»»
  • قرآن

    تلاوت قرآن  در جواهری از سخنان سلف صالح

    تلاوت قرآن  در جواهری از سخنان سلف صالح منبع: کانال د. وصفی عاشور ابوزید برگردان از عربی: سهیل مصلح عثمان بن عفان «رَضی الله عَنْهُ» می‌گوید: قلبِ سالم از تلاوت قرآن سیر نمی‌شود؛ سُفیان ثوری «رَحمهُ الله علیهِ» می‌گوید: ای کاش تمام وقت خود را به تلاوت قرآن سپری می‌نمودم؛ إبن تیمیه «رَحمهُ الله علیهِ» می‌گوید: پشیمانم که چرا اکثر وقت خود را به تدبر در معانی قرآن سپری نکردم؛ سُفیان بن عُیَینه «رَحمهُ الله علیهِ» می‌گوید: قسم به خدا…

    ادامه »»»
  • قواعد و فرمول تدبر در قرآن

    ۱۵- فرمول ها و قواعد تدبر در قرآن، حذف معمول مفید عموم است.

    ۱۵- فرمول ها و قواعد تدبر در قرآن، حذف معمول مفید عموم است. نویسنده: دکتر عقیل بن سالم شمری/ مترجم: مسلم خدری   قاعده و فرمول پانزدهم: حذف معمول مفید عموم است.   توضیح فرمول و قاعده : عامل در لغت چیزی است که بر غیر خود تاثیر دارد. مثلا فعل بر فاعل خود اثر می گذارد و به عامل نام برده می شود و مابعد خود را که بر آن تاثیر گذاشته به معمول نام گذاری شده است مثلا…

    ادامه »»»
  • قواعد و فرمول تدبر در قرآن

    ۱۴- فرمول ها و قواعد تدبر در قرآن، لام تعلیل در قرآن مفید علیت حکم است.

    ۱۴- فرمول ها و قواعد تدبر در قرآن، لام تعلیل در قرآن مفید علیت حکم است. نویسنده: دکتر عقیل بن سالم شمری/ مترجم: مسلم خدری قاعده و فرمول چهاردهم: لام تعلیل در قرآن مفید علیت حکم است. توضیح فرمول و قاعده: افعال و کارهای خدا سبحانه از نظر اهل سنت و جماعت مُعلَل به حکم و رعایت مصالح است. زیرا تمامی اوامر و نواهی خداوند مشتمل بر حکمت و مصالح بزرگ هستند. بنابراین هرگاه مشهورترین حرف عله که (لام دلالت)…

    ادامه »»»
  • قواعد و فرمول تدبر در قرآن

    ۱۳- فرمول ها و قواعد تدبر در قرآن، حرف (علی) در قرآن برای برتری طلبی و مکانت و جایگاه آمده است. 

    ۱۳- فرمول ها و قواعد تدبر در قرآن، حرف (علی) در قرآن برای برتری طلبی و مکانت و جایگاه آمده است. نویسنده: دکتر عقیل بن سالم شمری/ مترجم: مسلم خدری قاعده و فرمول سیزدهم: حرف (علی) در قرآن برای برتری طلبی و مکانت و جایگاه آمده است. توضیح قاعده : حروف در زبان عربی چندین معنی دارد. حرف (علی)  هرگاه در قرآن آمده با توجه به سیاق آیه مفید طلب برتری و جایگاه است. مثال هایی بر این قاعده: مثال۱:…

    ادامه »»»
  • قواعد و فرمول تدبر در قرآن

    ۱۲- فرمول ها و قواعد تدبر در قرآن، شباهت مابین دو چیز در قرآن مقتضی صورت هایی از مشارکت است.

    ۱۲- فرمول ها و قواعد تدبر در قرآن، شباهت مابین دو چیز در قرآن مقتضی صورت هایی از مشارکت است. نویسنده: دکتر عقیل بن سالم شمری/ مترجم: مسلم خدری   قاعده دوازدهم: شباهت مابین دو چیز در قرآن مقتضی صورت هایی از مشارکت است. توضیح فرمول و قاعده : تشبیه : عبارت است از عقد و قرارداد شبیه به هم به وسیله یکی از ادات شرط ( کاف – کأن – مثل ) بین دو موضوع در امری که بین…

    ادامه »»»
دکمه بازگشت به بالا