دعوت و داعی

حقیقت دعوت ما

حقیقت دعوت ما                                   حسن البناء

 

با یانکه همیشه بطور وردرو با شما سخن می گفتم تا سخنان روشنتر و دقیق تر باشند ، اینک می خواهم با نوشته شما را خطاب قرار دهم تا اندیشه های خود را به مناسبت گامهای جدیدی که دعوت پیروزمند ما در جهت هدف اصلی خود برداشته است بیان نمایم ، بسیار خوشبختم که به اطلاع شما برسانم که دعوت ما  در حال حرکت به جلو است و شما شاهد هستید که چگونه این دعوت در حال حاضر در قاهره ‌]  و تمام نقاط جهان [  پیشرفت کرده است ، گرچه پیشرفت آن در سایر مناطق بحمد لله در سایر مناطق سریعتر بوده است . این پیشرفت باعث گردیده است که انظار مردم متوجه شما شود و شما را به عنوان امیدهای اصلاح حقیقی و مؤمنان مدافع اسلام در کشور رو به جهش ما بشناسند .پس سپاس کنید خدا را به خاطر این نعمت ، و دائما از او مسئلت نمایید که گامهای ما را استوارتر کند و اعمال ما را بپذیرد و ما را به خود وانگذارد و بدانید که این یک مأموریت جدیدی است که بر عهده ی شما گذاشته است . در اینجا من در مورد دو مطلب با شما سخن خواهم گفت:

 

اول_ ماهیت دعوت ما

دوم _ موضع گیری ما نسبت به گرو ه ها یی که برای منافع عمومی فعا لیت می کنند

 

 

۱ –  ماهیت دعوت ما  : هر دعوتی برای خود ویژگی هایی دارد و فکر می کنم که ویژگی هایی دعوت اخوان اموری است که برخی از آنها را عمل می کنیم و قسمتی دیگر را مورد غفلت قرار می دهیم . چه خوب است که به همه ی آنها عمل کنیم تا پیروزی و موفقیت کامل باشد . از جمله این ویژگی های مثبت می توان به این مورد اشاره کرد :

سازندگی ؛  زیرا دعوت ما به دنبال سازندگی است نه انهدام  و همیشه با دید مثبت به مسائل می نگرد . از دیگر خصیصه های دعوت ما تطبیق میان قول و عمل است . پس باید قانون دعوت که یک قانون کافی و  وافی است   مورد مطالعه قرار داده و به آن عمل کنیم . از ویژگی های دیگر دعوت ما ، ربانی بودن آن است و در این خصوص باید ارتباط خود را با ا للّه تداوم بخشیم و این کار از طریق خواندن ذکر و دعا میسر است . از خصایص دیگر دعوت ما وحدت است که همیشه باید دور هم جمع شویم و مشتاق دیدار یکدیگر باشیم و حق برادری را بجا آوریم . تحمل و مبارزه از دیگر ویژگی های دعوت ما است که باید خود را به تحمل و بردباری عادت دهیم و برای مبارزات بیشتر آماده سازیم .

این خلاصه ای از ویژگی های دعوت ما بود که جزئیات آن را می دانید و سر لوحه ی آنها سازندگی و کار است پس چه بهتر که شما هم به آن عمل کنید ..

 

۲ – موضع ما نسبت به سایر دعوت ها :  موضع ما نسبت به سایر دعوت ها در این کشور اعم از دعوتهای اقتصادی و دینی و اجتماعی و سیاسی بر اساس ماهیت دعوت ما ، یک موضع واحدی است و آن عبارت است از اینکه برای آنها آرزوی خیر و موفقیت بکنیم . بهترین راه این است که توجه به سایر دعوتها مانع از این نشود که متوجه خود باشیم . ما نیز به افراد و بسیج همگانی نیازمندیم و امت ما و صحنه های خالی آن نیز محتاج به سربازان و جهاد است و آنقدر وقت نداریم که به دیگران نگاه کنیم و سرگرم آنها باشیم . هر کس می تواند در صحنه ی خود فعالیت کند و خداوند همواره با افراد خیر و نیکو است . اگر شنیدید که گروهی در مورد شما سخن نیکی گفته است از انها در دلتان تشکر کنید و این تعریف نباید شما را از حقیقت خودتان غافل کند و اگر سخن ایشان رد مورد شما درست و پسندیده نبود حرف ایشان را توجیه کنید و منتظر بمانید تا گذشت زمان حقایق و واقعیت را بر ملا سازد و این گناه را با گناهی مشابه پاسخ ندهید و به گونه ای عمل نکنید که درگیر شدن و پاسخگوئی به دیگران شما را از توجه جدّی به هدف و برنامه ی خودتان باز دارد ، مطمئن باشید که بدگوئی و ناروای دیگران در حق شما باعث دوری مردم از دعوت شما نمی گردد صبر و تقوا پیشه کنید که از قاطع ترین امور است .

اگر شنیدید که گروهی شما را متهم به تماس با گروههائی می کنند که با انها تعارض دارد یا ار آن متنفر است ، شما به این تهمت ها اهمیت ندهید و تلاش نکنید  که آن را نفی یا اثبات کنید ، چون کسی که تهمت می زند باید آن را  ثابت کند ، پس اگر تهمت گر جدی باشد باید آن را ثابت نماید که جستجوی وی برای اثبات این تهمت گر چه طولانی باشد باعث خواهد شد که حقیقت دعوت شما را درک کند و بفهمد که اتصال شما فقط با خدا و رسولش می باشد و فقط برای اسلام و اهلش در تلاش هستید . و اگر تهمت گر غیر جدی باشد و فقط برای لذت جوئی و تفریح این تهمت را می زند ، بگذارید هر چقدر که مایل باشد تفریحش را بکند و برای او و ما دعای نصرت و هدایت نمائید .

 اگر شنیدید که گروهی می خواهد با شما تماس بگیرد یا اینکه شما با آنها تماس بگیرید تا با یکدیگر فعالیت کنید و ممکن است این گروه صادق باشند یا غیر صادق ، به هر حال من مایلم به روشنی به شما بگویم که دعوت شما والاترین دعوتی است که انسانیت به خود شناخته است و شما وارث پیامبر (ص) و خلفاء و امنای شریعت وی هستید . شما گروهی هستید که زمانی که هوا و هوس ها بر نفوس  انسان ها غلبه کرده و بازوان ستبر  از تحمل این بار شانه خالی کرده اند ، شما مال و جان و همه چیز خود را وقف زنده کردن اسلام کرده اید . حال که شما  چنین هستید سزاوار است که دیگران به سراغ شما و دعوتتان بیایند نه اینکه شما به سوی آنها بروید ، چون دعوت شما جامع همه ی خیر و برکات می باشد .  پس راه خود را در پیش بگیرید و اصول خود را مورد معامله قرار ندهید بلکه آنها را با عزت و قدرت بر دیگران عرضه کنید و هر کس بر اساس آن اصول دست دوستی به سوی شما دراز کرد به او  خوش آمد بگوئید تا برای شما برادری باشد که با ایملنی چون ایمان شما به کا بپردازد و تعالیم شما را اجرا نماید و هر کس از پذیرش آن اصول خودداری کند ، خداوند متعال قومی را خواهد آورد که آنها را دوست دارد و آنها او را دوست می دارند .

 شما عجله نکنید چون وقت زیادی در پیش دارید ، بی شک شما از مطلوب ها و خواسته شده ها خواهید بود نه از  خواستاران و طلب کنندگان ، زیرا که عزت از آن خداست و خبر پیروزی بزودی خواهد رسید . این مواردی بود که چگونگی موضعگیری ما را نسبت به تمام گروهها مشخص می سازد .

ما برای آنها جز خیر و نیکی نمی خواهیم  و رفتار  و کردار ایشان را موجه جلوه می کنیم و از انها چیزی نمی خواهیم و خواسته ی آنها را رد نمی کنیم .

به کسی که به شما سلام می کند نگوئید که مؤمن نیستی .

 

حسن البناء

مرشد عام اخوان المسلمین

 

——————————

برگرفته از خاطرات امام شهید حسن البناء ‹ رح ›

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پاسخ دادن معادله امنیتی الزامی است . *

دکمه بازگشت به بالا