مقالات

آداب استفاده از تلفن همراه

آداب استفاده از تلفن همراه

صدای زنگتان را کم کنید :

زمانی که در مکانهای عمومی هستید بلند بودن زنگ تلفن یا sms باعث آزار اطرافیان می شود مخصوصاًاگر زیاد به شما زنگ می زنند و یا sms زیاد در یافت می کنید تصور کنید یک جا نشسته اید و فردی در همان محیط به صورت مداومصدای درینگ درینگ s msاش بیاید و یا صدای زنگش آنقدر بلند باشد که تا چند فرسخی هم شنیده شود مطمئناًاین حالت برای اطرافیان وضع نا خوشایندی است و بعد از تکرار جند بار نه تنها اعصابشان خرد می شود بلکه ممکن است بهشما اعتراض هم بکنند در نتیجه تا صدای همه در نیامده یا صدای آن راکم کنید و یاروی silcnt «بی صدا»قرار دهید و یا اینکه آهنگ مناسب تری انتخاب کنید که آزار دهنده نباشد .

آرام تر حرف بزنید وقتی در محیط عمومی هستید بلند بلند حرف زدن با گوشی هم برای اطرافیان آزار دهنده است مخصوصاًاگر در حال صحبت کردن با دوست صمیمی تان باشید و مرتب صدای قاه قاه خندتان به گوش برسد و یا اینکه از دست فردی که در حال مکالمه با آن هستید عصبانی می شوید و سر آن بیچاره داد و بی داد کنید !مطمئناًافرادی که اطراف شما هستند در جریان مکالمات شما نیستند و این مسئله باعث ایجاد سر و صدای اضافه ای می شود که چندان خوشایند نیست .بهتر است در این صورت یا آهسته تر صحبت کنید و یا مکالمتان را بهزمان دیگری موکول کنید .

 

قبل از ورورد به مسجد گوشی تان را خاموش کنید :

 مسجد یکی از مقدسترین مکانهاست که محل عبادت و راز و نیاز با خدا بوده ، این محل امن و آرامش نیازمند سکوت و برقرار نظم است . صدای زنگ نا بهنگام گوشی شما نه تنها باعث حواس پرتی خود شما بلکه باعث بی نظمی و بر هم زدن راز و نیاز و عبادت دیگران هم می شود ، پس عادت کنید که قبل از ورورد به این مکان مقدس گوشی خود را خاموش کرده یا در حالت سکوت قرار بدهید .  

 

در جلسات رسمی گوشی تان را خاموش کنید :

 در جلسات رسمی بهتر است گوشی تان را خاموش کنید زنگ زدن مداوم گوشی ها نظم جلسه را به هم می زند و بسیار آزار دهنده است پاسخ دادن به گوشی وسط یک همایش ،جلسه کلاس و حتی سینما ،کنسرت و تئاتر هم نظم جلسه را به هم م زند و هم از نظر عرف بی ملاحظگی و بی ادبی شناخته می شود وقتی برای اجرای مراسم رسمی یا جلسه ای تشریف برده اید برای احترام به آن جمع و افراد حاظر در آن بهتراست گوشی خود را خاموش کنید اگر منتظر پیغام و یا تماسی هستید بهترین راه قرار دادن گوشی در حالت بی صدا است تا بعد از جلسه به لیست تماس های نا موفق خود متوجه شوید چه کسانی با شما تماس گرفته اند تا بتوانید به آنها زنگ بزنید .

 

موقع عکس گرفتن اجازه بگیرید :

در حال حاضر اکثر گوشی ها ی تلفن همراه ،مجهز به دوربین عکاسی و فیلمبرداری هستند زمانی که می خواهید از دوربین گوشی خود استفاده کنید توجه داشته باشید ممکنه خیلی ها دوست نداشته باشند از آنها فیلم یا عکس گرفته شود ،پس بهترین کار در این رابطه این است که از فرد مورد نظر اجازه بگیرید .با این کار هم ثابت کرده اید آدم مؤدب و مبادی آدابی هستید و هم به حریم خصوصی افراد احترام گذاشته اید .

 

هنگام s m s زدن راه نروید :

زمانی که حین استفاده از گوشی در حالت مکالمه آداب مخصوص به خود را دارد این مسئله در مورد s m s  زدن هم صدق می کند .

حین تایپ s m s  مطمئناً ًتمام حواس شما به نحوه ی تایپ و چیزی که می خواهید بنویسید است و اگر یک s m s  باز حرفه ای هم باشید و جای کلید ها را حفظ باشید ،به هر حال باید برای چک کردن متن تایپی تان به صحفه ی نمایش دقت کنید در نتیجه نمی توانید توجه زیادی به محیط اطراف خود داشته با شید که این مسئله هم برای خودتان خطر ناک است و هم ممکن است باعث ایجاد مزاحمت برای دیگران شود .در این صورت بهتر است در گو شه ای بایستید و s m s   تان را بفرستید و بعد به کار خود ادامه دهید .

 

هنگام رانندگی از گوشی استفاده نکنید:

رانندگی نیاز به دقت زیادی دارد ، خصوصا در کوچه و خیابانهای شهر . این جمله معروف " یک لحظه غفلت ، یک عمر پشیمانی " کاملا در این حالت صدق می کند . هنگام مکالمه با تلفن و مخصوصا خواندن و یا پاسخ دادن بهSMS   حواس شما پرت می شود و توجه کامل به رانندگی نخواهید داشت . پس بهتر است برای پاسخ به تماس یا پیغام ، در گوشه ای توقف کنید و بعد با خیال راحت به حرکت خود ادامه بدهید .  

 

پیغام نامناسب نگذارید :

درست است تلفن همراه یک وسیله ی شخصی به حساب می آید اما همیشه صاحب گوشی ،تنها فردی نیست که پیغام های شما را در یافت می کند .وقتی می خواهید برای فردی پیغام بگذارید یا s m s  بفرستید ،سعی کنید از کلمات مناسب استفاده کنید تا اگر به غیر از شما فرد دیگری هم آنها را شنید و یا خواند شرمنده نشوید .

در این زمینه استفاده از منشی هایی تلفنی و یا پیغام گیر ها هم توجه داشته باشید زمان محدودی برای پیغام گذاشتن دارید ،پس سعی کنید از کلمات مختصر و مفید و در عین حال مؤدبانه استفاده کنید .

ویژگیهای یک پیام زیبا و خوب :

 ۱ – در آن به مقدسات دینی و ملِی توهین نشده باشد .

۲ – هیچ قوم و ملیتی در آن مورد تمسخر قرار نگرفته باشد .

۳ – در آن کلمات و مفاهیم غیر اخلاقی موجود نباشد .

« بیائید از این نعمت ارزشمند نیکو استفاده کنیم . »

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پاسخ دادن معادله امنیتی الزامی است . *

دکمه بازگشت به بالا