smsنكته سخن نيكو

SMS و کارکردهای آن

SMS و کارکردهای آن

فرشاد نوری

در این به اصطلاح مینی مقاله mini articleمی خواهم به بیان مطالبی هر چند مختصر در خصوص مسأله ای بپردازم که امروزه افرادهای مختلف،کارکردهای گوناگونی از آن دارند و بهره می گیرند .

از آن روز که آدمی پا به عرصه وجود نهاد و به فراخوانی زمین لبیک گفت و به این عرصه خاکی قدم نهاد ،مدام و مستمر در تکاپو و فعالیت و تلاش بوده، و این سه عنصر همزاد و همراه انسان بوده و هستند،تا به دنیای امروزه که همه عناصر دست به دست هم داده تا در خدمت انسان در آیند و حداقل افتخار خادم بودن اشرف مخلوقات را به دنبال خود یدک کشند.

ابر و باد و مه وفلک و خورشید در کارند تا تو نانی به دست آوری و به غلفت نخوری

اما در این میان آنچه جای سوال است بهره گیری انسان ازاین نیروها و عناصر چگونه و به چه شکلی بوده و خواهد بود؟ خود بحثی است دیگر و می طلبد مجالی دیگر را.

همانطور که آمد در این جا به بیان خدمات SMS و کارکردهای آن می پردازیم و قبل از وارد شدن به بحث اصلی نیاز است در خصوص مسائل ارتباطی و تکنولوژی اطلاعات مطالبی بیان شود.

تکنولوژی اطلاعات و ارتباطات و پیشرفت عالم گیر شدن نیز یکی از آن هزاران عناصری است که در خدمت بشر بوده و برای خدمت به بشر خلق گردیده است.

تکنولوژی اطلاعات و ارتباطات در زندگی بسیاری از ما تأثیر گذار بوده و تغییرات بسیار زیادی در نحوه ارتباط مردمی پیش آورده و منافع و مشکلات حاصل از این انقلاب ارتباطات، بسیار گسترده می باشد.یکی ا زاین مسائل حاصل از این تکنولوژی تلفن همراه می باشد و یکی از خدمات ویژه تلفن همراه پیام کوتاه یا همان SMS است.

از آن روزی که آقای واتسن ،از طریق دستگاه ابداعی صدای بل را شنید و بل غرق در شادی گشت که خدمتی به نوع بشر نموده تا زمانهای بعد که بشر این دانش را مثل دیگر دانش ها توسعه و گسترش داد و تا اینکه در این زمینه به دانش و تولید تلفن همراه انجامید و به قول بعضی ها این کنترل از راه دور پدیدار گشت خود نیز سرویسهای ویژه ای دارد.

SMS یا همان( Small Messaging Service ) یا سرویس پیام کوتاه با قابلیت Point to Point (از یک مشترک به مشترک دیگر) و همچنین Point to Multi Point(از یک مشترک به چند مشترک)و ارسال پیام به طور عمومی،می تواندامکان با ارزشی از نظر انتقال پیام با سرعت زیاد و حداقل زمان را برای مشترک فراهم آورد.آنچه که ویژگیSMS به شمار می رود قابلیت دریافت و ارسال پیام در هر لحظه برای مشترک را دارا می باشد ومشکلات احتمالی که به علت ترافیک شبکه در زمینه مکالمه ممکن است رخ دهد،در این سرویس وجود ندارد و جدایی از ارسال و دریافت سریع پیام در صورت روشن بودن گوشی،اگر گوشی مشترک مقصد پیام نیز خاموش باشد شبکه پیام را به مدت ۱۲ ساعت نگه داشته و ذخیره می نماید.

امروزه استفاده از SMS شیوع و گسترش بیش از اندازه ای پیدا نموده و تا جایی که بنا به دلایل مختلف بیشتر دارندگان گوشی های همراه ترجیح می دهند که به جای تماس تلفنی از این سرویس استفاده کنندکه یکی از آن دلایل هزینه ارسال پیام است که در شبکه مخابرات ایران برابر با ۳۰ درصد هزینه یک دقیقه مکالمه تلفن همراه با همراه است .

در این میان وقتی صندوق ورودی گوشی را باز می کنی و قدم به دنیایی SMS های دریافت شده می نهی به پیام و تصاویری برخورد می کنی که برازنده و شایسته یک انسان به عنوان اشرف مخلوقات نیست از یک طرف،و از طرف دیگر در آن سوی قضیه ،می توان پیامهایی را نیز مشاهده کرد که نه تنها جنبه معنوی و تربیتی و هشداری دارد بلکه می تواند حتی گوشی ها را رنگ خدایی ببخشد.

اما امروزه مردم در باره این راه اطلاعاتی فقط جنبه های منفی آن را در نظر می گیرند.صرف خوش بین بودن باعث نمی شود که از آنچه در اطراف ما اتفاق می افتد نگران نباشیم.رایج ترین نگرانی همه ،و دارندگان آن خصوصاً قشر جوان است.

اگر چه در فضاهای انتخاباتی نیز اکثر کاندیداها از آن به عنوان یک ابزار تبلیغاتی استفاده می کنند اما آنچه مهم است اینکه از این نعمت به نحو احسن استفاده شودو جدای از رعایت حقوق همدیگر و احترام گذاشتن به آن،بیاییم با ارسال پیامهای جذاب و جالب از قبیل مثل ها، متل ها و کلمات نغز و پندآموز و… برای همدیگر، گامی خدایی در این راستا برداریم.در پایان این مطلب چند گونه از این پندهای نغز جهت استفاده از آن به عنوان پیام کوتاه می آورم.امید به اینکه تمام دارندگان گوشی های همراه پیامهای شادی و تبریک دریافت و ارسال نمایند.

– بزرگترین ریسک در زندگی بیکار نشستن است.

– خودمان گنجی هستیم که می جوییم.

– اشکی که در نتیجه غم ریخته شود پاکترین اشکها است.

– قدر خویش را بدان تا زورمندترین پهلوان تاریخ انسان شوی.

– دعای حضرت یونس:لا اله الا انت سبحانک انی کنت من الظالمین.

– ما به خدا محتاج بودیم و او به ما مشتاق.

– خدا را شکر می کنم به خاطر داده هایش که نعمت است،بخاطر نداده هایش که علت است، به خاطر گرفته هایش که حکمت است.

– …

والسلام – پاییز ۱۳۸۵

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پاسخ دادن معادله امنیتی الزامی است . *

دکمه بازگشت به بالا