harir مدیر انجمن وضعيت: آفلاين 12 خرداد ماه ، 1388 تعداد ارسالها: 107 امتياز: 44250 تشکر کرده: 10 تشکر شده 16 بار در 15 پست
محل سكونت: دیواندره
ارسال شده در: شنبه، 23 خرداد ماه ، 1388 22:21:20 موضوع مطلب: عسل را بردار اما کندو را نشکن
عسل را بردار،اما کندو را نشکن
نرمی در هر چیزی، آن را زیبا و قشنگ می نماید، اما نبود نرمی در چیزی، آن را زشت می گرداند؛ مانند نرمی در سخن گفتن، لبخند زیبا، سخن خوب هنگام دیدارها؛ این ها لباس های زیبا و آراسته ای هستند که سعادتمندان بر تن می نمایند. بلکه صفات و ویژگی های انسان مؤمن می باشد. مانند زنبور عسل که شهد گل های شیرین را می مکد و محصولی شیرین می سازد و هر گاه بر گلی بنشیند، آن را نمی شکند. چون خداوند به سبب نرمی و مهربانی چیزهایی ارزانی می دارد که با خشونت و سختی نمی دهد. بعضی از مردم هستند که دیگران، عاشق دیدارشان می باشند و با جان و دل از آنها استقبال می کنند. زیرا اینان سخنانی دوست داشتنی بر زبان می آورند و در داد و ستد، خرید و فروش و دیدار و خدا حافظی رویکرد زیبا و پسندیده ای دارند. دوستیابی، فنی است که مورد بررسی و پژوهش قرار گرفته و انسانهای شرافتمند و نیکو، این فن را خوب می دانند؛ آنها هر جا حضور یابند، از هر سو مردم پروانه وار دور آنها حلقه می زنند. اگر آنها بیایند، شادی و الفت با خود به همراه دارند و وقتی حضور نداشته باشند، همه سراغشان را می گیرند و برایشان دعا می کنند. این سعادتمندان، برنامه ای اخلاقی دارند؛ برنامه ای با این عنوان که {ادْفَعْ بِالَّتِي هِيَ أَحْسَنُ فَإِذَا الَّذِي بَيْنَكَ وَبَيْنَهُ عَدَاوَةٌ كَأَنَّهُ وَلِيٌّ حَمِيم} ( فصیلت/34)
{ با زيباترين طريقه و بهترين شيوه پاسخ بده . نتيجه اين كار ، آن خواهد شد كه كسي كه ميان تو و ميان او دشمني بوده است ، به ناگاه همچون دوست صميمي گردد .} آنها، کینه ها با عاطفه جوشان و بردباری گرم و گذشت زیبای خود می مکند، بدی را فراموش می نمایند و نیکی را به یاد دارند؛ سخنان ناشایست را می شنوند، اما گوششان به آ« بدهکار نیست؛ بلکه هیچگاه آن سخنان را به خاطر نمی آورند. آنها خودشان در آرامش هستند و سایر مسلمانان نیز از دست آنها در امنیت و سلامتی قرار دارند. ( مسلمان، کسی است که مسلمانان از دست و زبانش در امان باشند). ( مؤمن کسی است که مردم درباره خونها و اموالشان او امین خود بدانند). ( خداوند، به من دستور داده که پیوند خویشاوندی با کسی که آن را بریده، برقرار دارم و از کسی که بر من ستم روا داشته، گذشت کنم و به کسی که به من چیزی نداده، چیزی بدهم). احادیث
{ وَالْكَاظِمِينَ الْغَيْظَ وَالْعَافِينَ عَنِ النَّاسِ وَاللّهُ يُحِبُّ الْمُحْسِنِينَ} ( آل عمران /134)
{ و خشم خود را فرو ميخورند ، و از مردم گذشت ميكنند ، و ( بدين وسيله در صف نيكوكاران جايگزين ميشوند و ) خداوند ( هم ) نيكوكاران را دوست ميدارد }.اینها را به پاداش آرامش و سکون در این جهان و نیز به قرار گرفتن در کنار پرورگار آمرزنده در میان باغها و نهرهای بهشت به عنوان پاداش در جهان آخرت بشارت بده. هم چنین خدای متعال می فرماید: { فِي مَقْعَدِ صِدْقٍ عِندَ مَلِيكٍ مُّقْتَدِرٍ } (قمر /55)
{ در مجلس راستيني ( كه ياوه سرائي و بزهكاري در آن جائي ندارد . . . در ) پيشگاه پادشاه بزرگ و توانائي ( كه آفريدگار و خداوندگار همه كائنات است ) .}
انشارات:نشر حرمین