تاریخ
-
تٲملی بر زبان سرزمین و تاریخ کردستان به بهانه روز زبان مادری
تٲملی بر زبان سرزمین و تاریخ کردستان به بهانه روز زبان مادری نویسنده: اسماعیل شمس 🔻در اخبار آمده بود که پنج روز پیش خانم کریستینا کالدرون آخرین بازمانده قوم یاگان (بومیان بخشی از شیلی و آرژانتین) که می توانست به زبان بومی یامانا صحبت کند، در ۹۳ سالگی از دنیا رفت. به قول یکی از زبان شناسان ، مرگ او مرگ بخشی از حافظه بشر بود که از دورانی نامعلوم تا دوران معاصر با سخت جانی تاب آورده بود. هرچند…
ادامه »»» -
غزوات پیامبر و نگاهی به حقیقت آن ها
غزوات پیامبر و نگاهی به حقیقت آن ها نویسنده: دکتر هانی أحمد فقیه / مترجم: میلاد لهونی فرد اسلام دین سلامتی است و اساس رفتار مسلمانان با غیر خودشان صلح با اهل صلح و جنگ با اهل جنگ می باشد. و همانا اسلام در میان مردم به قدرت دلیل – نه به دلیل قدرت – انتشار یافته است. تمام جنگ های پیامبر بزرگوار برای دفاع از دین و مردم انجام می گرفت و به آن پناه نمی بردند جز…
ادامه »»» -
فتوحات صحابه، حقیقت آن و مقایسه میان جنگ های صحابه و دیگر جنگ ها
فتوحات صحابه، حقیقت آن و مقایسه میان جنگ های صحابه و دیگر جنگ ها نویسنده: دکتر هانی أحمد فقیه / مترجم: میلاد لهونی فرد حقیقت فتوحات صحابه سخن ما در رسیدن به حقیقت جنگ و جهاد در اسلام نیمه تمام ماند. بعد از آن که در دو فصل قبل ثابت نمودیم غزوات پیامبر برای دفاع از جان و دین مردم در برابر تجاوزگران انجام می گرفتند، حال باید به طور مختصر از جنگ های صحابه و فتوحاتشان صحبت کنیم.…
ادامه »»» -
برداشت جدید از حدیث خلافت و ملوکیت و امکان احیای خلافت راشده در هر زمان و مکانی
برداشت جدید از حدیث خلافت و ملوکیت و امکان احیای خلافت راشده در هر زمان و مکانی نویسنده: دکتور أحمد الریسونی / ترجمه: عبدالخالق احسان این مقاله، خوانش و نگاهی جدیدی است به تفسیر رایج حدیث پیامبرﷺ در مورد خلافت و ملوکیت، این حدیث را امام احمد در مسند خود تخریج نموده و محدثان دیگری نیز در کتابهای شان ذکر نمودهاند. این حدیث دورههای سیاسی را که بر مسلمانان همراه حاکمان شان سپری میگردد، بیان نمودهاست؛ از دوره نبوت…
ادامه »»» -
زنان دانشمند کورد در سده های میانه اسلامی
زنان دانشمند کورد در سده های میانه اسلامی نویسنده : اسماعیل شمس ✅ تاریخنگاران سده های میانه اسلامی و سیاحان و شرق شناسانی که از سده هفدهم میلادی به بعد وارد کردستان شده اند، به کرات از نقش سیاسی و اجتماعی زنان کرد بحث کرده اند و بنابراین زن سیاستمدار یا جنگجوی کرد سوژه ای آشنا برای همگان است. این یادداشت کوتاه وارد این حوزه نمی شود و به یک ویژگی مهم دیگر زنان کرد در سده های میانه…
ادامه »»» -
تمدن اسلامی و نقش تمدن های قبل از اسلام در ساختن تمدن اسلامی
تمدن اسلامی و نقش تمدن های قبل از اسلام در ساختن تمدن اسلامی تدوین : مروان پاشا تمدن اسلامی ، آنچه نام تمدنها را به خود منسوب می دارد اندیشه یا ایده ایست که توانسته تمدن گذشته را تداوم دهد و بار آور کند . مثلا تمدن #ایران_باستان ماحصل تمدن آشور و بابل و به کل #بین_النهرین است که توسط انها به فلات ایران انتقال یافته و با ایده امپراطوری یا به قول هگل وحدت در عین کثرت تداوم…
ادامه »»» -
تاثیر جهانگردی وسفرهای مسلمین در شکوفایی تمدن اسلامی
تاثیر جهانگردی وسفرهای مسلمین در شکوفایی تمدن اسلامی دوران شکوفایی تمدن اسلام از قرن دوم آغاز و تا قرن دوازدهم ادامه دارد و در این مدت، فراز و نشیبهای بسیاری داشته است. عظمت تمدن و فرهنگ یک ملتی با توجه به نکتههای گوناگون و بررسی مسائل مختلف روشن میشود: گسترش سرزمین، ثروت ، فرهنگ ، آثار معماری و هنری، پیشرفت در دانشهای گوناگون، ادبیات ، صنعت و ابزارها و مراکز علمی مانند: آموزشگاهها، دانشگاهها، کتابخانهها، گروهها، مقامات دولتی و علمی (دانشمندان)، وضعیت اداری، سیاسی، قضائی، اقتصادی، وضعیت…
ادامه »»» -
صلاح الدین ایوبی فاتح قدس و پیام او به ما
صلاح الدین ایوبی فاتح قدس و پیام او به ما نویسنده: محمود حماد صلاح الدین ایوبی ، این جوان کسی است که برای همیش بخاطر اسارت قدس شریف اندوه گین بود و همواره برای آزادی آن لحظه شماری مینمود و احساس حقارت میکرد که چگونه زنده باشد در حالیکه قبله اول مسلمانان زیر استعمار صلیب است و چگونه خوشحال باشد در حالیکه مسلمانان بخاطر قبله اول شان غمگین هستند. نهایتا آن روزی که برایش لحظه شماری مینمود فرا رسید و…
ادامه »»» -
تأملی تاریخی بر دلایل بیگانگی روشنفکران و اسلامگرایان کُرد از یکدیگر
تأملی تاریخی بر دلایل بیگانگی روشنفکران و اسلامگرایان کُرد از یکدیگر به بهانه تغییرکاربری ایاصوفیا: نویسنده: مدرس سعیدی دکترای تاریخ، استادیار بنیاد دایرهالمعارف اسلامی اسلامگرایان کُرد و نقش آنها در مقاله تأملی تاریخی بر دلایل بیگانگی روشنفکران و اسلامگرایان کُرد از یکدیگر که به بهانه تغییر کاربری ایاصوفیه نگاشته شده است. در این مورد بخوانید: گذری کوتاه بر تاریخ اسلامی کردستان ▪️رژیم رجب طیب اردوغان که در میان جریانهای اسلامگرای ترکیه سربرآورده، برای حفظ پایه های قدرت خود، ملغمه…
ادامه »»» -
دسیسه های شیطان، هفده ایراد بر اکذوبه ی قتل عام مردان بنی قریظه
دسیسه های شیطان، هفده ایراد بر اکذوبه ی قتل عام مردان بنی قریظه نویسنده: عدنان فلاحی “خشکاندن باتلاق بردگان و کنیزان” عنوان کتابی است که بنده از مجتهد و حقوقدان معاصر کُرد پروفسور مصطفی ابراهیم الزَّلمی ـ یکی از مفاخر تاریخ الازهر ـ ترجمه کردم و به فراخور محتوای آن، چند پیوست به آن افزودم. این کتاب در سال۱۳۹۶ منتشر شده است.مقاله “دسیسه های شیطان، هفده ایراد بر اکذوبه ی قتل عام مردان بنی قریظه” نیز یکی از پیوستهای همان…
ادامه »»» -
افسانه قتلعام مردان قبیله بنوقریظه (قسمت سوم)، ایرادات وارد به بنی قریظه
افسانه قتلعام مردان قبیله بنوقریظه (قسمت سوم)، ایرادات وارد به بنی قریظه نویسنده: عدنان فلاحی دانلود کتاب کامل: دسیسه های شیطان، هفده ایراد بر اکذوبه ی قتل عام مردان بنی قریظه در قسمت قبل و در مسیر تعریف این قصه، به اینجا رسیدیم که قبیله اوس که همپیمان پیشین بنوقریظه بودند، نزد پیامبر(ص) آمدند و از ایشان خواستند که در حق یهودیان بنی قریظه ارفاق نماید. پیامبر(ص) به آنان گفت: «آیا اگر مردی از خودتان در…
ادامه »»» -
افسانه قتلعام مردان قبیله بنوقریظه (قسمت دوم)
افسانه قتلعام مردان قبیله بنوقریظه (قسمت دوم) نویسنده: عدنان فلاحی دانلود کتاب کامل: دسیسه های شیطان، هفده ایراد بر اکذوبه ی قتل عام مردان بنی قریظه ما در قسمت نخست مقدمات بحث بنوقریظه را آوردیم، به آیاتی از متن مقدس مسلمانان اشاره کردیم که بر فرآیند دروغ بستن و جعل افترائات بر پیامبر اسلام(ص) تأکید و تصریح دارند. در این نوبت، ما در ابتدا خلاصه ای از افسانه قتلعام مردان قبیله بنوقریظه را ـ بر اساس کهن ترین روایت ـ…
ادامه »»» -
سال سنه الفقها کدام سال است؟
سال سنه الفقها کدام سال است؟ نویسنده: علی صالحی سال ۹۴هجری مصادف با ۷۱۲ میلادی را سال سنه الفقهاء نامیده اند ، زیرا طی این سال ، تقریبا همه فقهای نامدار مدینه که بعضی اسامی و مختصری از شرح حالشان خواهد آمد ، از دنیا رفتند و به دیار باقی پیوستند. ۱ ۱- ابوبکر مخزومی: ایشان یکی از هفت فقیه مدینه و حجت و مورد وثوق و پیشوا بود و از بس که زاهدانه زیست که به ( راهب…
ادامه »»» -
۱- افسانه قتلعام مردان قبیله بنوقریظه (قسمت اول: مقدمات)
۱- افسانه قتلعام مردان قبیله بنوقریظه (قسمت اول: مقدمات) نویسنده: عدنان فلاحی دانلود کتاب کامل: دسیسه های شیطان، هفده ایراد بر اکذوبه ی قتل عام مردان بنی قریظه چه بسا در حین مطالعه کتب تاریخ و سیره و طبقات، به اخبار و روایاتی برمی خوریم که پذیرفتن آن ها، در تضاد با محکمات قرآنی یا عقلی است و ایضاً چه بسا روایات و اخباری که فارغ از سنجه محکمات قرآن و عقل، با روایات دیگری از همان جنس دلالت…
ادامه »»» -
کوردها و اسلام، حقایقی در مورد چگونگی مسلمان شدن کوردها
کوردها و اسلام، حقایقی در مورد چگونگی مسلمان شدن کوردها نویسنده: سید احمد عبدالوهاب ،دانا عثمان حسن/ ترجمه: محمود محمودی کوردها و اسلام ، حقایقی در مورد چگونگی مسلمان شدن کوردها که در ادامه خواهد آمد. پژوهش دربارهی تاریخ و دین کورد و جغرافیای کردستان، بسیار دشوار و دیریاب است و یافتن حقایق، خستهکننده خواهد بود. چون تقدم تاریخ کورد بر دین اسلام و کینهتوزی مخالفان اسلام، موجب گردیده است تاریخ و آیین این قوم مظلوم، مشوّه و وارونه…
ادامه »»»