دعوت و داعی
-
داعی نباید در مجادله و بحث زیاده روی بکند
داعی نباید در مجادله و بحث زیاده روی بکند نویسنده: شهید کاک ناصر سبحانی / ترجمه: عزیز صادقی اگر تو را تکذیب کردند وگفتند تو دروغ می گویی و این برنامه و دین خدا نیست در جوابشان بگو: نمی خواهم با شما مجادله نمایم، حق را به روشنی برای شما تبیین کرده ام، وظیفه ی خود را به جای آورده ام و دیگر بهانه ای برای شما نمانده است. این نکته را هم بیفزایم که از این پس با شما…
ادامه »»» -
رهنمودهایی برای پشت سر گذاشتن منیت و شناخت هشیاری برتر
رهنمودهایی برای پشت سر گذاشتن منیت و شناخت هشیاری برتر نویسنده: وین دایر / مترجم: محمد رضا آل یاسین توصیه های زیر یاریتان می کند که فراسوی منیت و نفس پرستی گام بردارید. در فصل های آینده در باره آزاد کردن وجود راستین از چنگال نفس سرکش راه های بیشتری را با شما در میان خواهم گذاشت. تمایلات نفسانی خود را بشناسید: تعیین کنید که نفسانیات شما در چه وقت بیشترین نفوذ را بر زندگی شما اعمال می کند.…
ادامه »»» -
گمنامی و گوشه نشینی ، باب پنجم تربیت و تزکیه الحکم العطائیه ابن عطا اسکندری
گمنامی و گوشه نشینی ، باب پنجم تربیت و تزکیه الحکم العطائیه ابن عطا اسکندری نویسنده: ابن عطا اسکندری / شارح: مولانا عبدالله گنگوهی/ مترجم: عبدالجلیل رحمت زهی گمنامی و گوشه نشینی ۳۴- برای قلب هیچ چیز بهتر از گوشه نشینی که در آن به صفات الهی و نعمت شناسی فکر شود بهتر نیست. بدانید که نشست و برخاست با مخلوقات، و بالاخص رفت و آمد بدون نیاز با مردم، باعث می شود که قلب از مخلوق متأثر گردد و…
ادامه »»» -
فتور و سستی و اثرات آن
فتور و سستی و اثرات آن نویسنده : محمد احمدیان فتور و سستی ، واژهی «فتور» یک واژهی قرآنی است، و دوبار در قرآن نقش آفرینی کرده است؛ یک بار در سورهی «زخرف» در آیهی (۷۵) [ لَا یُفَتَّرُ عَنْهُمْ وَهُمْ فِیهِ مُبْلِسُونَ] که اشاره به عدم کاهش عذاب جهنمیّان دارد. امّا فتوری که محور بحث ماست و مصداق قرآنی آن آیهی (۲۰) سورهی انبیاء [یُسَبِّحُونَ اللَّیْلَ وَالنَّهَارَ لَا یَفْتُرُونَ] جای کنکاش و تدبّر است، کانون بحث ما میباشد.…
ادامه »»» -
تیزهوشی دعوتگران در دفع منکرات
تیزهوشی دعوتگران در دفع منکرات نویسنده: عبدالحمید البلایی ترجمه: محمود محمودی دعوتگرانی که تمام لحظات عمرشان را با دغدغه های دعوت سپری می کنند و از وضعیت جامعه ی خود رنج می برند، همیشه نگرانند و به این فکر هستند که برای رویارویی با منکرات و رساندن دعوت به مردم از هر روش و اسلوب تازه تری استفاده بکنند. در این مورد بخوانید: انکار حکیمانه، درسی برای دعوتگران من یکی از این نوع دعوتگران را می شناسم. او کارمند…
ادامه »»» -
اخوت ایمانی، اصلی مهم برای اخوت و برادری ایمانی
اخوت ایمانی، اصلی مهم برای اخوت و برادری ایمانی نویسنده: بدیع الزمان سعید نورسی / مترجم: داود وفایی برادر عزیز، برادران صدیق و کوشایم! تمام خدمات قرآنی که انجام میدهی مبارک است. حضرت حق پیروزتان کند، شما را دچار سستی نکند و اشتیاق تان را فزونی بخشد. برای اخوت و برادری، اصلی را بیان می کنم، آن را جدی بگیرید. حیات، نتیجه وحدت و اتحاد است. در این مورد بخوانید: اخوت ، برادری اسلامی، بایدها و نبایدها وقتی…
ادامه »»» -
روش های دعوت و بالا بردن کیفیت دعوت ، و شناخت محاسن اسلام
روش های دعوت و بالا بردن کیفیت دعوت ، و شناخت محاسن اسلام نویسنده: محمد شکیب ضربی روش های دعوت مطابق با هر عصر و دورانی دچار تغییراتی شد و به نوعی به تکامل نسبی رسیده است؛ از همان ابتدا که پیامبر اکرم خطاب به مردم می فرمود: (قُولُوا لَا إِلَهَ إِلَّا اللهُ تُفْلِحُوا) تا به امروز که انواع و اقسام شبکه های تلویزیونی، ماهواره ای، رادیویی، اینترنتی و سایر رسانه ها که هر کدام ابزاری برای دعوت قرار…
ادامه »»» -
تاثیر جهانگردی وسفرهای مسلمین در شکوفایی تمدن اسلامی
تاثیر جهانگردی وسفرهای مسلمین در شکوفایی تمدن اسلامی دوران شکوفایی تمدن اسلام از قرن دوم آغاز و تا قرن دوازدهم ادامه دارد و در این مدت، فراز و نشیبهای بسیاری داشته است. عظمت تمدن و فرهنگ یک ملتی با توجه به نکتههای گوناگون و بررسی مسائل مختلف روشن میشود: گسترش سرزمین، ثروت ، فرهنگ ، آثار معماری و هنری، پیشرفت در دانشهای گوناگون، ادبیات ، صنعت و ابزارها و مراکز علمی مانند: آموزشگاهها، دانشگاهها، کتابخانهها، گروهها، مقامات دولتی و علمی (دانشمندان)، وضعیت اداری، سیاسی، قضائی، اقتصادی، وضعیت…
ادامه »»» -
استراتژی های پساکُرونایی جنبش های اسلامی
استراتژی های پساکُرونایی جنبش های اسلامی نویسنده: أحمد عبد الله المغربی/ ترجمه: رسول رسولی کیا گزافه نگفته ایم اگر بگوییم فرصتی که هم اکنون – و در این روزهای کرونایی – برای جنبش های اسلامی فراهم شده، به ذهن هیچ یک از نظریه پردازان آن جنبش ها خطور نکرده است! همچنین مبالغه نکرده ایم اگر بگوییم: چنانچه این جنبش ها از این فرصت پیش آمده استفاده نکنند، کماکان درجا خواهند زد؛ در حالی که دیگران – غیر اسلام گرایان…
ادامه »»» -
ﺳﺮّ ﻋﻈﻴﻢ ﻣﻨﺎﺟﺎﺕ ﺣﻀﺮﺕ ﻳﻮﻧﺲ
ﺳﺮّ ﻋﻈﻴﻢ ﻣﻨﺎﺟﺎﺕ ﺣﻀﺮﺕ ﻳﻮﻧﺲ نویسنده: بدیع الزمان سعید نورسی مناجات حضرت یونس ﺍﺑﻦ ﻣﺘّﺎ ﻋَﻠﻲ ﻧَﺒﻴَّﻨَﺎ ﻭ ﻋَﻠَﻴﻪِ ﺍﻟﺼَّﻼﺓ ﻭ ﺍﻟﺴَّﻼﻡ ﺑﺰﺭﮒترینﻣﻨﺎﺟﺎﺕ ﻭ ﻣﻬﻢﺗﺮﻳﻦ ﻭﺳﻴﻠﻪی ﺍﺟﺎﺑﺖ ﺩﻋﺎﺳﺖ. ﺧﻼﺻﻪ داستان ﻣﺸﻬﻮﺭ ﺣﻀﺮﺕ ﻳﻮﻧﺲ علیه السلام ﭼﻨﻴﻦ ﺍﺳﺖ: ﺑﻪ ﺩﺭﻳﺎ ﺍﻧﺪﺍﺧﺘﻪﺷﺪ ﻭ ﻣﺎﻫﻲ ﺑﺰﺭﮔﻲ ﺍﻭ ﺭﺍ ﺑﻠﻌﻴﺪ؛ ﺩﺭ ﺣﺎلیکه ﺩﺭﻳﺎ ﺗﻮﻓﺎﻧﻲ ﺑﻮﺩ ﻭ ﺷﺐ، ﺗﺎﺭﻳﻚ ﻭ ﻫﺮﺍﺳﻨﺎﻙ ﻭ ﺍﻭ ﺍﺯ ﻫﻤﻪ ﻗﻄﻊ ﺍﻣﻴﺪ ﻛﺮﺩﻩ ﺑﻮﺩ ﻣﻨﺎﺟﺎﺕ «ﻻﺍِﻟﻪَ ﺍِﻻّ ﺍَﻧْﺖَ ﺳُﺒْﺤَﺎﻧَﻚَ ﺍِﻧِّﻰ ﻛُﻨْﺖُ ﻣِﻦَ ﺍﻟﻈَّﺎﻟِﻤِﻴﻦَ» ﺑﻪ ﺳﺮﻋﺖ ﻭﺍﺳﻄﻪی ﻧﺠﺎﺕ ﺍﻭ ﮔﺮﺩﻳﺪ.…
ادامه »»» -
اندیشه سیاسی غنوشی: حق شهروندی و میثاق اجتماعی
اندیشه سیاسی غنوشی: حق شهروندی و میثاق اجتماعی نویسنده: عدنان فلّاحی غنوشی معتقد است که اساس توزیع حقوق و وظایف و برابری در قبال قانون ـ صرف نظر از دین و نژاد و مذهب ـ اصل «شهروندی» است[١]. او اسلامگرایان را به نقد میکشد که در این مورد هم اهمال کردهاند: «کانونهای معتبر اسلامگراییِ میانهرو همچنان در به رسمیت شناختن وجود احزاب سکولار در دل دولت اسلامی مرددند و حتی اساسنامهی اخوان المسلمین نسبت به پلورالیسم ساکت است، در…
ادامه »»» -
آزادی قبل از تطبیق شریعت
🔅آزادی قبل از تطبیق شریعت … در حقیقت این آزادی است که بزرگ مردان را می سازد، اما استبداد جز یک مشت برده به بار نمی آورد… ✅ فراهم کردن آزادی در نزد من بر تطبیق شریعت اسلامی مقدم است. بعضی از اسلامگرایان از این سخن من بر آشفته و من در جواب گفتم: که بر آن اصرار دارم، زیرا ما نمی توانیم اسلام صحیح را پیاده کنیم مگر این که آزادی را فراهم کنیم. من می خواهم مردم اسلام…
ادامه »»» -
شهادت تاریخ در حق یک شهید
👆شهادت تاریخ در حق یک شهید ☎️ سید قطب تلفنی با من تماس گرفت و از من خواست تا سریع به خانه اش بروم و با شرم از من درخواست کرد که مقداری کمی پول حدود ۱۵ جنیه مصری به او قرض بدهم تا با آن دارو تهیه کند در حالی که بیمار بود و هزینه دارو را نداشت. 🏃 با عجله به خانه رفتم و برگشته و مبلغ خواسته شده را همراه خود آوردم. هنگامی که وارد اتاق…
ادامه »»» -
احیای شب و روز، قیام اللیل و قیم النهار
احیای شب و روز، قیام اللیل و قیم النهار نویسنده : دکتر احمد ریسونی در قرآن کریم دو سوره مشابه و همجوار وجود دارد که از نظر زمانی و مکانی شباهت زیادی به هم دارند؛ سورهی مُزّمِّل و مُدّثر. به لحاظ تشابه ملاحظه میشود که در لفظ و معنا به هم نزدیک هستند یعنی هر دو سوره با خطاب به رسول خدا آغاز میشوند: “یا أیها المزمل” و “یا أیها المدثر” همچنین هر دو سوره به قیام و برخاستن…
ادامه »»» -
چگونه انسان کاملا یک مسلمان آگاه می شود؟
چگونه انسان کاملا یک مسلمان آگاه می شود؟ نویسنده: استاد احمد مفتی زاده در سال۱۳۴۳ نظامنامۀ سیاسی الهی: لَّقَدۡ کَانَ لَکُمۡ فِی رَسُولِ ٱللَّهِ أُسۡوَهٌ حَسَنَهٞ{سورۀ احزاب/ ۲۱: در رفتار و روش پیامبر سرمشقی نیکو برای شما وجود دارد. }راهی جدید را در برابرم گشود و آن سرمشقی را که در زندگی سیاسی پیامبر وجود دارد تقریباً درک کردم و تصمیم گرفتم بعداً طبق آن رفتار کنم. در این باره اندکی توضیح لازم است؛ زیرا این مشکل در آن…
ادامه »»»