عبادات

  • عزیز صادقی

    نماز جماعت از دیدگاه چندی از علمای معاصر

    تدوین: عزیز صادقی استاد ناصر سبحانی «رح»:شریعت خداوندی ، نماز گذاردن با جماعت را مشروع کرده است . هنگامی که عدهّ ای با هم به نماز می ایستند ، گویی با زبان حال می گویند ، که ما با هم در مسیر بندگی حق تعالی با هم همراه و همسفریم . همانگونه که در ادای بزرگترین نماد و رویکرد بندگی با هم هستیم ، بنابراین نماز جماعت یعنی دسته جمعی و با هم عبودیت کردن ...

    ادامه »»»
  • ارکان وضو، شستن یا مسح کردن؟

    ارکان وضو، شستن یا مسح کردن؟ نویسنده: محمد احمدیان “یَا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُوا إِذَا قُمْتُمْ إِلَى الصَّلَاهِ فَاغْسِلُوا وُجُوهَکُمْ وَأَیْدِیَکُمْ إِلَى الْمَرَافِقِ وَامْسَحُوا بِرُءُوسِکُمْ وَأَرْجُلَکُمْ إِلَى الْکَعْبَیْنِ ۚ وَإِنْ کُنْتُمْ جُنُبًا فَاطَّهَّرُوا ۚ وَإِنْ کُنْتُمْ مَرْضَىٰ أَوْ عَلَىٰ سَفَرٍ أَوْ جَاءَ أَحَدٌ مِنْکُمْ مِنَ الْغَائِطِ أَوْ لَامَسْتُمُ النِّسَاءَ فَلَمْ تَجِدُوا مَاءً فَتَیَمَّمُوا صَعِیدًا طَیِّبًا فَامْسَحُوا بِوُجُوهِکُمْ وَأَیْدِیکُمْ مِنْهُ ۚ مَا یُرِیدُ اللَّهُ لِیَجْعَلَ عَلَیْکُمْ مِنْ حَرَجٍ وَلَٰکِنْ یُرِیدُ لِیُطَهِّرَکُمْ وَلِیُتِمَّ نِعْمَتَهُ عَلَیْکُمْ لَعَلَّکُمْ تَشْکُرُونَ” ( مائده/۶) (اى کسانى که ایمان…

    ادامه »»»
  • علاج سستی در عبادات

    علاج سستی در عبادات سستی در عبادات امری طبیعی و مسلم است که گاها  دامنگیر صالحان هم شده است و عواملی دارد. ما  برای این سستی علاجی ذکر می کنیم به این امید که سودمند باشد، و آن از دو قسمت تشکیل  می شود. ۱ – ایمانی ۲ – عملی ✔️۱ – ایمانی: ▪️- دعا با علاج، همچون دعاهای ماثور در این باره ” و اسالک العزیمه علی الرشد” و پناه بردن به خدا از کسالت ” و اعوذ بک…

    ادامه »»»
  • ماه رجب

    فضلیت ماه رجب و مسائل متعلق به آن

    فضلیت ماه رجب و مسائل متعلق به آن نویسنده: شیخ نوح مقدم   ?ماه رجب یکی از چهارماه حرام نزد الله متعال است. رسول الله صلی الله علیه وسلم در ذکر نام این ماه‌ها چنین می فرمایند: (السَّنَهُ اثْنَا عَشَرَ شَهْرًا، مِنْهَا أَرْبَعَهٌ حُرُمٌ، ثَلَاثَهٌ مُتَوَالِیَاتٌ: ذُو الْقِعْدَهِ، وَذُو الْحَجَّهِ، وَالْمُحَرَّمُ، وَرَجَبُ مُضَرَ، الَّذِی بَیْنَ جُمَادَى وَشَعْبَانَ) مُتَّفَقٌ عَلَیْهِ هر سالی دوازده ماه است که چهار ماه آن حرام است که سه ماه آن پیاپی‌اند: ذوالقعده، ذوالحجه و محرم و…

    ادامه »»»
  • ماه رجب

    فضلیت ماه رجب و بدعت های ماه رجب

    فضلیت ماه رجب و بدعت های ماه رجب  نویسنده: فیصل بن علی البعدانی   خداوند بر حسب حکمت  خویش برخی از روزها و شب ها و ماه ­ها را بر برخی دیگر برتری داده است تا این­که بندگانش در آن­ها بیشتر در انجام عبادات بکوشند واعمال صالحه را بیشتر انجام دهند ولی شیاطین انس و جن همیشه تلاش کرده ­اند مردم را از آن باز دارند ومانع انجام اعمال نیک توسط بندگان نیکوکار خداوند شوند تا جایی که تلاش می کنند…

    ادامه »»»
  • نماز پاک کننده گناه

    نماز چگونه شوینده خطا می شود و گناه زدایی می کند؟

    نماز چگونه شوینده خطا می شود و گناه زدایی می کند؟ مؤلف: دکتر عبدالواحد محمد صالح / مترجم: محمود محمودی گناه زدایی نماز همان گونه که پیامبر خدا (ص) فرموده اند، (کل بنی آدم خطا: بنی آدم همگی دچار خطا می شوند ) و مطلوب است که در پی پاک شدن از خطا و گناه برآیند. روزه ی ماه رمضان یکی از اسباب پاک شدن از گناه است؛ پیامبر خدا (ص) فرموده اند:  «من صام رمضان إیمانا و احتسابا غفر…

    ادامه »»»
  • حج و حکمت حج

    جایگاه و کاردکرد حج، عید قربان و قربانی و حکمت ارکان و آداب حج

    جایگاه و کاردکرد حج، عید قربان و قربانی و حکمت ارکان و آداب حج نویسنده: محمد حامدی ? سوال: جایگاه و کاردکرد حج، عید قربان و قربانی را در اسلام مشخص نمایید؟ آیا می‌توان این گونه مراسم دینی و فرهنگی را حذف نمود؟ ? جواب: خداوند رحمان برای تربیت و تزکیه‌ی استعدادات انسان‌ها از باور دینی، اخلاق، شعایر و احکام استفاده می‌کند. و در میان شعایر دینی بر اساس میزان نیاز و تاثیرگذاری بر انسان، کمیت و کیفیت آنها را…

    ادامه »»»
  • حج

    حج و تربیت

    حج و تربیت نویسنده: محمد احمدیان حج ، تدبر در قرآن (۱۶) ?”الْحَجُّ أَشْهُرٌ مَعْلُومَاتٌ ۚ فَمَنْ فَرَضَ فِیهِنَّ الْحَجَّ فَلَا رَفَثَ وَلَا فُسُوقَ وَلَا جِدَالَ فِی الْحَجِّ ،وَمَا تَفْعَلُوا مِنْ خَیْرٍ یَعْلَمْهُ اللَّهُ ۗ وَتَزَوَّدُوا فَإِنَّ خَیْرَ الزَّادِ التَّقْوَىٰ ۚ وَاتَّقُونِ یَا أُولِی الْأَلْبَابِ”( بقره/۱۹۷) ۗ (حجّ در ماههاى معینى است. پس هر کس در این [ماه‌]ها، حجّ را [برخود] واجب گرداند، [بداند که‌] در اثناى حجّ، همبسترى و گناه و جدال [روا] نیست، و هر کار نیکى انجام…

    ادامه »»»
  • دعا

    دعا، شرط استجابت دعا، چگونگی دعا کردن

    دعا، شرط استجابت دعا، چگونگی دعا کردن نویسنده: محمد حامدی   ?  سوال: دعا کردن با توجه به اینکه بیشتر افراد از عدم استجابت دعاهای‌شان گلایه دارند؛ لطفاً تعریفی جامع از دعا، جایگاه آن در دین، کاردکرد آن در زندگی انسان‌ها را بیان کنید. و نیز در چه زمانی دعای انسان مستجاب می‌شود؟ ? جواب: انسان در درون‌ خویش خواهان رشد، کمال و رفع نیازهای مادی و معنوی می‌باشد. و برای تأمین آنها این را می‌داند که برای کسب هر…

    ادامه »»»
  • ابوالاعلی مودودی قرآن

    علت اصلی بی اثر بودن عبادات ما

    علت اصلی بی اثر بودن عبادات ما تالیف: امام ابوالاعلی مودودی ، ترجمه: دکتر آفتاب اصغر خوب بفهمید، علت اصلی بی ثمر بودن نمازها، روزه ها، زکات و حج شما این است که نه فقط اینکه تعداد کسانی که در میان شما نماز می خوانند، روزه می گیرند، زکات می دهند و به حج می روند بسیار انگشت شمار است، بلکه به علت از هم پاشیدن نظم و انضباط جماعت، هرکسی (مثل شتر بی مهار) طوری مختار شده است که…

    ادامه »»»
  • تفکر

    تفکر و عبادت اندیشمندانه

    تفکر و عبادت اندیشمندانه نویسنده: عبدالحمید بلالی / مترجم: محمود محمودی   تفکر یک عبادت فرامش شده که باید احیا گردد. خداوند هیچ چیزی را در این دنیا بیهوده نیافریده و نهایت نادانی است که یک مسلمان گمان برد که خداوند برخی از مخلوقات را بدون سبب آفریده است.  باید این مفهوم ایمانی در درون انسان مؤمن جای گیرد که وقتی خداوند انسان را برای بندگی کردن در زمین فرستاد، امکانات زمین را نیز فراهم ساخت تا انسان بتواند هدف…

    ادامه »»»
  • نماز

    ارتباط با کسی که نمازش را به درستی به جا نمی آورد

    ارتباط با کسی که نمازش را به درستی به جا نمی آورد نویسنده :محمدسعید مرسی / مترجم:ابراهیم گل محمدی   ارتباط با کسی که نمازش را به درستی به جا نمی آورد مهم است و باید درست در این مورد عمل کرد ،ابوهریره روایت کرده است: پیامبر(ص) در مسجد بود، که مردی برای خواندن نماز به مسجد آمد و به نماز ایستاد. نمازش که به پایان رسید، پیامبر(ص) را دید و به ایشان سلام داد. پیامبر(ص) پاسخ داد و فرمود:…

    ادامه »»»
  • الحکم العطائیه

    ۳۳- پندهای حکیمانه ابن عطا اسکندری، در باب تربیت و تزکیه، حکمت وجوب نماز

    ۳۳- پندهای حکیمانه ابن عطا اسکندری، در باب تربیت و تزکیه، حکمت وجوب نماز ? باب چهام حکم نماز ـ وجوب عبادات کلید ورود بهشت است ?۳۳ – مصنف) می فرمایند: در جواب این سؤال که آن حضرت فرمودند: قره عینی فی الصلوه (خنکی چشمان من در نماز است) آیا این مقام فقط مخصوص شماست و یا دیگری نیز از آن سهمی دارد؟ بدون تردید مشاهده جلال و جمال خداوند، خنکی چشم و لذت های روحانی قلب به قدر شناخت…

    ادامه »»»
  • الحکم العطائیه

    ۲۹ – پندهای حکیمانه ابن عطا اسکندری، در باب تربیت و تزکیه، ثواب نماز

    ۲۹ – پندهای حکیمانه ابن عطا اسکندری، در باب تربیت و تزکیه، ثواب نماز ?باب چهام حکم نماز ـ ثواب نماز ? ۲۹ – با دیدن ضعف و ناتوانی ات تعداد نمازها را کم کرد، و تو را محتاج فضل خداوندی داشت و ثواب آنها را زیاد کرد (یعنی از پنجاه نماز به پنج نماز تقلیل داد و ثواب پنجاه نماز را در پنج نماز قرار داد). ? نماز در شب معراج فرض گشت. ابتدا پنجاه نماز فرض گشت، اما…

    ادامه »»»
  • الحکم العطائیه

    ۲۸ – پندهای حکیمانه ابن عطا اسکندری، در باب تربیت و تزکیه، نمازگزار کامل

    ۲۸ – پندهای حکیمانه ابن عطا اسکندری، در باب تربیت و تزکیه، نمازگزار کامل ?باب چهام حکم نماز  ـ نمازگزار کامل ? ۲۸ – وقتی خداوند خستگی و سنگینی عبادت را در تو دید، عبادت‌های گوناگونی بر تو مقرر ساخت، وقتی حرص و شوق تو را در عبادت دید، پس تو را از آن منع کرد؛ چرا که هدف تو ادای نماز به صورت کامل است نه اجرای شکل نماز، پس هر خواننده نماز، نمازگذار کامل نیست. ? بدانید که…

    ادامه »»»
دکمه بازگشت به بالا