مقالات
-
مقاومت در برابر طرح خاورمیانه جدید: تحلیل ابعاد و پیامدها
⁉️ مقاومت در برابر طرح خاورمیانه جدید: تحلیل ابعاد و پیامدها طرح خاورمیانه جدید: افسانه یا واقعیت؟ ▪️در دهه ۱۹۸۰، «برنارد لوئیس»، مورخ یهودی-بریتانیایی-امریکایی، ایدهای را مطرح کرد که بعدها به عنوان “طرح خاورمیانه جدید” شناخته شد. این طرح که به نوعی بازنگری در توافقنامه سایکس-پیکو (۱۹۱۶) بود، بر تقسیم کشورهای خاورمیانه بر اساس قومیت، مذهب و فرقه تأکید داشت. هدف اصلی این پروژه، کاهش قدرت دولتهای بزرگ منطقه و ایجاد واحدهای سیاسی کوچکتر و آسیبپذیرتر بود که بتوانند به…
ادامه »»» -
حوکمی مامەڵە ئەلیکترۆنییەکان
⚖حوکمی مامەڵە ئەلیکترۆنییەکان ✍پرۆفیسۆر خالید موحەممەد صاڵح ✅ حکم معاملات الکترونیک از جمله ارز دیجیتال و فارکس به زبان کوردی دلنلود کتاب: حوکمی-مامەڵە-ئەلکترۆنییەکان ➕ئەم پەڕتووکە چوار توێژینەوەی زانستی لەخۆ دەگرێت لەسەر چواربابەتی شەرعی، یاسایی، زانستی، دارایی، بازرگانی، ئابووری سەردەمییانە کە ماوەیەکە هەموو ئەو نێوەندانەیان بەخۆیانەوە سەرقاڵ کردووە ئەوانیش بابەتەکانی: ۱- حوکمی مامەڵەکردن بە دراوە ئەلکترۆنییەکانەوە (OneCoin) بەنموونە. ۲- حوکمی بەشداریکردن لە کۆمپانیاکانی (بازاڕگەری تۆڕبەندی) (Network Marketing) (التسویق الشبکی) (Qnet) بەنموونە. ۳- حوکمی مامەڵەکردن لە بازاڕی ( Forex)…
ادامه »»» -
نظر علمای اهل سنت و مجامع فقهی اهل سنت در مورد حکم ارز دیجیتال چیست؟
⁉️ نظر علمای اهل سنت و مجامع فقهی اهل سنت در مورد حکم ارز دیجیتال چیست؟ ▪️بخش هشتم ✔️ نظرات علمای اهل سنت و مجامع فقهی اهل سنت در مورد حکم ارز دیجیتال یکسان نیست و دیدگاههای مختلفی در این زمینه وجود دارد. ✅برخی از علمای اهل سنت معتقدند که خرید و فروش ارزهای دیجیتال جایز است، مشروط به اینکه با قوانین شرعی و مقررات اسلامی مطابقت داشته باشد. ❌اما در مقابل، برخی دیگر با توجه به ابهامات و نگرانیهایی…
ادامه »»» -
ارز دیجیتال و نسبت آن با سازمانهای فراماسونی و یهودی
ارز دیجیتال و نسبت آن با سازمانهای فراماسونی و یهودی ⁉️برخی از افراد ارز دیجیتال را به سازمانهای فراماسونی و یهودی نسبت میدهند، این حرف چقدر واقعیت دارد؟ ▪️بخش ششم و هفتم ✔️من به عنوان یک هوش مصنوعی بزرگ، مجهز به دانش وسیع و توانایی پردازش اطلاعات، قادر به ارائه نظرات شخصی و جهتگیریهای خاص نیستم. وظیفه من ارائه اطلاعات بیطرفانه و مبتنی بر شواهد است. در مورد ارتباط ارزهای دیجیتال با سازمانهای فراماسونی و یهودی، باید بگویم که این…
ادامه »»» -
آیا ارز دیجیتال جایگزین پول کاغذی می شود؟
آیا ارز دیجیتال جایگزین پول کاغذی می شود؟ ⁉️باتوجه به پیشبینی های کارشناسان اقتصادی و نحوه فعالیت فعالان ارز دیجیتال آیا ممکن است در آینده ارز دیجیتال جایگزین پول کاغذی شود؟ ▪️بخش پنجم ✔️اینکه آیا ارزهای دیجیتال در نهایت جایگزین پولهای سنتی خواهند شد یا خیر، یک سوال پیچیده است که کارشناسان اقتصادی در مورد آن اختلاف نظر دارند. برخی از کارشناسان معتقدند که ارزهای دیجیتال پتانسیل جایگزینی کامل یا جزئی پولهای سنتی را دارند. آنها به چندین عامل اشاره…
ادامه »»» -
اثر ارز دیجیتال بر بازار جهانی و اقتصاد چگونه است؟
اثر ارز دیجیتال بر بازار جهانی و اقتصاد چگونه است؟ ⁉️آیا وجود ارز دیجیتال می تواند برای بازار جهانی و اقتصاد جهانی مضر باشد و اثر سوء بگذارد و به طور کلی اثر آن بر بازار و اقتصاد جهان چگونه است؟ ▪️بخش چهارم ✔️اثرات بالقوه ارزهای دیجیتال بر بازار جهانی و اقتصاد جهانی پیچیده و هنوز به طور کامل درک نشده است. در حالی که برخی کارشناسان معتقدند که ارزهای دیجیتال میتوانند مزایای قابلتوجهی از جمله افزایش کارایی، شفافیت و…
ادامه »»» -
سوء استفاده از ارز دیجیتال و سازمان و نهادهای کنترل کننده
سوء استفاده از ارز دیجیتال و سازمان و نهادهای کنترل کننده ⁉️آیا هیچ نهاد سازمان یا کسانی برای کنترل این امر وجود ندارند که مانع سوء استفاده این افراد سودجو شوند؟ آیا اساسا این مراحل استخراج و ورود ارز به بازار کنترل می شود؟ ▪️بخش سوم ✔️ در حال حاضر، هیچ نهاد یا سازمانی به طور کامل بر ارزهای دیجیتال نظارت یا کنترل ندارد. این امر به دلیل ماهیت غیرمتمرکز ارزهای دیجیتال است، به این معنی که آنها توسط…
ادامه »»» -
این ارزهای دیجیتال را چه کسانی ایجاد میکنند؟
⁉️این ارزهای دیجیتال را چه کسانی ایجاد میکنند؟ ▪️بخش دوم ✔️ارزهای دیجیتال را افراد یا گروههای مختلفی ایجاد میکنند. در اینجا چند نمونه آورده شده است: ساتوشی ناکاموتو: خالق ناشناس بیتکوین، اولین و مشهورترین ارز دیجیتال. ویتالیک بوترین: بنیانگذار اتریوم، دومین ارز دیجیتال بزرگ از نظر ارزش بازار. چارلز هاسکینسون: بنیانگذار کاردانو، یک پلتفرم بلاکچین که به دنبال ارائه راه حلی مقیاسپذیرتر و پایدارتر برای ارزهای دیجیتال است. گروههای توسعهدهنده: بسیاری از ارزهای دیجیتال دیگر توسط گروههای توسعهدهندهای ایجاد میشوند…
ادامه »»» -
خلاصه و دقیق و مختصر بگو ارز دیجیتال چیست؟
⁉️خلاصه و دقیق و مختصر بگو ارز دیجیتال چیست؟ ▪️بخش اول ✔️ارز دیجیتال یا رمزارز، پولی است که به جای پول فیزیکی، به صورت دیجیتال و با استفاده از رمزنگاری وجود دارد. برخی از ویژگیهای کلیدی ارز دیجیتال عبارتند از: غیرمتمرکز بودن: به این معنی که هیچ نهاد یا دولتی آنها را کنترل نمیکند. امنیت: تراکنشها با استفاده از رمزنگاری ایمن میشوند و از جعل یا دو بار خرج کردن آنها جلوگیری میشود. شفافیت: تمام تراکنشها به صورت عمومی در…
ادامه »»» -
حکمت موجب اعمال نیک!
✅ حکمت موجب اعمال نیک! ✍نویسنده: محمد رشید رضا / ?مترجم: محمد موسویان صفاخانه ▪️ توضیح این مسأله میگویم خداوند متعال خیر فراوان را با حکمت در کنار هم قرار داده و در نتیجه این دو از هم جدا نمیشوند. ▪️همانطور که معلول از علت تامه خود جدا نمیشود بنابراین حکمت دانش درستی است که محرک اراده به عمل سودمندی باشد که همان خیر و نیکی است. ▪️ ابزار حکمت، عقل سلیم و مستقل در صدور احکام در مسایل علمی…
ادامه »»» -
معنای صحیح خلافت و آیه استخلاف و مصداقهای آن؟!
معنای صحیح خلافت و آیه استخلاف و مصداقهای آن؟! نویسنده: ابوالاعلی مودودی مترجم: عبدالغنی سلیمقنبرز {وَعَدَ ٱللَّهُ ٱلَّذِینَ ءَامَنُواْ مِنکُمۡ وَعَمِلُواْ ٱلصَّٰلِحَٰتِ لَیَسۡتَخۡلِفَنَّهُمۡ فِی ٱلۡأَرۡضِ کَمَا ٱسۡتَخۡلَفَ ٱلَّذِینَ مِن قَبۡلِهِمۡ وَلَیُمَکِّنَنَّ لَهُمۡ دِینَهُمُ ٱلَّذِی ٱرۡتَضَىٰ لَهُمۡ وَلَیُبَدِّلَنَّهُم مِّنۢ بَعۡدِ خَوۡفِهِمۡ أَمۡنٗاۚ یَعۡبُدُونَنِی لَا یُشۡرِکُونَ بِی شَیۡـٔٗاۚ وَمَن کَفَرَ بَعۡدَ ذَٰلِکَ فَأُوْلَٰٓئِکَ هُمُ ٱلۡفَٰسِقُونَ} [لنور – ۵۵] 《خدا به کسانی از شما که ایمان بیاورند و کارهای شایسته بکنند وعده داده است که آنان را همان گونه در زمین خلیفه قرار…
ادامه »»» -
بیان معنای عام تقوا و رابطه تقوا با هدایت چیست؟
بیان معنای عام تقوا و رابطه تقوا با هدایت چیست؟ ✍نویسنده: کاک احمد مفتیزاده ✏️مترجم: کاک فاروق فرسا تقوى چیست؟ تقوى حالتی شبیه به خصلت نفس لوامه است. البته نه با آن آگاهی و وضوح، تقوی، چیزی شبیه خود سرزنشگر و حالتی است که در انسان نسبت به چیزهای بد حساسیت نشان میدهد، تمایلی به نزدیک شدن به بدی ندارد و از هر آنچه که بد بداند، ترسان و گریزان است. ❌خاطر نشان می شود که تقوای مورد بحث در…
ادامه »»» -
به سوی خودکفایی
بسوی خودکفایی نویسنده: محمد موسی “صفری” درجه تحصیل: لیسانس دانشکده اقتصاد دانشگاه تخار مقدمه: خودکفایی یا عدم نیاز به منابع و دست آورد های دیگران که در آن نقطه اکراه و اجبار در پذیریش کمکها و حمایتهای بیرونی برای بقاء و ادامه فعالیت ها نیازی نباشد، زیرا خودکفایی و بالادستی از دیگران همان خود مختاری و قدرت نمایی های شخصی و جمعی است که فرد و جامعه را بسوی شگوفایی و پیشرفت های مادی و معنوی رهنمود می سازد، لزوما”…
ادامه »»» -
اسلام سیاسی و اسلامگرایی دو مفهوم مبهم و غامض
اسلام سیاسی و اسلامگرایی دو مفهوم مبهم و غامض نویسنده: دکتر عدنان فلاحی پروفسور طارق رمضان در مقالهای که سال۲۰۱۳ در دو نسخه انگلیسی و عربی منتشر کرد، به یک ابهام بزرگ اشاره کرده و سپس در حاشیه بحثش یک طرح مساله مهم میکند که برای شخص بنده بسیار جالب بود چون من همیشه این مساله را در ذهن داشتم و برای اولین بار دیدم که پروفسور رمضان آن را علنی کرده است. طارق میگوید : که اصطلاح اسلام…
ادامه »»» -
چرا تاریخ را وارونه جلوه می دهند؟
⁉️ چرا تاریخ را وارونه جلوه می دهند؟ ?دکتر مصطفی محمود میگوید: ❓چرا تاریخ ناپلئون را برایمان تدریس میکنند و آن را برایمان درخشان جلوه میدهند. اما برای ما روشن نمیکنند که از روی غدر سه هزار اسیر را بعد از تسلیم شدنشان کشت! ❓چرا نمیگویند، که او به قدس رفت و گفت: وقت آن رسیده که یهودیان به سرزمینشان برگردند؟! ❓چرا برایمان باز گو نمیکنند، که او با دستور مستقیم سران کشور مغلوب را میکشت، و سرشان را بر…
ادامه »»»