حركات و احزاب
-
۰۳/۰۸/۱۶۰ 159
نورجیها، گروهها و جریانات پیرو سعید نورسی
نورجیها، گروهها و جریانات پیرو سعید نورسی نویسنده: دکتر صفر ولدبیگی بعد از مرگ بدیعالزمان سعید نورسی در سال ۱۹۶۰ تا به امروز، پیروان او به صورت متفقالقول پیری یا شیخ جدیدی را به رهبری برنگزیدهاند. به عقیده ایشان، بعد از نورسی هیچ شیخ دیگری استحقاق رهبری را نداشته است. لازم به توضیح است که امروزه در فضای دینی و سیاسی ترکیه و برخی کشورهای اسلامی، پیروان سعید نورسی را با عناوین مختلفی میشناسند. بعضیها آنها را «طریقت نورجو»…
ادامه »»» -
۰۲/۰۷/۲۰۰ 452
چگونه اخوان المسلمین را درست بشناسیم؟
چگونه اخوان المسلمین را درست بشناسیم؟ نویسنده: صابر گلعنبری در سالهای اخیر اظهارنظرهای متفاوت و بعضا متناقضی درباره تغییرات فکری در داخل اخوان المسلمین شنیده میشود. بعضی از تسلیف الاخوان دم میزنند و بعضی دیگر سخن از چرخش اخوان به سمت سکولاریسم به میان می آورند. شما این اظهارنظرها را تا چه اندازه صحیح می دانید؟ لطفا به صورت خلاصه درباره جریانات داخلی اخوان و اختلافات فکری آنها توضیح دهید. ?ببنید برای یافتن پاسخی واقعبینانه نیاز هست شناختی دقیق مبتنی…
ادامه »»» -
۰۰/۰۵/۱۰۰ 988
اسلامگرایان و رسیدن به حکومت و مقابله درست با حکومت ها
اسلامگرایان و رسیدن به حکومت و مقابله درست با حکومت ها نصیحتی برای اسلام گرایان، خاطره ای از ژرفنای تجربه نویسنده: د. عبد الرزاق مقری* / ترجمه: عبدالخالق احسان ما در حرکت « مجتمع السلم» الجزائر ، از سال ۱۹۹۶م با حکومت های مختلفی مشارکت سیاسی داشتیم، و بعد ازین که در سال ۲۰۱۲م از مشارکت با حکومت بیرون شدیم، نظام سیاسی حکومت تلاش های زیادی کرد تا دوباره ما را به مشارکت سیاسی بکشاند و شخصا برای خودم،…
ادامه »»» -
۰۰/۰۲/۰۲۰ 1,199
عوامل اساسی ظهور بیداری اسلامی درجهان (مطالعه موردی افغانستان)
عوامل اساسی ظهور بیداری اسلامی درجهان (مطالعه موردی افغانستان) پوهنمل شریف الله غفوری، عضو کادر علمی دانشکده زبان وادبیات، پوهنتون تخار چکیده بیداری اسلامی یک جریان تاریخی ومتأثر از عوامل درونی، بیرونی ومنظومههای فکری است که در جهت بیدار سازی وهوشیار سازی امت اسلامی تلاش نموده وبرای برپایی نظام اسلامی، اعاده شأن، شوکت، عزت، شرف واحیای گذشته امت اسلامی مبارزه داشته و تلاش می ورزند تا برای رها سازی مسلمانان از اسارت فکری، سیاسی، فرهنگی، اقتصادی راه نجاتِ را ارایه…
ادامه »»» -
۹۹/۰۶/۲۲۰ 1,892
ریشه یابی عبور از لائیسم و بازگشت به اسلام گرایی در ترکیه
ریشه یابی عبور از لائیسم و بازگشت به اسلام گرایی در ترکیه نویسنده: رسول نوروزی فیروز اسلام گرایی و جریان اسلام گرایی در ترکیه در تاریخ ترکیه به عنوان کشوری اسلامی ریشه دارد؛ اما اهمیت بررسی فرایند بازگشت اسلام گرایی در ترکیه از آنجاست که این کشور از اوایل قرن بیستم در صدد ایجاد کشوری لائیک بود و از کشورهایی است که لائیسیته افراطی را به شدت تجربه کرده است. در این مورد بخوانید: برتری ترکیه در سطح جهانی در…
ادامه »»» -
۹۹/۰۴/۱۴۰ 2,937
اندیشه و رسالت اخوان المسلمین در کلام حسن البناء
اندیشه ی اخوان المسلمین امام شهید حسن البناء (رح) / مترجم: استاد مصطفی اربابی کسانی که در اینجا جمع می شوند برگزیدگان اخوان هستند، آنان با اندیشه و تفکر اخوان آشنایی دارند و بسیاری از آن را می دانند. به طوری که نیازی به بازگو کردن اندیشه اخوان ندارند. اما برادرم مرا آگاه فرمودند: که بسیاری از برادران که قبلا" با اخوان ارتباط نداشته اند و در دار اخوان با حضور خود موجب خوشبختی ما شده اند، با این اندیشه…
ادامه »»» -
۹۹/۰۳/۱۳۰ 1,583
استراتژی های پساکُرونایی جنبش های اسلامی
استراتژی های پساکُرونایی جنبش های اسلامی نویسنده: أحمد عبد الله المغربی/ ترجمه: رسول رسولی کیا گزافه نگفته ایم اگر بگوییم فرصتی که هم اکنون – و در این روزهای کرونایی – برای جنبش های اسلامی فراهم شده، به ذهن هیچ یک از نظریه پردازان آن جنبش ها خطور نکرده است! همچنین مبالغه نکرده ایم اگر بگوییم: چنانچه این جنبش ها از این فرصت پیش آمده استفاده نکنند، کماکان درجا خواهند زد؛ در حالی که دیگران – غیر اسلام گرایان…
ادامه »»» -
۹۸/۱۰/۰۲۰ 1,659
این چیزی است که سلفیهای رادیکال در حق جنبش النهضه مرتکب شدند
این چیزی است که سلفیهای رادیکال در حق جنبش النهضه مرتکب شدند به قلم: صلاح الدین الجورشی[۱] مترجم: عدنان فلّاحی تقریباً هفت سال پیش از نگارش این مقاله[۲]، در یکی از هتلهای ژنو پایتخت سوییس با جناب راشد غنّوشی سرزده دیدار کردم. در خلال صحبت ناگهان نظرم را دربارهی آنچه که غنوشی “بیداری اسلامی دوم” نامیده بود و در آن دوران تونس را در نوردیده بود، بیان کردم. منظور غنوشی از این تعبیر، اقبال ناگهانی هزاران تونسی ـ خاصه…
ادامه »»» -
۹۸/۰۹/۲۸۰ 2,507
قلبت را پس بگیر، و خانه ات را در بهشت ببین
قلبت را پس بگیر، و خانه ات را در بهشت ببین نویسنده : یاسمین مجاهد /مترجم: سمیرا کنعانی زنی را می شناسم که عشقش به محبوب از هر نظر و از هر چه در این دنیاست، بیش تر بود. زنی که هرگز اجازه نداد موقعیتش او را محدود یا کنترل کند. او در قلبش ایمانی داشت که حاضر شد به خاطر آن جانش را فدا کند. او یک ملکه بود اما فراتر از تاج و تخت پادشاهی را نگریست…
ادامه »»» -
۹۸/۰۸/۱۰۰ 6,075
راشد غنوشی، دین و سیاست – (قسمت اول)
راشد غنوشی، دین و سیاست – (قسمت اول) نویسنده: عدنان فلاحی راشد غنّوشی، پیشینه و بیشینهای دارد که بیش و پیش از بسیاری دیگر، به او اجازه و صلاحیت سخن گفتن دربارهی سیاست و امر سیاسی و خاصه نسبت آن با اسلام را میدهد. او در برخی از مهمترین تشکیلات و سازمانهای سیاسی ملی و فراملی صاحب جایگاه و مناصب عالی است: رهبر حزب النهضه (بزرگترین و مهمترین جنبش اسلامگرای تونس و شمال آفریقا، و یکی از مؤثرترین جنبشهای سیاسی…
ادامه »»» -
۹۸/۰۴/۰۴۰ 2,075
ترامپ و پیامدهای تروریست پنداری اخوان المسلمین
ترامپ و پیامدهای تروریست پنداری اخوان المسلمین واشنگتن پست: ترجمه به عربی: عادل رفیق / ترجمه به فارسی: عبدالرحمن عزام روزنامۀ آمریکایی واشنگتن پست روز پانزدهم می سال جاری، مقاله ای از کارولین الکساندر زیر نام «اخوان کیست؟ آیا ایشان تروریست اند؟» به نشر سپرد که عمده ترین مطالبش از این قرار بود: ایالات متحده اقدام نموده است تا جماعت اخوان المسلمین را در شمار گروه های تروریستی در آورد. مسؤولان امور برانند که این اقدام بعد از آن شروع…
ادامه »»» -
۹۸/۰۳/۲۹۱ 2,323
برکناری محمد مرسی؛ شکست اسلام سیاسی؟!
برکناری محمد مرسی؛ شکست اسلام سیاسی؟! نویسنده: یوسف سلیمانزاده اتفاقات چند روز اخیر مصر احزاب و گروههای مختلف را به واکنش واداشته و به نحویی در تبیین مواضع آنها نقش داشته، جبههگیریها و صفبندیها را روشن و اسرار درون را فاش نموده است که میتوان موضعگیریها را در دو طیف جای داد یکی موافقان و مدافعان اسلام سیاسی و گروه دیگر که با برکناری محمد مرسی ندای شکست اسلام سیاسی را سر داده و فاتحهی آن را خوانده شده تصور…
ادامه »»» -
۹۸/۰۱/۲۳۰ 5,182
امام شهید حسن البناء و ندای آزادی
امام شهید حسن البناء و ندای آزادی نویسنده : محمود حماد یک قرن پیش از امروز مسلمانان چنان داری عزت و شوکت بودند که غربیان از شنیدن نام اسلام و مسلمین لرزه به اندامشان می آمد و دارای چنان قوت بودند که اگر در یک گوشه از مناطق مسلمان نشین کسی علیه آبروی یک زن مسلمان میتازید مسلمانان بخاطر دفاع از آبروی آن زن از دار الخلافت به پا می خواستند و انتقام آنرا می گرفتند مگر توطئه گران غربی…
ادامه »»» -
۹۷/۱۰/۱۴۰ 2,424
مختصری از تاریخچه نورجی ها یا جماعت نور
مختصری از تاریخچه نورجی ها یا جماعت نور جماعت نور (nurcular نورجولار) یا حرکت رساله نور، یک جنبش اسلامی است که در اوائل قرن بیستم با توجه به آموزه های سعید نورسی پدیدار گشته است این جماعت از لحاظ اعتقادی و فقهی سنی مذهب هستند. فعالیت اصلی این جماعت ، خواندن، درک کردن و انتقال رسائل نور (عنوان مجموعه کتاب سعید نورسی) به دیگران است نورجی ها این فعالیت و حرکت را خدمت ایمانی و قرانی یا به طور خلاصه…
ادامه »»» -
۹۷/۰۶/۱۱۰ 2,545
استقلال جماعت دعوت و اصلاح از لحاظ فکری، سیاسی و مالی
استقلال جماعت دعوت و اصلاح از لحاظ فکری، سیاسی و مالی نویسنده: محمد احمدیان مقدمه جماعت دعوت و اصلاح، تشکّلی است «مدنی» با اندیشهی اسلامی که هدف آن پاسداری از اعتقادات و هویت اهل سنّت ایران، در چارچوب قانون اساسی میباشد. کار اصلی جماعت «تربیت فرد و خانواده» در جهت اصلاح باور و اندیشهی افراد تحت پوشش فکر جماعت، در راستای ارائهی خدمات «فرهنگی ـ اجتماعی» به جامعهی ایران و اهل سنّت است. ماهیت و هویت جماعت اسلامی است، و…
ادامه »»»