مقالات

  • حکمت

    حکمت موجب اعمال نیک!

    ✅ حکمت موجب اعمال نیک! ✍نویسنده: محمد رشید رضا / 📝مترجم: محمد موسویان صفاخانه ▪️ توضیح این مسأله می‌گویم خداوند متعال خیر فراوان را با حکمت در کنار هم قرار داده و در نتیجه این دو از هم جدا نمی‌شوند. ▪️همانطور که معلول از علت تامه خود جدا نمی‌شود بنابراین حکمت دانش درستی است که محرک اراده به عمل سودمندی باشد که همان خیر و نیکی است. ▪️ ابزار حکمت، عقل سلیم و مستقل در صدور احکام در مسایل علمی…

    ادامه »»»
  • ابوالاعلی مودودی قرآن

    معنای صحیح خلافت و آیه استخلاف و مصداق‌های آن؟!

    معنای صحیح خلافت و آیه استخلاف و مصداق‌های آن؟! نویسنده: ابوالاعلی مودودی مترجم: عبدالغنی سلیم‌قنبرز {وَعَدَ ٱللَّهُ ٱلَّذِینَ ءَامَنُواْ مِنکُمۡ وَعَمِلُواْ ٱلصَّٰلِحَٰتِ لَیَسۡتَخۡلِفَنَّهُمۡ فِی ٱلۡأَرۡضِ کَمَا ٱسۡتَخۡلَفَ ٱلَّذِینَ مِن قَبۡلِهِمۡ وَلَیُمَکِّنَنَّ لَهُمۡ دِینَهُمُ ٱلَّذِی ٱرۡتَضَىٰ لَهُمۡ وَلَیُبَدِّلَنَّهُم مِّنۢ بَعۡدِ خَوۡفِهِمۡ أَمۡنٗاۚ یَعۡبُدُونَنِی لَا یُشۡرِکُونَ بِی شَیۡـٔٗاۚ وَمَن کَفَرَ بَعۡدَ ذَٰلِکَ فَأُوْلَٰٓئِکَ هُمُ ٱلۡفَٰسِقُونَ} [لنور – ۵۵] 《خدا به کسانی از شما که ایمان بیاورند و کارهای شایسته بکنند وعده داده است که آنان را همان گونه در زمین خلیفه قرار…

    ادامه »»»
  • کاک احمد مفتی زاده

    بیان معنای عام تقوا و رابطه تقوا با هدایت چیست؟

    بیان معنای عام تقوا و رابطه تقوا با هدایت چیست؟ ✍نویسنده: کاک احمد مفتی‌زاده ✏️مترجم: کاک فاروق فرسا تقوى چیست؟ تقوى حالتی شبیه به خصلت نفس لوامه است. البته نه با آن آگاهی و وضوح، تقوی، چیزی شبیه خود سرزنشگر و حالتی است که در انسان نسبت به چیزهای بد حساسیت نشان می‌دهد، تمایلی به نزدیک شدن به بدی ندارد و از هر آنچه که بد بداند، ترسان و گریزان است. ❌خاطر نشان می شود که تقوای مورد بحث در…

    ادامه »»»
  • خودکفایی

    به سوی خودکفایی

       بسوی خودکفایی نویسنده:  محمد موسی “صفری” درجه تحصیل: لیسانس دانشکده اقتصاد دانشگاه تخار مقدمه: خودکفایی یا عدم نیاز به منابع و دست آورد های دیگران که در آن نقطه اکراه و اجبار در  پذیریش کمکها و حمایتهای بیرونی برای بقاء و ادامه فعالیت ها نیازی نباشد، زیرا خودکفایی و بالادستی از دیگران همان خود مختاری و قدرت نمایی های شخصی و جمعی است که فرد و جامعه را بسوی شگوفایی و پیشرفت های مادی و معنوی رهنمود می سازد، لزوما”…

    ادامه »»»
  • عدنان فلاحی

    اسلام سیاسی و اسلام‌‌گرایی دو مفهوم مبهم و غامض

    اسلام سیاسی و اسلام‌‌گرایی دو مفهوم مبهم و غامض نویسنده: دکتر عدنان فلاحی   پروفسور طارق رمضان در مقاله‌ای که سال۲۰۱۳ در دو نسخه انگلیسی و عربی منتشر کرد، به یک ابهام بزرگ اشاره کرده و سپس در حاشیه بحثش یک طرح مساله مهم می‌کند که برای شخص بنده بسیار جالب بود چون من همیشه این مساله را در ذهن داشتم و برای اولین بار دیدم که پروفسور رمضان آن را علنی کرده است. طارق می‌گوید : که اصطلاح اسلام…

    ادامه »»»
  • چرا تاریخ را وارونه می نویسند

    چرا تاریخ را وارونه جلوه می دهند؟

    ⁉️ چرا تاریخ را وارونه جلوه می دهند؟ 🔖دکتر مصطفی محمود می‌گوید: ❓چرا تاریخ  ناپلئون را برایمان تدریس می‌کنند و آن را  برایمان درخشان جلوه می‌دهند. اما برای ما روشن نمی‌کنند که از روی غدر سه هزار اسیر را بعد از تسلیم شدنشان کشت! ❓چرا نمی‌گویند، که او به قدس رفت و گفت: وقت آن رسیده که یهودیان به سرزمینشان برگردند؟! ❓چرا برایمان باز گو نمی‌کنند، که او با دستور مستقیم سران کشور مغلوب را می‌کشت، و سرشان را بر…

    ادامه »»»
  • نشانه‌ های زهد، صداقت، سخاوت، حکمت، تقوا، تواضع، استقامت و…

    نشانه‌ های زهد، صداقت، سخاوت، حکمت، تقوا، تواضع، استقامت و… ✍نویسنده: دکتر مصطفی السباعی 📝ترجمه : هیوا راشدی   ✅  از نشانه‌ های بلند همتی ، این است که از هر چیز جز به بهترین آن راضی نباشی، ✅ از نشانه های زهد، این است که از دنیا رویگردان باشی در حالی که دنیا به تو روی آورده است. ✅ از نشانه‌های  ورع ، این است که از شبهات دوری کنی. ✅ از نشانه‌های سخاوتمندی، این است که شتاب تو…

    ادامه »»»
  • مطالعه کتاب خواندن

    آیا مطالعه کردن علاقه است یا ضرورت!

    آیا مطالعه کردن علاقه است یا ضرورت! نویسنده: دکتر راغب سرجانی   مطالعه کردن، هر انسانی از علاقمندی اش سخن می گوید و چه بسا علاقه این فرد با دیگری تفاوت داشته باشد. اما بعضی ها می گویند: به مطالعه علاقه دارم!!! به نظرم این عجیب است که کسی بگوید به مطالعه علاقه دارم. آیا صحیح است کسی بگوید به نوشیدن آب علاقه دارم؟ همه مردم آب می نوشند؛ بنابراین آب نوشیدن علاقه نیست بلکه ضرورت است. همچنین صحیح نیست…

    ادامه »»»
  • نواندیشان دینی در حال تخریب دین، امیر ترکاشوند و تعداد روزهای ماه رمضان

    نواندیشان دینی در حال تخریب دین، امیر ترکاشوند و تعداد روزهای ماه رمضان هر دم از این باغ بری میرسد نویسنده: ناصر علی‌یار   در فضای مجازی خواندیم که آقای امیر ترکاشوند روزه ماه رمضان را سه روز اعلام کرده است او از جمله کسانی است که چند سال پیش کتاب قطوری درباره عدم ضرورت «پوشش سر و گردن» برای خانمها نوشتند. بدین مناسبت نامیمون بایسته است کارنامه این نحله تفرقه انداز را که از آغاز نهضت اصلاحگران دینی در…

    ادامه »»»
  • محمد حامدی

    عوامل ایجاد خستگی مسلمانان از مطالعه‌ی مباحث دینی و راه‌های برون رفت از آن

    عوامل ایجاد خستگی مسلمانان از مطالعه‌ی مباحث دینی و راه‌های برون رفت از آن نویسنده: محمد حامدی یکی از واقعیات تلخ زمانه‌ی ما این است که مسلمانان همچون گذشته رغبتی به پیگیری مطالب دینی نداشته و با بی‌اعتنایی از کنار آن می‌گذرند. در این مجال سعی بر این است که به صورت فهرست‌وار به عوامل این امر و راه‌های علاج آن اشاره شود. امید است که مفید واقع شود. در این مورد بخوانید: گذر از «دینداری» به «دین‌ورزی» عوامل خستگی…

    ادامه »»»
  • دعا

    دعا و رستگاری!

    دعا و رستگاری! ترجمه: عبدالقاهر فقیری   ⏺ چه اندیشه ای گرمابخش و رستگاری بزرگی است که کسی از میان هزاران نفری که در زندگی اش وجود دارد، ترا برای دعا کردن برگزیند. ⏺ چه سعادتی است، بدون اینکه آگاه باشی کسی از خداوند بخواهد که پراکندگی‌های زندگی ات سامان یابد و قلبت آرام گیرد. ⏺ از این بهتر نمی‌شود که دوستی در تنهایی و خلوت خویش بخاطر تو زانو بزند و ترسان و لرزان دستان خویش را بلند برده…

    ادامه »»»
  • درخت

    درخت در قرآن

    درخت در قرآن موضوع “رویش ،روییدن و رویاندن” برگ درختان سبز در نظر هوشیار هر ورقی دفتریست معرفت کردگار طبیعت اولین اساب دنیوی تجلی خدا برای انسان می باشد. درقرآن کریم به صورت های مختلفی سخن از رویش و روییدن و رویاندن بیان شده است. زرع: به معنی رویاندن ،کاشتن و بذر افشانی أَفَرَأَیْتُمْ مَا تَحْرُثُونَ ” أَأَنْتُمْ تَزْرَعُونَهُ أَمْ نَحْنُ الزَّارِعُونَ سوره واقعه۶۳/۶۴ نبات: کل ما تنبته الأرض من شجر وغیر شجر. “أَوَلَمْ یَرَوْا إِلَى الْأَرْضِ کَمْ أَنْبَتْنَا فِیهَا…

    ادامه »»»
  • سعید نورسی

    حقیقت دنیای، فانی‌ست یا ماندگار؟ نگاهی متفاوت به لذت‌های دنیایی

    حقیقت دنیای، فانی‌ست یا ماندگار؟ نگاهی متفاوت به لذت‌های دنیایی نویسنده: بدیع‌الزمان سعید نورسی، مترجم: داود وفایی،   ✔️با دقت در اوضاع منزل دنیا و احوال انسانهایی که ساکن آناند دانسته میشود که این دنیا منزلی نیست که برای ماندگاری خلق شده باشد. ✔️حداکثر سالن انتظار یا مسافرخانه‌ییست برای اجتماع مخلوقات مدعو به منزل “دار السلام” حضرت حق که ابدی و سرمدیست. ✔️ چیزهای دلنشینی که در این دنیا دیده میشوند برای ذوق و لذت بردن نیست؛ زیرا لذت وصالشان…

    ادامه »»»
  • ملت عشق

    قواعد چهل گانه شمس تبریزی چگونه به دست آمده اند؟

    قواعد چهل گانه شمس تبریزی چگونه به دست آمده اند؟ نویسنده: الیف شافاک ، ترجمه: ارسلان فصیحی   من درویشی سرگردانم؛ در تبعید ابدی روی زمین. روی سنگی که بالش کرده ام دو بار سرم را نگذاشته ام از یک ظرف دو بار غذا نخورده ام از زیر عبایم هر روز منظره های متفاوت تماشا کرده.ام.  گرسنه که می مانم با تعبیر خواب دو، سه درهم به دست می آورم آنچه به دست آورده ام بین محتاجها تقسیم میکنم؛ به…

    ادامه »»»
  • زلزله

    زلزله و پاسخ سئوالات و شبهاتی در این مورد

    زلزله و پاسخ سئوالات و شبهاتی در این مورد نویسنده: بدیع الزمان سعید نورسی / مترجم: داریوش موسوی   بسم الله الرحمن الرحیم إِذَا زُلْزِلَتِ الْأَرْضِ زِلْزَالَهَا و وَأَخْرَجَتِ الْأَرْضِ أَثْقَالَهَا وَ قَالَ الْإِنْسَانُ مَالَهَا یَوْمَئِذٍ تُحَدِّثُ أَخْبَارَهَا بِأَنَّ رَبَّکَ أَوْحَى لَهَا… این سوره با قاطعیت بیان میکند که کره ی زمین در حرکت بوده و زلزله اش مشمول الهام و وحی الهیست و تحت فرمان او تکان می خورد، و بعضاً می لرزد. پیرامون شش و هفت سؤال جزیی…

    ادامه »»»
دکمه بازگشت به بالا