توافقنامه صلح لیبی برای تشکیل دولت وحدت ملی در این کشور امضا شد
توافقنامه صلح لیبی برای تشکیل دولت وحدت ملی در این کشور امضا شد
معاهده صلح دو گروه «کنگره ملی طرابلس» و «مجمع نمایندگان طبرق» با میانجیگری سازمان ملل متحد برای تشکیل دولت ملی لیبی در شهر صخیرات مراکش پس از یک سال و دو ماه مذاکره بین دوگروه مذکور جهت برقراری صلح در این کشور طی مراسمی توسط صالح محمد المخزوم، معاون رئیس کنگره ملی طرابلس و محمد علی شعیب، معاون رئیس مجمع نمایندگان طبرق به امضا رسید.
مارتین کوبلر، نماینده سازمان ملل در امور لیبی در سخنرانی خود با تاکید بر اهمیت اشتراک تمامی گروههای لیبی در این معاهده، در خطاب به گروههای حاضر در مراسم مذکور گفت: ” این معاهده تمامی اقشار لیبی را در بردارد. حضور شما در اینجا نشانگر حمایتتان از آینده و تاسیس لیبی جدید است. این توافقنامه اولین گام در راه تاسیس لیبی دموکراتیک خواهد بود”.
کوبلر افزود: مبارزه مسلحانه زیانهای زیادی بر این کشور وارد کرد. از اینجا میتوان این درس را گرفت که مشکلات باید از راه سیاسی و گفتگو حل شود”.
وی در رابطه با ۴ مسئلهای که سازمان ملل در اولویت کار خود قرار داده است، تصریح کرد: ” ۴ مسئله مهم است که سازمان ملل آنها را مورد اولویت قرار داده است؛ تامین کمکهای بشر دوستانه، ایجاد راهکارهای مناسب برای مسائل امنیتی، اولویت دادن به شهرهایی که در حال مبارزه با گروههای تروریستی مانند داعش هستند و دچار تخریبات ناشی از جنگ شدهاند”.
مولود چاووشاوغلو، وزیر امور خارجه ترکیه که به عوان نماینده ترکیه در مراسم مذکور حضور داشت در سخنرانیاش، با بیان اینکه از این معاهده به عنوان گامی جهت اتحاد و ثبات لیبی استقبال میکنند، اظهار داشت: “گروههای دیگر نیز هرچه سریعتر باید این معاهده را امضا کنند”.
وی با تاکید بر اهمیت سیاسی معاهده مذکور در خصوص ایجاد صلح در لیبی از ادامه حمایتهای ترکیه برای برقراری صلح دائمی در این کشور خبر داد.
صالح محمد المخزوم، معاون رئیس کنگره ملی طرابلس، با بیان اینکه معاهده مذکور پس از ۱۴ ماه مذاکره، مطابق با خواستههای طرفین نبوده است، گفت: ” به رغم این نواقص، ما مطمئنیم که این معاهده لیبی را از این وضعیت بحرانی خارج خواهد کرد”.
محمد علی شعیب، معاون رئیس مجمع نمایندگان طبرق، نیز این اقدام را گامی برای ایجاد امنیت و ثبات در لیبی دانسته و از مردم این کشور خواست تا در این روند انتقالی گذشته را فراموش کرده و صبر به خرج دهند.
وی افزود: ” با هم امنیت را برقرار میکنیم و لیبی را به کشوری که قابل اعتماد همسایگانش است تبدیل میکنیم. از تمامی کشورها و سازمانهای بینالمللی و به ویژه از مراکش به دلیل اشتراک آنها برای امضای این توافق نامه تشکر میکنم”.
مولود چاووش، اوغلو وزیر امور خارجه و امرالله ایشلر، نماینده ویژه ترکیه در امور لیبی به همراه، مارتین کوبلر نماینده سازمان ملل در امور لیبی، وزاری خارجه قطر، ایتالیا، تونس، اسپانیا و تعداد زیادی از مسئولان سازمانهای بینالمللی در این مراسم شرکت کردند.
به رغم امضای توافق نامه توسط معاونین روسای این دو مجلس لیبی، نوری ابو سهمین، رئیس کنگره ملی طرابلس و عقیله صالح، رئیس مجمع نمایندگان طبرق به همراه برخی از روسای سیاسی، این معاهده را غیرقانونی دانستند و اعلام کردند که آن را نمی پذیرند.
منبع: خبرگزاری آناتولی