کمترین چیزی از حساب آنان ( که درباره قرآن یاوهسرائی میکنند ) به حساب پرهیزگاران گرفته نمیشود ولیکن ( باید پرهیزگاران نشست و برخاستشان با چنین بزهکارانی برای پند و اندرز و ) تذکّر و ارشاد باشد ، تا این که ( از بیهودهگوئی دست بردارند و از عذاب خدا خویشتن را به دور داشته و ) پرهیزگاری کنند .
کسانی را ترک کن که آئین ( فطری و آسمانی ) خود را به بازی و شوخی گرفتهاند و زندگی دنیا آنان را گول زده است ( و آخرت را از یادشان برده است ) . و به آن ( زمزمه جاویدان قرآن ، پیوسته ایشان را ) پند و اندرز بده ( و بدانان بگو که در روز قیامت ) هرکسی در گرو اعمالی است که انجام داده است و مسؤول چیزهائی است که فراچنگ آورده است ، و بجز خدا برای ایشان یار و یاوری و میانجی و واسطهای نیست ( تا مردمان را از عذاب دوزخ برهاند و به بهشت وارد گرداند ) . و اگر چنین کسی هرگونه فدیه و تاوانی ( که تو میدانی ، برای نجات خود ) بپردازد ، از او دریافت نمیگردد ( و پذیرفته نمیشود ) . آنان کسانی هستند که گرفتار اعمالی شدهاند که کردهاند ( و به زندان چیزهائی دربندند که فراچنگ آوردهاند ) . برای آنان به سبب کفری که میورزیدهاند ، نوشیدنی بسیار داغ و عذاب بس دردناکی است .
⭐️ذکر، تذکر دادن و یادآوری اصلی مهم برای ایجاد و محافظت تقواست.
⭐️تقوا ما را در مقابل گناه و خطا محافظت و بیمه می کند.
⭐️برای محافظت تقوای خود باید همنشینی با مغروران به دنیا و کسانی که دین را به بازیچه می گیرند، ترک کنیم. (ترک افراد و مکانی که آسیب زاست)
⭐️برای حفظ تقوای خود و ایجاد زمینه تقوا در دیگران، باید سرفرصت تذکر بدهیم.
⭐️رعایت نکات اساسی در تذکر دادن:
-تذکر بوسیله قرآن
–هرکس در گرو عملش است
–ولی و شفیعی غیر از خدا نیست(توحید)
–بیان حقیقت زندگی دنیا
?@eslahe