جهان آخرت
-
فقه آماده شدن برای ملاقات با خدا… چگونه خود را برای دیدار با خداوند آماده کنیم؟
فقه آماده شدن برای ملاقات با خدا… چگونه خود را برای دیدار با خداوند آماده کنیم؟ نویسنده: دکتر علی محمد صلابی تدوین: نوگرا بیتردید، پرسش درباره سرنوشت انسان پس از مرگ و چگونگی آمادگی برای آن مرحله، یکی از مهمترین و اساسیترین پرسشهایی است که از ابتدای وجود بشر بر روی این زمین او را همراهی میکند. این پرسش، در عصر کنونی که ما در آن زندگی میکنیم، اهمیتی دوچندان پیدا کرده است؛ عصری که در آن آشفتگیهای فکری بسیار…
ادامه »»» -
اگر ماجرای بوسنی را نفهمی، [ماجرای] غزه را نخواهی فهمید!!!
اگر ماجرای بوسنی را نفهمی، [ماجرای] غزه را نخواهی فهمید!!! نویسنده: فهمی هویدی مترجم: نبی الله حقجو اگر [ماجرای] بوسنی را نفهمی، [ماجرای] غزه را نخواهی فهمید؛ نخست [ماجرای] بوسنی را بفهمید تا [ماجرای] غزه و آنچه در آن می گذرد را بفهمید و شگفتزده نشوید! نسلکشیی را که صربها علیه مسلمانان بوسنی به راه انداختند، در آن ۳۰۰هزار مسلمان به شهادت رسیدند و ۶۰ هزار زن و دختر مورد تجاوز قرار گرفتند و یک و نیم میلیون نفر آواره…
ادامه »»» -
حقیقت دنیای، فانیست یا ماندگار؟ نگاهی متفاوت به لذتهای دنیایی
حقیقت دنیای، فانیست یا ماندگار؟ نگاهی متفاوت به لذتهای دنیایی نویسنده: بدیعالزمان سعید نورسی، مترجم: داود وفایی، ✔️با دقت در اوضاع منزل دنیا و احوال انسانهایی که ساکن آناند دانسته میشود که این دنیا منزلی نیست که برای ماندگاری خلق شده باشد. ✔️حداکثر سالن انتظار یا مسافرخانهییست برای اجتماع مخلوقات مدعو به منزل “دار السلام” حضرت حق که ابدی و سرمدیست. ✔️ چیزهای دلنشینی که در این دنیا دیده میشوند برای ذوق و لذت بردن نیست؛ زیرا لذت وصالشان…
ادامه »»» -
نابود کننده های اعمال انسان چه چیزهایی هستند؟
نابود کننده های اعمال انسان چه چیزهایی هستند؟ نویسنده: محمد حامدی سوال: کیفیت قضیهی احباطکنندگان و نابودگران اعمال انسان، اعم از اعمال صالح و ناصالح، در قرآن چگونه است؟ جواب : بسیاری از مسلمانان، چنین میپندارند که در نامهی اعمال انسان، گناهان در جایگاه خود قرار میگیرند و اعمال صالح نیز در محل خاص خود درج میشوند. و هیچ گونه ارتباطی با همدیگر ندارند. و بر این اساس، میتوان در کنار اعمال صالح، به صورت بیباکانه و بدون هراس،…
ادامه »»» -
خلاصه دیدگاه کاک ناصر سبحانی در مورد دیدن خداوند در قیامت
خلاصه دیدگاه کاک ناصر سبحانی در مورد دیدن خداوند در قیامت تدوین: عزیز صادقی ــ مساله دیدن خداوند در قیامت جزء اصول اعتقادی نیست. ــ این مساله قیامتی بوده و حقیقت آن در قیامت مشخص خواهد شد، و اگر من از کسانی باشم که شایسته (نظر الی الله) را داشته باشم، به آن دست خواهم یافت. ــ در قرآن (نظر الی الله) آمده است، نه رویت و دیدن، و پیداست که این دو با هم متفاوتاند. إِلَىٰ رَبِّهَا نَاظِرَهٌ…
ادامه »»» -
مرگاندیشی از ملزومات نیل به خیر برتر و تهذیب اخلاق
مرگاندیشی از ملزومات نیل به خیر برتر و تهذیب اخلاق نویسنده: عدنان فلاحی دور نیست اگر بگوییم اندیشیدن به مرگ و پس از مرگ، به مانند پدیدههایی چون فلسفه، زبان و… از مختصات و ذوات وجود آدمی است و مثلاً در سایر حیوانات اهلی و غیراهلی یافت نمیشود. ایمانوئل کانت متفکر پرآوازهی تاریخ بشر ذیل همین مرگاندیشی، معتقد بود که دو چیز از ملزومات وجود خیر برتر (و به تعبیر خود کانت در زبان لاتینی: Summum bonum) در…
ادامه »»» -
مخالفان ایمان به آخرت و پاسخی به سئوالات ایشان
مخالفان ایمان به آخرت و پاسخی به سئوالات ایشان نویسنده: عبدالرحمان حسن حبنکه المیدانی/ مترجم: محمد صادق رحمانی با بررسی عملکرد انسان متوجه میشویم که سعادت و خوشبختی انسانها در گرو ضوابط رفتار و کردار انسان و ایمان به آخرت میباشد؛ تمام ضوابطی که بدین منظور طراحی شدهاند خالی از ضعف و نقص نیستند جز ترس از خدا و هراس از عذاب آخرت که یکی از مهمترین و کاملترین عوامل بازدارنده به حساب میآید. با این تحلیل مشخص شد که…
ادامه »»» -
فلسفه ی جاودانگی جهان آخرت و ویژگی های قیامت و آخرت
فلسفه ی جاودانگی جهان آخرت و ویژگی های قیامت و آخرت نویسندگان: دکتر علی صارمی ، دکتر ژیلا مرادپور – فلسفه ی جاودانگی آخرت آنچه جاودانه است عالم آخرت است و مهمترین فلسفه ی ابدی بودن عالم آخرت این است که این عالم پاسخی است برای یکی از نیازهای فطری انسانها یعنی نیاز جاودانه خواهی؛ اگر این عالم، جاودانه نباشد، نیاز مذکور بی پاسخ می ماند و در نتیجه آفرینش سرای آخرت، عبث و بیهوده می شود. البته ناگفته…
ادامه »»» -
گناهان ویرانگر
گناهان ویرانگر ✍️ فرزاد ولیدى * دانشجوى دکتراى علوم قرآن و حدیث خداوند متعال استعداد «خیر» و «شر» را به صورت همزمان در وجود آدمی به ودیعت نهاده است، و هر گاه زمینه شکوفایى هر کدام از این دو فراهم شود، مسیر زندگی انسان بر آن مدار قرار خواهد گرفت. نکته ى قابل توجه اینکه، انسان با فعال کردن هر کدام از این استعدادها ( خیر و شر )، همه عوامل بیرونى و درونى رشد و بالندگى آن عوامل را…
ادامه »»» -
فکر کردن یک کار ارزشمند و پر فایدست اما چه فکر کردنی
فکر کردن یک کار ارزشمند و پر فایدست اما چه فکر کردنی .. ؟؟ عزیز صادقی اما نه هر فکر کردنی… مهم است محور فکر کردن چی باشد… و چه نتیجه ای از آن منتج شود … فکر کردن به مسائل اساسی زندگی … هدف زندگی … چرایی وجود خودت … فکر کردن به اینکه … راستی من بیشتر وقتم و عمرم و روز و شبم را مشغول چه هستم … و می خواهم به چه چیز و کجا…
ادامه »»» -
مرگ اندیشى، جانى دوباره در کالبد حیات
مرگ اندیشى، جانى دوباره در کالبد حیات ✍️ فرزاد ولیدى * دانشجوى دکتراى علوم قرآن و حدیث خاک در دیده بسى جان فرساست سنگ بر سینه بسى سنگین است بیند این بستر و عبرت گیرد هر که چشم حقیقت بین است هر که باشى و ز هر جا برسى آخرین منزل هستى این است هرچند واکنش افراد جامعه نسبت به مرگ، گوناگون و متفاوت است؛ اما میزان ارزش و مقام مردمان نزد خداوند متعال طول عمر ایشان نیست، و شمار…
ادامه »»» -
ایمان به قیامت ، اساس زندگى مؤمنانه
ایمان به قیامت ، اساس زندگى مؤمنانه ✍️ فرزاد ولیدى *دانشجوی دکترای علوم قرآن و حدیث شاید باورش سخت باشد؛ اما ایمان به قیامت، ماهیت بخش توحید است. روند دعوت قرآن به پذیرش ایمان، در آیات و سوره هاى مکى، حول محور ایمان به قیامت و نهادینه کردن این اصل مهم در حیات مومن استوار است. فهم و درک قرآن کریم، اساس و زیر بناى باور و عقیده اسلامى است. به گونه ای که خداوند متعال در آیه ۴۵سوره…
ادامه »»» -
نقش زکات در فقرزدایی در اندونزی
نقش زکات در فقرزدایی در اندونزی نویسنده: محمد محمود / ترجمه: عبدالخالق احسان اندونیزیا یکی از بزرگترین کشورهای اسلامی از لحاظ کثرت نفوس میباشد، زیاد بودن نفوس این کشور، سبب بحرانی شدن مشکلات اقتصادی، به خصوص گسترش فقر و بیکاری گردیده است. حکومت اندونیزیا سیاستهای مختلف توسعهوی را روی دست گرفت و در اکثر برنامههای خود به مبارزه علیه فقر و بیکاری تمرکز داشت. از جملهی این برنامهها، تأسیس و ایجاد مؤسسات زکات بود، طوری که این مؤسسات نقش مهمی…
ادامه »»» -
اهمیت ایمان به آخرت و تأثیر آن بر رفتار انسان
اهمیت ایمان به آخرت و تأثیر آن بر رفتار انسان نویسنده : یوسف بن عبدالله بن یوسف الوابل ایمان به روز واپسین یکی از ارکان ایمان و عقیدهای از عقائد اساسی اسلام است. قضیه بعثت در دنیای پس از مرگ بعد از وحدانیت خداوند پایه دوم عقیده اسلامی است. ایمان به وقایع عالم پس از مرگ و ایمان به نشانههای قیامت از جمله ایمان به غیبیات است که عقل انسان قادر به درک آنها نیست و جز از طریق وحی…
ادامه »»» -
آیا جهنم و عذاب دوزخ جاودانه و همیشگی است، یا فقط مدتی طولانی است؟
آیا جهنم و عذاب دوزخ جاودانه و همیشگی است، یا فقط مدتی طولانی است؟ نویسنده: حمید مهدوی خلود در دوزخ و جاودانگی عذاب آن – علی رغم این که پیوند چندانی با زندگی دنیوی ندارد- در شمار مسائلی است که همواره ذهن مؤمنان به حیات دیگر را به خود مشغول داشته است و اندک یا بسیار، آرامش روان بسیاری از ایشان را دستخوش پریشانی و اضطراب می کند! لاینحل ماندن مسأله برای همه به ویژه برای آن بخش از…
ادامه »»»
- 1
- 2