سياسي اجتماعي

  • کاک احمد مفتی زاده

    موضعِ ایدئولوژیک، داعشیستی و فریب‌کارانه در برابر علّامه مفتی‌زاده

    موضعِ ایدئولوژیک، داعشیستی و فریب‌کارانه در برابر علّامه مفتی‌زاده نویسند: محسن نیکخواه ۱. چند سال پیش، جمله‌ای از چگوارا را همراه عکسی از او در فیسبوک به اشتراک گذاشتم. دوستی باریک بین و نکته‌سنج را بعد از آن دیدم، فرمودند فلانی جمله‌ی چگوارا خیلی جالب بود اما من پستت را لایک نکردم. گفتم چرا؟ فرمودند: این اندیشه که اگر چگوارا شانس نمی‌آورد و در دورانِ مبارزه، کشته نمی‌شد، شخصیتی می‌شد مثل دوستش، کاسترو، انگیزه‌ای برای لایک پستت در من باقی…

    ادامه »»»
  • صالح عاروری

    عواقب ترور صالح عاروری از رهبران حماس

    عواقب ترور صالح عاروری از رهبران حماس نویسنده: عبدالحلیم قندیل / مترجم: عمر قادری   حماس به دنبال ترور رهبر مؤسس خود شیخ احمد یاسین اقدام زودگذر تلافی جویانه ای انجام نداد، بلکه ترجیح داد با تقویت قدرت خود، ساخت سلاح و با انجام یک جنگ واقعی آزادیبخش در میدان پاسخ دهد. ترور صالح عاروری نیز در نوع خود آخرین اتفاق نیست، البته نخستین ترور هم نیست؛ زیرا قبل از ترور او احمد یاسین، عبدالعزیز رنتیسی، یحیی عیاش، عماد مغنیه،…

    ادامه »»»
  • خودکفایی

    به سوی خودکفایی

       بسوی خودکفایی نویسنده:  محمد موسی “صفری” درجه تحصیل: لیسانس دانشکده اقتصاد دانشگاه تخار مقدمه: خودکفایی یا عدم نیاز به منابع و دست آورد های دیگران که در آن نقطه اکراه و اجبار در  پذیریش کمکها و حمایتهای بیرونی برای بقاء و ادامه فعالیت ها نیازی نباشد، زیرا خودکفایی و بالادستی از دیگران همان خود مختاری و قدرت نمایی های شخصی و جمعی است که فرد و جامعه را بسوی شگوفایی و پیشرفت های مادی و معنوی رهنمود می سازد، لزوما”…

    ادامه »»»
  • ترکیه

    نامه ای به اسلام‌گرایان در ترکیه که به اردوغان رای ندادند!

    نامه ای به اسلام‌گرایان در ترکیه که به اردوغان رای ندادند! ✍نویسنده: دکتر محمد الهامی ?مترجم: هیوا راشدی   خداوند می فرماید: (أَلَمْ تَرَ إِلَى الَّذِینَ بَدَّلُوا نِعْمَتَ اللَّهِ کُفْرًا وَأَحَلُّوا قَوْمَهُمْ دَارَ الْبَوَارِ ) ابراهیم ۲۸ ترجمه : ‏ ‏بنگر به کسانی که نعمت خدا را ( نشناختند و آن را ) به کفر تبدیل کردند ( و به جای این که نعمت بعثت محمّد و آئین اسلام را غنیمت شمارند و آن را سپاس گویند ، کفر را…

    ادامه »»»
  • زلزله

    زلزله و یک روشنگری اعتقادی در مورد بلایای طبیعی

    زلزله و یک روشنگری اعتقادی در مورد بلایای طبیعی نویسنده: مراد یوسفی   ?همه ی ما در رسانه ها شاهد خرابی های زلزله ی ترکیه و سوریه هستیم و قلب مان به درد آمده است، چه کسی است که این صحنه ها را ببیند و قلبش به درد نیاید! ولی باید آگاهانه در مورد این مسائل قضاوت کنیم و از دو مورد زیر برحذر باشیم: ➖اول، سخن مسموم اسلام ستیزانی که می خواهند از آب گل آلود ماهی بگیرند و…

    ادامه »»»
  • حکومت اسلامی

    حکومت در اسلام، عرفی و مدنی یا دینی و الهی؟!

    حکومت در اسلام، عرفی و مدنی یا دینی و الهی؟! نویبسنده: سعدالدین صدیقی   معرفى حکمرانى اسلامى در آغازِ سخن لازم است دو موضوع را یادآوری کنم: موضوع اول اینکه، منظور از حکمرانی اسلامی یا حکومت اسلامی در این مقاله، حکومت دینی نیست. حکومت دینی یا همان تئوکراسی (Theocracy)، چنانکه خواهد آمد، با حکومت اسلامی تفاوت ماهوی دارد. به اختصار حکومت دینی، به معنای حکومت الهی است که در آن قدرت مطلق سیاسی در دست کسی یا کسانی است که…

    ادامه »»»
  • اسلام سیاسی

    اسلام سیاسی، آری یا نه؟

    اسلام سیاسی، آری یا نه؟ نویسنده: عبدالعزیز سلیمی   اخیرا در ارتباط با اصطلاح «اسلام سیاسی» بگو مگوها و اظهار نظرهایی میان اهل دین و دانش بروز نموده است، اینگونه پیداست که زمینه ساز آن رویکرد تازه برخی از اعضای شورای مرکزی «جماعت دعوت و اصلاح» بوده است. از آنجا که تا کنون به متن آن رویکرد دست نیافته ام و تنها به صورت شفاهی آن را شنیده و در جریان چند و چون آن قرار ندارم و از مقصد،…

    ادامه »»»
  • انسان و مسؤلیت مدنی و اخروی

    انسان و مسؤلیت مدنی و اخروی لحظه ای کوتاه در محضر رسول الله( ص) ?۹۶-قَالَ رَسُولُ اللَّهِ صَلَّى اللَّهُ عَلَیْهِ وَسَلَّمَ : ” مَنْ سَنَّ فِی الْإِسْلَامِ سُنَّهً حَسَنَهً، فَلَهُ أَجْرُهَا وَأَجْرُ مَنْ عَمِلَ بِهَا بَعْدَهُ، مِنْ غَیْرِ أَنْ یَنْقُصَ مِنْ أُجُورِهِمْ شَیْءٌ، وَمَنْ سَنَّ فِی الْإِسْلَامِ سُنَّهً سَیِّئَهً کَانَ عَلَیْهِ وِزْرُهَا وَوِزْرُ مَنْ عَمِلَ بِهَا مِنْ بَعْدِهِ، مِنْ غَیْرِ أَنْ یَنْقُصَ مِنْ أَوْزَارِهِمْ شَیْءٌ “.( مسلم/۱۰۱۷) ( کسی که در اسلام روش نیکویی را اساس گزارد برای اوست مزد…

    ادامه »»»
  • اخلاق و رابطه آن با ایمان و عبادت

    استقلال و آزادی، هدیه الهی و امانت خداوندی

    استقلال و آزادی، هدیه الهی و امانت خداوندی نویسنده: عبدالخالق احسان استقلال و آزادی، هدیه الهی و امانت خداوندی است، و الله متعال انسان را آزاد آفریده تا زندگی خویش را در پرتو آموزه های آزاد منشانه اسلام به صورت آزاد و مستقلانه به پیش ببرد، و از طرف دیگرآزادی و استقلال آرمان بلند بشری و همزاد و همپای زندگی است و بدون آزادی، زندگی معنا ندارد، اگر انسان ها در محیط و کشور خویش آزاد و مستقل نباشند، و…

    ادامه »»»
  • مدارس دخترانه افغانستان

    چرا مدارس دخترانه در افغانستان مسدود می باشد؟!

    چرا مدارس دخترانه در افغانستان مسدود می باشد؟! نویسنده: نعیمان راقب   یک سال از حاکمیت امارت اسلامی و حکومت سرپرست آن می گذرد و هنوز دروازه های مکاتب و مدارس به روی دختران صنوف هفتم تا دوازدهم مسدود می باشد، دلیل حکومت برای مسدود ماندن مکاتب دخترانه چیست؟ در حالی که دختران به دانشگاه های دولتی و خصوصی مشغول فراگیری تحصیل هستند. حکومت به این پرسش، پاسخ های زیادی ارایه کرده که در این نوشته، این پرسش ها را…

    ادامه »»»
  • علمای شرکتت کننده در تالار لویه جرگه کابل

    گلایه دارم!   پیامی به علمای شرکتت کننده در تالار لویه جرگه کابل

    گلایه دارم!   پیامی به علمای شرکتت کننده در تالار لویه جرگه کابل نویسنده : نعیمان راقب علما به حیث وارثان پیامبران علیهم السلام، نقش مهم و مؤثری در اصلاح جامعه اسلامی  و سمت و سو دادن آن دارند، و اصلاح فرمان­ روایان نیز بستگی به اصلاح علما دارد، لذا اگر علما وظیفه خویش را به درستی انجام دهند، همه افراد جامعه به سعادت دو جهان نایل می گردند و آن همه فضایل و مقاماتی که الله متعال برای دانشمندان تدارک…

    ادامه »»»
  • کاک احمد مفتی زاده

    موضعِ ایدئولوژیک، داعشیست و فریب‌کارانه در برابر علّامه مفتی‌زاده

    موضعِ ایدئولوژیک، داعشیست و فریب‌کارانه در برابر علّامه مفتی‌زاده نویسنده: محسن نیکخواه   ۱. چند سال پیش، جمله‌ای از چگوارا را همراه عکسی از او در فیسبوک به اشتراک گذاشتم. دوستی باریک بین و نکته‌سنج را بعد از آن دیدم، فرمودند فلانی جمله‌ی چگوارا خیلی جالب بود اما من پستت را لایک نکردم. گفتم چرا؟ فرمودند: این اندیشه که اگر چگوارا شانس نمی‌آورد و در دورانِ مبارزه، کشته نمی‌شد، شخصیتی می‌شد مثل دوستش، کاسترو، انگیزه‌ای برای لایک پستت در من…

    ادامه »»»
  • رسوایی کشیشان و کرامت شکنی کودکان

    رسوایی کشیشان و کرامت شکنی کودکان ?سیمایی که راهبان و کشیشان از مسیحیت نشان می دهند؛ ضمن اینکه با آیین مسیحیت همخوانی نداشته از نظر عقلی تعارض آن کاملا مشهود است؛ زیرا از طرفی به دنبال ” معنویت” و تهذیب نفس هستند؛ و از طرف دیگر کودکان معصوم از تجاوز آنان در امان نمی مانند. ?تفسیر تحریفی درگذشته و حال آنان اثباتگر این حقیقت است؛ به ویژ اخبار منتشره توسط (بی بی سی؛ ) مصادیقی از تاریخ روم هم گویای…

    ادامه »»»
  • تونس

    تحولات تونس؛ آغاز یا پایان بحران؟

    تحولات تونس؛ آغاز یا پایان بحران؟   در روزهای گذشته اخبار زیادی مبنی بر شکل گیری اعتراضات، کودتا، انحلال پارلمان و … در تونس شنیده می‌شود، اما تحولات اخیر تونس پیچیده تر از آن است که بتوان آنها را تماما مثبت یا منفی ارزیابی کرد. ژوئیه سال ۲۰۲۱ بطور قطع نقطه‌ مهمی در تاریخ این کشور به حساب خواهد آمد اما اینکه نقطه‌‌ای روشن یا تیره باشد را تنها گذر زمان و رویدادهای آتی، مشخص خواهد کرد. در این مورد…

    ادامه »»»
  • حلبچه

    جعبه سیاه حلبچه کی باز می شود؟ حقیقت آنچه در حلبچه روی داد چه بوده؟

    جعبه سیاه حلبچه کی باز می شود؟ حقیقت آنچه در حلبچه روی داد چه بوده؟ نویسنده: صلاح الدین خدیو بازنمایی فاجعه حلبچه در میان کردها با ادبیات سوگواری آغاز شد. شعر اصلی ترین ژانری بود که سالها به مدد آن رنجهای این کشتار هولناک بازگو می شد. این ” پاسداشت گریان ” در تقویت همبستگی جمعی و روح قومی موثر بود، اما قادر نبود به این پرسش پاسخ دهد، چرا کردهای عراق در اواخر دهه هشتاد میلادی مثل بره سر…

    ادامه »»»
دکمه بازگشت به بالا