عقیده
-
دلایل پیامبر خدا ابراهیم برای یکتاپرستی
دلایل پیامبر خدا ابراهیم برای یکتاپرستی ? ابوالاعلی مودودی مترجم: عبدالغنی سلیمقنبرزهی {…إِلَّا رَبَّ الْعَالَمِینَ ([الشعراء -۷۷]{ ٱلَّذِی خَلَقَنِی … }[ ۷۸] «…جز پروردگار جهانیان»«همان کس که مرا آفریده است…» این نخستین دلیلی است که با توجه به آن خدا و تنها خدا مستحق عبادت است. شنوندگان هم این حقیقت را میدانستند و می پذیرفتند که آفریدگار آنان خدا است و این را هم میپذیرفتند که در آفرینش آنان هیچ کسی هیچ سهمی ندارد. حتی عقیدهی قوم ابراهیم (ع)…
ادامه »»» -
جبر و اختیار و پاسخ ساده و عملی قرآن به آن
جبر و اختیار و پاسخ ساده و عملی قرآن به آن نویسنده: سید قطب مترجم: دکتر مصطفی خرمدل سَیَقُولُ ٱلَّذِینَ أَشۡرَکُواْ لَوۡ شَآءَ ٱللَّهُ مَآ أَشۡرَکۡنَا وَلَآ ءَابَآؤُنَا وَلَا حَرَّمۡنَا مِن شَیۡءٖۚ کَذَٰلِکَ کَذَّبَ ٱلَّذِینَ مِن قَبۡلِهِمۡ حَتَّىٰ ذَاقُواْ بَأۡسَنَاۗ قُلۡ هَلۡ عِندَکُم مِّنۡ عِلۡمٖ فَتُخۡرِجُوهُ لَنَآۖ إِن تَتَّبِعُونَ إِلَّا ٱلظَّنَّ وَإِنۡ أَنتُمۡ إِلَّا تَخۡرُصُونَ (الأنعام – ۱۴۸) آیه: ۱۴۸ — ۱۴۹ مشـرکان (بـرای اعتذار از کفر و مـعذرت خواهـی از تحریم خوراکیهای حلال) خواهند گفت: (شـرک مـا و تحریم…
ادامه »»» -
زلزله و پاسخ سئوالات و شبهاتی در این مورد
زلزله و پاسخ سئوالات و شبهاتی در این مورد نویسنده: بدیع الزمان سعید نورسی / مترجم: داریوش موسوی بسم الله الرحمن الرحیم إِذَا زُلْزِلَتِ الْأَرْضِ زِلْزَالَهَا و وَأَخْرَجَتِ الْأَرْضِ أَثْقَالَهَا وَ قَالَ الْإِنْسَانُ مَالَهَا یَوْمَئِذٍ تُحَدِّثُ أَخْبَارَهَا بِأَنَّ رَبَّکَ أَوْحَى لَهَا… این سوره با قاطعیت بیان میکند که کره ی زمین در حرکت بوده و زلزله اش مشمول الهام و وحی الهیست و تحت فرمان او تکان می خورد، و بعضاً می لرزد. پیرامون شش و هفت سؤال جزیی…
ادامه »»» -
شناخت عقیده، چگونه درست ایمان بیاوریم؟ بدون تقلید کورکورانه
شناخت عقیده، انسان عاقل، فصل سوم نویسنده: عبدالله فارسی شناخت عقیده، چگونه درست ایمان بیاوریم؟ بدون تقلید کورکورانه اگر فردی در یک کشور مسلمان متولد شود، خواسته یا ناخواسته مسلمان میشود، چون جامعه، پدر و مادر و نظام حاکم همه مسلمان هستند. حال اگر همین فرد در یک کشور مسیحی متولد شود، حتماً مسیحی میشود، چون جامعه و خانواده وی را اینگونه تربیت میکنند. ولی آیا حقیقت همان گونه است که جامعه برایمان مشخص میکند یا اینکه حقیقت را…
ادامه »»» -
خدا در زندگی انسان، انسان عاقل، فصل دوم
خدا در زندگی انسان، انسان عاقل، فصل دوم نویسنده: عبدالله فارسی چرا امروزه مردم خدا را دوست نمیدارند و از او نمیترسند؟ چرا هیچکدام از ما در فعالیتهای روزمره خود، قسمتی از روز خود را به تفکر در مورد خداوند اختصاص نمیدهیم؟ در این مجموعه سعی میکنیم که با کمک همدیگر به این سوالات پاسخ دهیم. انسانها امروزه نسبت به تفکراتشان در حوزه ایمان و عقیده، چهار روش مجزا را در پیش گرفتهاند. گروه اول افرادی هستند که اصولا…
ادامه »»» -
انسان عاقل – راهنمای گام به گام تفکر در عقیده
انسان عاقل ، راهنمای گام به گام تفکر در عقیده ،شیوه مطالعه و اندیشه نویسنده: عبدالله فارسی فصل ۱: شیوه مطالعه و اندیشه «إنَّ الحمد لله نحمده ونستعینه ونستغفره ونعوذ بالله من شرور أنفسنا ومن سیئات أعمالنا من یهده الله فلا مضل له ومن یضلل فلا هادی له ونشهد أن لا إله إلاَّ الله وحده لا شریک له ونشهد أنَّ محمداً عبد الله ورسوله صلى الله علیه وعلى آله وصحبه ومن تبعهم بإحسان إلى یوم الدین». به شما برای…
ادامه »»» -
شفاعت و انواع آن
شفاعت و انواع آن نویسنده: محمد احمدیان ? شفاعت و انواع آن تدبر در قرآن( ۲۴) ?”یَا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُوا أَنْفِقُوا مِمَّا رَزَقْنَاکُمْ مِنْ قَبْلِ أَنْ یَأْتِیَ یَوْمٌ لَا بَیْعٌ فِیهِ وَلَا خُلَّهٌ وَلَا شَفَاعَهٌ ۗ وَالْکَافِرُونَ هُمُ الظَّالِمُونَ” ( بقره/۲۵۴) (اى کسانى که ایمان آوردهاید، از آنچه به شما روزى دادهایم انفاق کنید، پیش از آنکه روزى فرا رسد که در آن نه داد و ستدى است و نه دوستى و نه شفاعتى. و کافران خود ستمکارانند.)…
ادامه »»» -
رابطه ولایت عبد و معبود
استاد شهید ناصر سبحانی / مترجم: جهانگیر ولد بیگی متأسفانه این اصطلاح بزرگ(ولی) همچون بسیاری از اصطلاحات دیگر قرآنی مظلوم واقع شده است. امروز در میان مسلمانان این اصطلاح به گونه ای دیگر تعریف می شود. مسلمانان اشخاص مرموز با خصوصیات مبهمی را که حتی توانایی تصور آن ها را نیز ندارند، «ولی» خود می دانند. و کار از این هم فراتر رفته و «ولی» بودن خدا از دید برخی مسلمانان[ که تعدادشان هم کم نیست] به صورت یک حرفه…
ادامه »»» -
کرامت، معجزه و ارهاص ازمنظر قرآن
کرامت، معجزه و ارهاص ازمنظر قرآن نویسنده: محمد حامدی سوال : لطفاً نظر قرآن در رابطه با ارهاص، کرامت و معجزه را بیان کنید. در ضمن آیا اصولاً پیامبران به صورت اکتسابی به پیامبری رسیدهاند یا انتصابی؟ جواب : در مورد معیار خداوند برای انتخاب پیامبران گمانه زنیهایی در میان اندیشمندان اسلامی شده است. از جمله تعدادی معتقداند که پیامبران قبل از نبوت نیز شناخته شده بوده و در بعضی از حالات ، اموری خارق العاده بر آنها واقع شده…
ادامه »»» -
ولایت و کرامت اولیاء
نویسنده:فرید وجدی / مترجم: ابوبکر حسن زاده ولایت در لغت به معنی نزدیکی، همکاری و کمک است و ولی یعنی نزدیک، کمک رسان و یاری دهنده . اما عامه ی مردم کسی را به عنوان ولی مس شناسند که کارهای خارق العاده از او سر زند، البته هر ملت و طبقه ای تصور خاصی از ولی دارد و متناسب با شعور و ادارک خود، افراد مخصوصی را به عنوان ولی می پذیرد، تا جایی که عده ای، افراد سفیه و…
ادامه »»» -
کرامت و معجزه ، چیستی و چرایی؟
نویسنده :علامه محمد منظور نعمانی / مترجم: محمد قاسم قاسمی کسانی که به ظاهر متبع شریعت نیستند و زندگیشان خالی از تقوی است اگر توسط آن ها امور خارق العاده ای صورت بگیرد، یا از قبیل سحر و جادو است یا استدراج. استدراج این است که جهت آزمایش و ابتلاء بندگان، از دست کسی امر خارق العاده ای ظاهر شود، مانند دجال که یک گمراه خواهد بود ولی برای ابتلاء و امتحان بندگان دیگر باران می باراند و مردگان را…
ادامه »»» -
آیا خداوند قبلا همهی وقایع جهان آفرینش را مقدر نموده است یا نه؟
آیا خداوند قبلا همهی وقایع جهان آفرینش را مقدر نموده است یا نه؟ نویسنده: محمد حامدی ? سوال: آیا خداوند قبلا همهی وقایع جهان آفرینش را مقدر نموده است یا نه؟ بلکه تنها آنها را میداند و هیچ رویدادی را قبلا مقدر ننموده و همهی کارهایش را به سنتهای حاکم بر جهان آفرینش سپرده است و دخالتی در تحقق آنها نمیکند؟ ? جواب بخش اول: پاسخ به سوال فوق در نکاتی چند به شرح ذیل بیان میشود:…
ادامه »»» -
ایمان به قدر و اثر آن در مقابله با تطمیع و آزار طاغوت
ایمان به قدر و اثر آن در مقابله با تطمیع و آزار طاغوت ? ناصر سبحانی ▪️ دلیل اینکه ایمان به قدر نیز جزء اصول عقیده قرار گرفته و تنها به ایمان به خدا اکتفا نشده، این است که مؤمنانه زیستن، تنها در صورتی امکان دارد که انسان به قدر ایمان داشته باشد و هیچ چیز دیگری مانند ایمان به قَدَر، او را اینگونه وادار به مؤمنانه زیستن نمیکند. ▪️انسانی که گام در مسیر عبودیّت خداوند مینهد، با مخالفت…
ادامه »»» -
خلاصه دیدگاه کاک ناصر سبحانی در مورد دیدن خداوند در قیامت
خلاصه دیدگاه کاک ناصر سبحانی در مورد دیدن خداوند در قیامت تدوین: عزیز صادقی ــ مساله دیدن خداوند در قیامت جزء اصول اعتقادی نیست. ــ این مساله قیامتی بوده و حقیقت آن در قیامت مشخص خواهد شد، و اگر من از کسانی باشم که شایسته (نظر الی الله) را داشته باشم، به آن دست خواهم یافت. ــ در قرآن (نظر الی الله) آمده است، نه رویت و دیدن، و پیداست که این دو با هم متفاوتاند. إِلَىٰ رَبِّهَا نَاظِرَهٌ…
ادامه »»» -
چگونه می توانیم اسمی یا صفتی را به خداوند نسبت بدهیم؟
چگونه می توانیم اسمی یا صفتی را به خداوند نسبت بدهیم؟ نویسنده: دکتر ژیلا مرادپور إن الحمد لله، نحمده ونستعینه ونستغفره ونعوذ بالله من شرور أنفسنا وسیئات أعمالنا، من یهده الله فلا مضل له ومن یضلل فلا هادی له وأشهد أن لا إله إلا الله وحده لا شریک له وأشهد أن محمدا عبده ورسوله، صلى الله علیه وعلى آله و أصحابه ومن تبعهم بإحسان إلى یوم الدین وسلم تسلیما کثیرا، … اما بعد: خداوند متعال در سوره ی (بقره/۳۱…
ادامه »»»