تربیت، اخلاق و تزکیه
-
آزادگی حب و اسارت عشق
آزادگی حب و اسارت عشق نویسنده: دکتر ژیلا مرادپور جامهی عشق بَر کَنید و طرحی نو در اندازید لباس حُب پوشید و رها ز هر معشوق خوش باشید! عشق زیباست و دلفریب اما چنان دست و پایت را می بندد و اسیرت می کند که تا از آن آزاد نگردی نمی فهمی چه هستی و با عشق چه بودی! آدمی باید عاشق شود باید عشق ورزی کند تا از منیت و عشق به خود رهایی یابد وقتی چنین گشت و…
ادامه »»» -
ارتباط دعا با تقدیر الهی
❗️ارتباط دعا با تقدیر الهی ✍نویسنده: امام ابن قیم ? مترجم: کمال شمامی ⁉️در این خصوص سؤالی مشهور مطرح است و آن این که چیزی که از طریق دعا درخواست میشود اگر در سرنوشت بنده ثبت شده باشد، حتما صورت میگیرد خواه برایش دعا بکند یا نکند و اگر هم در سرنوشت او ثبت نشده باشد، دعا کردن هیچ تاثیری نداشته و هیچ گاه به وقوع نمیپیوندد. ▪️ گروهی که معتقد به صحت این سؤال شده دعا را رها کردهاند…
ادامه »»» -
نتایج و آثارتوکل به خدا + نکاتی ارزشمند در باب توکل
نویسنده: حمزه خان بیگی توکل به خداوند متعال پیامدهای مثبتی در زندگی فردی و اجتماعی انسانها دارد که جهت اختصار فقط به چند مورد از این ثمرات و فواید توکل اشاره میشود. یکی از فواید داشتن توکل، آرامش درونی و اطمینان قلبی است که در سایه توکل به انسان دست میدهد. زمانیکه حضرت موسی قوم خود را شبانه به سوی سرزمین موعود راهبری میکرد و سعی مینمود که امید ایمان به خدا را در دلشان زنده کند
ادامه »»» -
فرق میان قلب و فواد و صدر از نظر قرآن و حققت فواد
فرق میان قلب و فواد و صدر از نظر قرآن و حققت فواد نویسنده: خلیل منصوری در قرآن دو اصطلاح «قلب» و «فواد» برای بیان مهم ترین فعالیت «نفس» انسانی به کار گرفته شده است؛ زیرا از نظر آموزه های وحیانی قرآن، قلب و فواد در چنان جایگاهی بس بلند و رفیع نشسته اند که اگر بخواهیم حقیقت «نفس» این «روح دمیده در کالبد» را درک کنیم، می بایست درک درستی از «قلب و فواد» داشته باشیم. در ترجمه فارسی…
ادامه »»» -
حکمت موجب اعمال نیک!
✅ حکمت موجب اعمال نیک! ✍نویسنده: محمد رشید رضا / ?مترجم: محمد موسویان صفاخانه ▪️ توضیح این مسأله میگویم خداوند متعال خیر فراوان را با حکمت در کنار هم قرار داده و در نتیجه این دو از هم جدا نمیشوند. ▪️همانطور که معلول از علت تامه خود جدا نمیشود بنابراین حکمت دانش درستی است که محرک اراده به عمل سودمندی باشد که همان خیر و نیکی است. ▪️ ابزار حکمت، عقل سلیم و مستقل در صدور احکام در مسایل علمی…
ادامه »»» -
تقوا، نعریف، مصادیق، فواید و راههای رسیدن به تقوا
تقوا، نعریف، مصادیق، فواید و راههای رسیدن به تقوا نویسنده: سعدالدین صدیقی خداوندگار حکیم انسان را در مسیر هدایت پیوسته دستگیر بود. در مراحل مختلف تاریخى، به تناسب رشد انسان و نیازهایش، بخش هایی از وحی و هدایت را در اختیار او قرار می داد. آنگاه که انسان به حدّی از آمادگی رسید که بتواند آخرین بخش وحی ربّانی را دریافته آن را حفظ کند و به دیگران برساند، خداوند قرآن را به عنوان آخرین نسخه شفابخش در اختیار او…
ادامه »»» -
سکوت یا سخن؟
⁉️سکوت یا سخن؟ نویسنده: احمد شریعت پناه ✔️سبحاناللە وقتی انسان به سکوت فکر میکند و مزایایی آن در مقابل چشمانش صف میکشد، چنان تصوری را القا میکند کە انسان دهانش را بدوزد و زبانش را ببندد و دیگر چیزی بە زبان نیاورد… ❌ و دوست و دشمن را از قضاوت بەجا و بیجا در مورد خودش ساکت نماید و بە قول سعدی شیرازی: تا مرد سخن نگفتە باشد عیب و هنرش نهفتە باشد! ?اما در مقابل ، ضرورتهای زندگی اعم از: ✖️بیدادها،…
ادامه »»» -
جوانمرد واقعی، ویژگیهای جوانمردی و مردانگی
جوانمرد واقعی، ویژگیهای جوانمردی و مردانگی نویسنده: عبدالخالق احسان جوانمرد واقعی! جوانمردی از دو کلمهی زیبای جوانی و مردانگی ترکیب شده و اوج عزت و سربلندی را میرساند، جوانمردی از صفات برازندهای فرد مسلمان است، جوانمردی به معنای غیرت ناسنجیده و تهور و خود را به هلاکت انداختن نیست، جوانمردی به معنای حقیر شمردن دیگران و تکبر و خودستایی نیست، و بلکه جوانمرد واقعی یک سلسله ویژگیهایی دارد که درین نوشتار مختصر خدمت شما گرامیان بیان میگردد. ✓جوانمرد واقعی کسی…
ادامه »»» -
نشانه های زهد، صداقت، سخاوت، حکمت، تقوا، تواضع، استقامت و…
نشانه های زهد، صداقت، سخاوت، حکمت، تقوا، تواضع، استقامت و… ✍نویسنده: دکتر مصطفی السباعی ?ترجمه : هیوا راشدی ✅ از نشانه های بلند همتی ، این است که از هر چیز جز به بهترین آن راضی نباشی، ✅ از نشانه های زهد، این است که از دنیا رویگردان باشی در حالی که دنیا به تو روی آورده است. ✅ از نشانههای ورع ، این است که از شبهات دوری کنی. ✅ از نشانههای سخاوتمندی، این است که شتاب تو…
ادامه »»» -
حسن البنا رهبری مجدد، دعوتگری تلاشگر، زاهدی سادهزیست
حسن البنا رهبری مجدد، دعوتگری تلاشگر، زاهدی سادهزیست ✖️شیخ علی طنطاوی درباره امام حسن البنا- رحمت خدا بر او باد – میگوید: این مرد ( بعد از توفیق خدا ) در هفت صفت از دیگران متمایز بود. که عامل موفقیت او بودند. ➖اما چهار صفت به شخصیت او و سه صفت دیگر به اخلاقش مربوط می باشند. ✖️چهار صفت اول عبارتند از: فروتنی، ساده زیستی، حافظه، و کلامش. ✖️و اما سه صفت دیگر عبارتند از: تجرد، زهد و صبر،…
ادامه »»» -
علاج سستی در عبادات
علاج سستی در عبادات سستی در عبادات امری طبیعی و مسلم است که گاها دامنگیر صالحان هم شده است و عواملی دارد. ما برای این سستی علاجی ذکر می کنیم به این امید که سودمند باشد، و آن از دو قسمت تشکیل می شود. ۱ – ایمانی ۲ – عملی ✔️۱ – ایمانی: ▪️- دعا با علاج، همچون دعاهای ماثور در این باره ” و اسالک العزیمه علی الرشد” و پناه بردن به خدا از کسالت ” و اعوذ بک…
ادامه »»» -
عوامل ایجاد خستگی مسلمانان از مطالعهی مباحث دینی و راههای برون رفت از آن
عوامل ایجاد خستگی مسلمانان از مطالعهی مباحث دینی و راههای برون رفت از آن نویسنده: محمد حامدی یکی از واقعیات تلخ زمانهی ما این است که مسلمانان همچون گذشته رغبتی به پیگیری مطالب دینی نداشته و با بیاعتنایی از کنار آن میگذرند. در این مجال سعی بر این است که به صورت فهرستوار به عوامل این امر و راههای علاج آن اشاره شود. امید است که مفید واقع شود. در این مورد بخوانید: گذر از «دینداری» به «دینورزی» عوامل خستگی…
ادامه »»» -
قواعد چهل گانه شمس تبریزی چگونه به دست آمده اند؟
قواعد چهل گانه شمس تبریزی چگونه به دست آمده اند؟ نویسنده: الیف شافاک ، ترجمه: ارسلان فصیحی من درویشی سرگردانم؛ در تبعید ابدی روی زمین. روی سنگی که بالش کرده ام دو بار سرم را نگذاشته ام از یک ظرف دو بار غذا نخورده ام از زیر عبایم هر روز منظره های متفاوت تماشا کرده.ام. گرسنه که می مانم با تعبیر خواب دو، سه درهم به دست می آورم آنچه به دست آورده ام بین محتاجها تقسیم میکنم؛ به…
ادامه »»» -
اصول رفتاری بین مردان و زنان در جامعه ی اسلامی
اصول رفتاری بین مردان و زنان در جامعه ی اسلامی نویسنده: شیخ عبدالحی یوسف / مترجم: استاد صفیه مخدومی اساس این تعامل و رفتار، نصوصی است که آدابی را مشخص مینماید تا در جامعهی پاک اسلامی پیروی شود، و در آن جامعه شهوات بر انگیخته نشده و عورتها، آشکار نگردد، و هر مرد مسلمان، هر زنی را در جامعهی اسلامی به منزلهی مادر، خواهر و دختر خود بپندارد، درین نوشتار مختصر برخی ازین اصول را بیان میکنیم: اول: وجوب چشم…
ادامه »»» -
حج و تربیت
حج و تربیت نویسنده: محمد احمدیان حج ، تدبر در قرآن (۱۶) ?”الْحَجُّ أَشْهُرٌ مَعْلُومَاتٌ ۚ فَمَنْ فَرَضَ فِیهِنَّ الْحَجَّ فَلَا رَفَثَ وَلَا فُسُوقَ وَلَا جِدَالَ فِی الْحَجِّ ،وَمَا تَفْعَلُوا مِنْ خَیْرٍ یَعْلَمْهُ اللَّهُ ۗ وَتَزَوَّدُوا فَإِنَّ خَیْرَ الزَّادِ التَّقْوَىٰ ۚ وَاتَّقُونِ یَا أُولِی الْأَلْبَابِ”( بقره/۱۹۷) ۗ (حجّ در ماههاى معینى است. پس هر کس در این [ماه]ها، حجّ را [برخود] واجب گرداند، [بداند که] در اثناى حجّ، همبسترى و گناه و جدال [روا] نیست، و هر کار نیکى انجام…
ادامه »»»