اگر قاتل عروس و داماد آمریکایی یک مسلمان بود، چه می شد؟
اگر قاتل عروس و داماد آمریکایی یک مسلمان بود، چه می شد؟
ناگفته های کشته شدن داماد و عروس مسلمان در آمریکا!
“الاندبندنت” در باره جنایت شهر«چپل هیل” :اگر قاتل مسلمان بود چه اتفاق می افتاد ؟
“مشعل میر” نویسنده بریتانی در مقاله ای که در “ایندیپندنت” منتشر نمود در واکنش به کشته شدن سه جوان دانشجوی مسلمان در دانشگاه «کارولینای شمالی» در شهر«چپل هیل” می پرسد : آیا رسانه های سمعی و بصری این جنایت را پوشش می دادند اگر افشاگری های شبکه های اجتماعی همچون ” تویتر” نبود ؟
در ضمن اگر قاتل این حادثه یک مسلمان بود – نه مسیحی- آن وقت رسانه های غربی چه می گفتند ؟!
او گفت : شاید دارندگان مافیای رسانه در غرب به زودی متوجه اشتباه و سیاست های پوششی دوگانه اشان شوند ولی متاسفانه هنوز این دو صیغه ” چه می شد اگر..؟” تعامل دوگانه ابررسانه های غربی با جنایت های پیرامون را با چالش جدی مواجه ساخته است.
کشته شدن ضیاء برکات ویسر ورزان محمد أبو صالحه توسط شخصی موسوم به «کریگ استفن هیکس» ۴۶ ساله ، قلب مسلمانان آمریکا را که احساس می کنند مورد بی مهری قرار می گیرند به درد آورد ؛ آنان از این جهت ناراحت هستند که کسی به این جنایت که در حق فرزندانشان روا داشته شده توجه و اعتنایی نمی کند و رسانه های غربی و سیاستمدارانشان سکوت اختیار نموده و آنان خبر مربوط به این جنایت – نژادپرستانه – را از تویتر شنیده و مشاهده نمودند . و آنچه بیش از هر چیز مسلمانان ساکن این کشور مدعی دمکراسی ! را می آزارد اینکه احساس می کنند جانشان در مقایسه با سایر شهروندان از ارزش و قیمت چندانی برخوردار نمی باشد!
اگر باورکردن موضوع فوق برای تو دشوار است و گمان می کنی که پوشش رسانه ای حادثه کشته شدن سه جوان مسلمان در آمریکا طبیعی و منطقی بوده ، اجازه بده دو فرضیه را مطرح نموده و بررسی کنیم:
- چه می شد اگر شبکه های اجتماعی و از جمله “تویتر” از این جنایت نژادپرستانه سخن نگفته بود ؟
آیا اگر تویتر سکوت معنادار رسانه های غربی را به چالش نمی کشید در نهایت به پوشش این جنایت می پرداختند ؟
علی رغم اینکه من در رسانه کار می کنم ولی اعتراف می کنم که چیزی از حادثه – تروریستی – آمریکا نشنیده بودم تا اینکه صفحه تویتر را باز کردم و با هاشتاگ جهانی #ChapelHillShooting مواجه شدم ، که بر آن، بسیاری از کاربران ، رسانه های غربی را بخاطر اینکه احتمال نژادپرستانه بودن حادثه را انکار نموده بودند به باد تمسخر گرفته بودند .
سه جوان مسلمان با شلیک گلوله و از ناحیه سر توسط شخصی کینه توز نسبت به ادیان ، شخصی که بارها برشبکه های اجتماعی جمله هایی علیه اسلام و مسلمانان می نوشته ، کشته می شوند؛ متاسفانه باز این حادثه پوشش داده نمی شود مگر چند ساعت پس از آن ؛ که آن هم تنها دو یا سه خبرگزاری به آن پرداختند!
راستی اگر “تویتر” نبود چه اتفاق می افتاد ؟ شاید عده ای بگویند : در این صورت رسانه های محلی به پوشش آن حادثه می پرداخته و یواش یواش آب از آسیاب می افتاد و جو آرام می شد و شاید هم اسامی قربانیان ….. را در خارج آن منتشر نمی شد و یا شاید این خبر دروغ به بیرون درز پیدا می کرد که ” تنها مسلمانان هستند که انسان های بی گناه را می کشند “!
- اگر قاتل یک مسلمان می بود نه یک مسیحی آن وقت چه اتفاق می افتاد؟
اگر یک مرد مسلمان میان سال سه غیر مسلمان را در خانه اشان از پا در می آورد و بر سایت شخصی اش نظرات تندی را علیه سکولارها و پیروان ادیان ارائه می داد ، و همچنین عکس تپانچه و اسلحه را نیز به نمایش می گذاشت ، آیا آن وقت رسانه ها و دولت مردان غربی همین گونه رفتار می کردند که اکنون می کنند ؟ جواب ، نه ، است.
تو این واقعیت را می دانی ، من هم آن را می دانم و همه می دانند .
همینکه در نقطه ای از جهان شخص مسلمانی گلوله ای را شلیک می کند کافی است برای اینکه همه ، این حادثه را محکوم نموده و اسلام را به چالش بکشند و همچنین از مسلمانان بخواهند که اولاً خود را اصلاح نمایند و ثانیاً مسئولیت و هزینه این جنایت را بپذیرند.
شاید به زودی شاهد حمله بر مساجد و مراکز اسلامی و مسلمانان خواهیم بود همانگونه که پس از حوادث هفته نامه ” شارلی ابدو” شاهد آن بودیم و نظر سنجی هایی نیز منتشر نمایند بیانگر اینکه مردم کشورهای غربی به مسلمانان اعتماد ندارند !
ولی راستی اگر شلیک کننده گلوله یک شخص غیر مسلمان باشد چه می شود ؟ مسلماً قضیه در این صورت تفاوت خواهد کرد! و همین باعث می شود که جنایت اخیر شهر” تشابل هیل” را مورد بررسی قرار دهیم ؛ چرا که ظاهراً مسلمانان تنها زمانی مورد پوشش خبری قرار می گیرند که یکی از آنان کار زشتی را مرتکب شود نه اینکه علیه آنان جنایتی صورت گرفته باشد !
این روزنامه نگار و نویسنده در پایان می نویسد : ما اکنون به شدت نیازمند تغییر نگرش نسبت به شهروندان مسلمان هستیم ؛ چرا که زندگیشان مانند زندگی شخص دیگری اهمیت دارد و باید این نکته ساده را بفهمیم !
مجله العصر
واحد ترجمه سوزی میحراب