smsنكته سخن نيكو
-
دایرهی آرامبخش ایمان
دایرهی آرامبخش ایمان ✍?بدیع الزمان سعید نورسی آری، مرا پروردگار و خالقی باید که کوچکترین خواطر قلبم و پنهان ترین نیازهایم را بداند و مخفی ترین احتیاج روحم را تأمین کند و برای این که سعادت ابدی را نصیبم نماید این دنیای بزرگ را به آخرت تبدیل کند و اصولا آخرت را جایگزین دنیا نماید… خدایی که مگسی را خلق می کند و در همان حال آسمانها را می آفریند، خدایی که از چنان قدرتی برخوردار است که می تواند…
ادامه »»» -
مناجات و راز و نیاز، عارفانهای زیبا
مناجات و راز و نیاز، عارفانهای زیبا ای عبد! آنگاه که به من روی آوری، همه ی اشیاء از تو پیروی خواهند نمود! بدان که هوای نفس، آغازش در پشت سرت خواهد بود! (زیرا تو روی سوی من کرده ای)! بدان که تنها تو سوی من آیی! ای عبد! آنگاه که روی سویم کنی، هیچ همراه و هیچ همگامی، یارای با تو بودن را ندارد! هم علم و هم عمل، از حدّشان پا فراتر ننهند! از تو جدا شوند…
ادامه »»» -
ایثار و فدا کاری ، یک خصلت والای اخلاقی
ایثار و فدا کاری ، یک خصلت والای اخلاقی نویسنده : محمود ” حماد” این یک خصلت اخلاقی است که جز در مکتب اسلام در دیگر مکاتب فکری پیدا نمیشود . ( قبلا در یک مقاله اوردیم : ایثار و تضحیه در فرهنگ قرآنی و اسلامی ) یک خصلتیکه در زبان انگلیسی و فرانسوی معنی مترادف ندارد ، نه تنها این کلمه ، بلکه بسیاری از خصلت های اسلامی مانند حیا ، تواضع و غیره دری زبانهای انگلیسی و فرانسوی…
ادامه »»» -
فکر کردن یک کار ارزشمند و پر فایدست اما چه فکر کردنی
فکر کردن یک کار ارزشمند و پر فایدست اما چه فکر کردنی .. ؟؟ عزیز صادقی اما نه هر فکر کردنی… مهم است محور فکر کردن چی باشد… و چه نتیجه ای از آن منتج شود … فکر کردن به مسائل اساسی زندگی … هدف زندگی … چرایی وجود خودت … فکر کردن به اینکه … راستی من بیشتر وقتم و عمرم و روز و شبم را مشغول چه هستم … و می خواهم به چه چیز و کجا…
ادامه »»» -
۵- پندهای حکیمانه ابن عطا اسکندری،در باب تربیت و تزکیه، اگر مرتکب گناه شدی…
۵- پندهای حکیمانه ابن عطا اسکندری،در باب تربیت و تزکیه، اگر مرکتکب گناه شدی… ۵ _اگر مرتکب گناهی شدی تو را نسبت به استقامت در راه الله لا مأیوس نگرداند، شاید این آخرین گناهی باشد که بر تو مقدر شده است. اگر گناهی از تو صادر شد، نباید به خاطر آن گناه کوچکترین تزلزل در صفت استقامت و عمل به دین پدیدار شود. این گونه نباشد که به محض ارتکاب گناه به این نتیجه برسی که ما نمی توانیم در…
ادامه »»» -
هر روز، روزِ امتحان است
آفریده گارَ هستی، انسان را آفرید و شخصیتَ شخیصی بنام آدم آورد پدید و به تعبیر قران، مرگ وزنده گی را برایش مقدَّر گردانید تا بیازماید کدام یک عملی درست تر و بهتر انجام میدهد. پس آزمون و امتحان، سنتی است خدایی تا پست و بالا از هم شود جدایی. بیدار و هوشیار کسی است که از امتحان خویش موفق بر آید و در سرای کامیابی در آید نه آنکه از کثرتِ تلاش، حوصله اش سَر آید. بایستی برای کامیابی…
ادامه »»» -
در این بهار نو، دمی همدم خود شو
در این بهار نو، دمی همدم خود شو نویسنده: سید مسلم لبیب ای خِرد دار و ای تو هشیار! اگر نگاهی افکنی به سالَ پار و بپردازی به وارسی نمودن کار وبار، به این نقطه خواهی رسی که ثانیه ها، دقیقه ها و هنگام ها عبارت از قطعه ی جان توست که با رفتن هر ثانیه ودقیقه، قطعه ی از جانت میرود وکم میشود. زمان- که خود آموزگار است- کسی را دانای روزگار مینماید که او از آن بهره جوید.…
ادامه »»» -
یک بام و دو هوای یهود در باب حسادت به پیامبر
یک بام و دو هوای یهود در باب حسادت به پیامبر نویسنده: محمد عاطف احمد/ برگردان: عبدالرحمن عزام امروز هنگام تلاوتِ قرآن، به این آیه رسیدم که خداوند متعال می فرماید: «أَمْ یَحْسُدُونَ النَّاسَ عَلَى مَا آتَاهُمُ اللّهُ مِن فَضْلِهِ/ آیا آنان بر چیزی حسد می برند که خداوند از روی فضل و رحمت خود (با برانگیختن محمّد) به مردم (عرب) داده است؟.» سوالی برایم پیش آمد و آن اینکه: آیا ایشان بر نعمتی قرار داشتند که مستحق رشک و…
ادامه »»» -
هنر ارتباط ، کلامی باارزشتر از طلا و سخنان دلنشین
هنر ارتباط ، کلامی باارزشتر از طلا و سخنان دلنشین نویسنده : محمد سعید مرسی/ مترجم: ابراهیم گلمحمدی ـ مانند درخت میوهدار باشید! هنگامی که به شما سنگ زدند، به جایش شما میوه بدهید. ـ کسی که دربارهی شما از خدا نافرمانی میکند، شما در مورد او از خدا اطاعت کنید! ـ انسان مؤمن، میپوشاند و پند و اندرز میدهد؛ اما انسان فاجر، پردهدر، فحاش و ناسزاگوست. ـ خوشا به حال کسی که پرداختن به عیبهای خویش، او را…
ادامه »»» -
گفتگوی جالب پدر و پسر …
? گفتگوی جالب پدر و پسر … ? پسر: پدر چرا بعضیا با اسلام مخالف هستن؟! ? پدر: اسلام کهنهست، مال اعراب ۱۴۰۰ سال پیشه و خرافهست پسرم… فقط گفتار نیک، پندار نیک، کردار نیک. ? پسر: جمله ای که گفتین از کیه؟ ? پدر: زرتشت گفته ? پسر: زرتشت کی هست؟ ? پدر: پیغمبر ایرانیه که ۲۵۰۰ سال پیش زندگی می کرده. ? پسر: این که خیلی کهنه تره! ? پدر : ? ? پسر: پدر، یعنی الان ما…
ادامه »»» -
نبرد امروزین ما …
نبرد امروزین ما … نوشته: محمد الظبی / ترجمه: عبدالخالق احسان نبرد امروز ما، نبرد بین آزادی و اسارت است. نبرد بین عاشقان مساوات و برابری و عاشقان استبداد. نبرد مکتب، مدرسه و دانشگاه با نادانی، مغاره نشینی و زندان. نبرد بین دارندگان شهادت نامه و اسناد برتر تحصیلی و بین بیسوادان و تفنگ داران. نبرد بین دکترها و پرستاران زندگی ساز و بین ستمگران و تیراندازان مرگ آفرین. نبرد بین کسانی که از دین شان حمایت و دفاع…
ادامه »»» -
نامه نگاری های بین تولستوی و محمد عبده متفکر دوران روشنگری مصر
نامه نگاری های بین تولستوی و محمد عبده متفکر دوران روشنگری مصر محمد عبده آن زمان ریاست افتای مصر را برعهده داشت و درتمام دنیای اسلام به عنوان یک نوگرای دینی شهرت پیدا کرده بود. البته نامه نگاری های بین آن دو بیش از دو نامه نیست. زیرا مرگ عبده در سال ۱۹۰۵ مجالی به او نداد که این رشته را ادامه دهد. نامه نگاری ها تازه شروع شده بود و تنها محدود به یک نامه وجواب آن ماند. آن…
ادامه »»» -
موفقیت چیست ؟ معیار موفقیت شما چیست؟
موفقیت چیست ؟ معیار موفقیت شما چیست؟ نویسنده : لس براون /مترجم : حیدر کمالی فر موفقیت چیزی نیست که شما به دست آورده اید بلکه چیزی است که به آن تبدیل شده اید . موفقیت داشته های شما نیست ، بلکه شدن ها ی شماست . معیار موفقیت شما چیست ؟ موفقیت را می توان بنا به شخصیت و رفتار و تأثیر مثبتی که بر زندگی دیگران می گذارید ،اندازه گیری کنید . شما از چه وسیله ای…
ادامه »»» -
زندگی به من آموخت که ….
زندگی به من آموخت که …. ترجمه: عبدالخالق احسان زندگی به من آموخت که هر انسان را به جایگاه واقعی اش قرار دهم؛ چون اگر در بزرگداشت او زیاده روی کنم، گمان می برد که همراهش منافقت می کنم و اگر در بیان جایگاهش کوتاهی نمایم، ستمگار خواهم بود. زندگی به من آموخت که نباید همیشه با نیت نیک و خوش باوری تعامل نمایم؛ بلکه باید همه احتمالات را در نظر داشته باشم. زندگی به من آموخت که به جایگاه…
ادامه »»» -
گزیده ای از سخنان حضرت عمر بن خطاب (رض) -۲
گزیده ای از سخنان حضرت عمر بن خطاب (رض) -۲ جمع آوری: شیخ یونس سامرایی در تشویق به عقد و ازدواج در شگفتم از کسی که خود را از عقد و ازدواج بی نیاز می داند و ثروت و غنی بودن را در غیر آن می پندارد در حالی که خداوند متعال وعده داده است که اگر مسلمانان فقیر و بینوا باشند خداوند از فضل خویش آن ها را غنی و بی نیاز می کند. در احادیث نبوی آمده است…
ادامه »»»