تربیت فرزندان
-
۵۰ راهکار جهت کمک به شکوفایی استعداد کودکان
دوران کودکی همواره به عنوان بهترین و شادترین دوره زندگی انسان شناخته شده است. کودکی دنیائی از معصومیت و پاکی در کنار شادی و سبکبالی را در ذهن تداعی می کند. بسیاری از بزرگسالان در کشاکش سختی ها و مشکلات زندگی با یاد کردن از دوران خوش کودکی خود، دمی از غم زمانه فارغ می شوند و بر بال خاطرات به دنیایی کوچ می کنند که در آن از فشار مسئولیت و مرارت خبری نیست
ادامه »»» -
راههای علاقهمندسازی کودک به کتاب
راههای علاقهمندسازی کودک به کتاب نوشتهٔ عبدالرحمن عزام پیشدرآمد علاقهٔ کودک به کتاب، از امور مهمی است که شخصیت آیندهٔ فرزندانمان در گرو آن است؛ لذا برانیم تا در سطور زیر، راههای علاقهمندسازی کودک به کتاب را بر شماریم تا ضمن تمرین آن با فرزندانمان در زندگی روزمرهٔ خویش، آیندهٔ روشنی برای آنان رقم زده و نسل کتابخوان و کتابدانی برای آیندهٔ کشور پرورش دهیم. اول؛ نمونۀ عملی الگوهای عملی نقش مؤثر و عمیقی در تکوین شخصیت کودک دارند. بنابراین،…
ادامه »»» -
ماە رمضان و نسل زد Z
ماە رمضان و نسل زد Z نویسنده: دکتر ژیلا مرادپور ماه رمضان و نسل Z ماه رمضان ، ماه خودسازی با تعدیل خودپرستی و خودخواهی به سمت خودارزشمندی توام با نوعدوستی است ، ماه تربیت و تمرین کنترل نفس امّاره به بدیها یا زیادهخواهیهاست. ماه تمرین بندگی خدا با غلبه بر بندگی نفس است، ماه مدیریت هیجانات و لذتها و خواستههاست. ماه نزدیکتر شدن به خالق در جهت خدمت به مخلوق است. ماه تقرب به رحمان رحیم جهت نرمتر کردن…
ادامه »»» -
بیداری نسل زد z
بیداری نسل زِد z نویسنده: مهدی تدیّنی ■در رخدادهای اخیر یکی از سرنوشتسازترین گسلهای اجتماعی فعال شد: گسل «سنت و مدرنیته». سرنوشت ایران را تا اینجا همین گسل (یا نزاع) رقم زده و در آینده نیز تعیینکنندهترین عامل خواهد بود. در این باره تحلیل مفصلی دارم که بماند برای بعد، اما لرزههای این گسل باعث شد «گسل نسلشناختیِ» دیگری فعال شود که چشمها را خیره کرده: «نسل زِد» بیدار شد. □در روزهای اخیر عموماً از رفتار و عملکرد نوجوانان متحیر…
ادامه »»» -
رفتار مستبدانه و استبداد در تربیت فرزندان
رفتار مستبدانه و استبداد در تربیت فرزندان نویسنده: یاسر نسر /ترجمه: ایوب پوزش استبداد رفتار مستبدانه، مرا به یاد دانشجویی می اندازد که مشغول نوشتن رساله ی فوق لیسانسیا دکترا بود. استاد ناظر از دانشجو می خواهد که مطالب را بیشتر توضیح دهد و هنگامی که دانشجو مطلبی را زیاد باز می کند، استاد به جای توجه به مسائل مثبت فقط از او ایراد می گیرد. زندگی ما با فرزندانمان به این شیوه است و همه چیز را مردود می…
ادامه »»» -
دعوتگران و خانوادهی آنها و تربیت فرزندان
دعوتگران و خانوادهی آنها و تربیت فرزندان نویسنده: عبدالحمید بلالی، مترجم: محمود محمودی یکی از پدیدههای تأسفبرانگیز این است که میبینیم فرزندان برخی از داعیان بزرگ از مسیر اسلام منحرف گشته اند و دردناکتر آنکه مشاهده میگردد جوانان انبوهی به واسطهی پدران همین بچهها از باتلاق جاهلیت رهایی یافته اند و به نور اسلام در آمده اند، اما فرزندان خودشان گمراه شده اند. این داعیان دو دسته اند: ۱- آنها که تمام تلاش خود را برای اصلاح فرزندانشان به کار…
ادامه »»» -
هنر ارتباط با فرزندان، روش های تشویق و تنبیه کودکان
هنر ارتباط با فرزندان، روش های تشویق و تنبیه کودکان نویسنده: محمدسعید مرسی / مترجم:ابراهیم گل محمدی هنر ارتباط با فرزندان، روش های تشویق و تنبیه کودکان، به هنر فرزندپروری پیامبر(ص) توجه کنید: پیامبر(ص) بر گونه ی حسن بن علی بوسه زد؛ درحالی که اقرع بن حابس تمیمی هم در آنجا نشسته بود. اقرع گفت: ((من ده فرزند دارم؛ اما هرگز هیچ کدام شان را نبوسیده ام.)) پیامبرخدا (ص) به او نگریست؛ سپس فرمود: ((کسی که رحم نکند، به…
ادامه »»» -
چگونه با رفتارهای ناسازگارانهی فرزندان برخورد کنیم؟
چگونه با رفتارهای ناسازگارانهی فرزندان برخورد کنیم؟ ۱- اگر خود تحت فشارهای روانی ناشی از زندگی و کار قرار داریم و نمیتوانیم رفتار و گفتار خود را کنترل کنیم، بهتر است قبل از انجام هر کاری در مورد فرزند به فکر روشی برای کنترل فشارهای خود باشیم که تحقیقات نشان داده است اگر والدین بتوانند برخی رفتارهای خود را تغییر دهند فرمانبری کودک بیشتر خواهد شد. ۲- افکار غلط و انحرافی در بارهی فرزند خود نداشته باشیم. مثلاً…
ادامه »»» -
دینداری را چگونه در نوجوان بارور و تقویت کنیم؟
دینداری را چگونه در نوجوان بارور و تقویت کنیم؟ نویسنده: دکتر حسان شمسی پاشا /مترجم : ابراهیم زاهدی فرد فاروقی الف. سعی کن نوجوان را هر قدر که امکان داشت به روش های غیر مستقیم و برنامه ریزی نشده به سمت دینداری و هدایت تشویق کنی. زیرا نوجوانان نسبت به سمت دینداری و هدایت تشویق کنی، زیرا نوجوانان نسبت به روش های دیکته یی مستقیم حساس اند، امتیازشان این است که خودشان آماده می شوند، البته گاهی هم لجبازی می…
ادامه »»» -
فرزندم شانزده ساله است، و دوست دارد رانندگی کند
فرزندم شانزده ساله است، و دوست دارد رانندگی کند نویسنده: دکتر حسان شمسی پاشا /مترجم : ابراهیم زاهدی فرد فاروقی گاهی بچه ها در این سن یا حتی زودتر از آن از پدر می خواهد به آنان اجازه دهد تا برای نخستین بار رانندگی کنند. پدر زرنگ پاسخ می دهد: بی شک هیچ مانعی نیست، چون به مهارتت در رانندگی ایمان دارم و در حقیقت خودم رانندگی را به تو آموزش دادم، ولی با این همه می دانی که…
ادامه »»» -
کودکت را با خدا آشنا کن، پایه ریزی عقیده در کودک
کودکت را با خدا آشنا کن، پایه ریزی عقیده در کودک نویسنده: دکتر حسان شمسی پاشا /مترجم : ابراهیم زاهدی فرد فاروقی پایه ریزی عقیده ی درست در کودک: شکی نیست که پایه ریزی عقیده ی درست در کودک از خردسالی اهمیت بسیاری دارد و کار ساده ی ست، ولی موارد زیر را مدنظر داشته باش: به سوالات دینی کودکت متناسب با سن و سطح درک و فهمش پاسخ بده. تفسیر و تحلیل های نامتناسب را به کودک ارائه…
ادامه »»» -
فرزندم می ترسد، انواع ترس های کودکان، درمان ترس کودکان
فرزندم می ترسد، انواع ترس های کودکان، درمان ترس کودکان نویسنده: دکتر حسان شمسی پاشا /مترجم : ابراهیم زاهدی فرد فاروقی ترس طبیعی یا ترس به صورت یک بیماری: ترس، حالتی واکنشی و طبیعی است که همه ی موجودات زنده از آن برخوردارند و در بعضی شرایط آن را احساس می کنند. ترس به میزان معقول، یک استعداد فطری و طبیسعی ست که خداوند انسان را به آن مجهز کرده است تا با آن خودش را از گزندها حمایت…
ادامه »»» -
آموزش دینی ، و تربیت دینی ، بررسی وضعیت و مشکلات
آموزش دینی ، و تربیت دینی ، بررسی وضعیت و مشکلات تالیف: دکتر زغلول راغب ویسی / ترجمه: زاهد ویسی علل و عوامل دینی بحران (یا فقدان تربیت دینی و عاری شدن جوامع معاصر از دین، به مثابه ی یکی از عوامل بحران) برخی از دست اندرکاران تربیت بر این باورند که یکی از علل و عوامل اصلی بحران آموزش معاصر، فقدان تربیت دینی در آن، و شانه خالی کردن جوامع معاصر – به صورت عام – از دین،…
ادامه »»» -
کودک خجالتی ، فرزندم کم روست و خجالت می کشد، درمان خجالتی
کودک خجالتی ، فرزندم کم روست و خجالت می کشد، درمان خجالتی نویسنده: دکتر حسان شمسی پاشا /مترجم : ابراهیم زاهدی فرد فاروقی خجالت و کمرویی طبیعی یا… خجالت کشیدن، یک حالت طبیعی ست، به ویژه در دختر بچه ها چون بعضی کودکان، هنگام دیدار خویشاوندان و نزدیکان ابراز خجالت می کنن که خود نوعی اتکا به خانواده است. ولی اگر خجالت و کم رویی خیلی شدت یافت و به مدت شش ماه ادامه یافت، آنگاه می شود آن…
ادامه »»» -
فرزندم از غذا خوردن امتناع می کند، چه کنم؟ بد غذایی کودک
فرزندم از غذا خوردن امتناع می کند، چه کنم؟ بد غذایی کودک نویسنده: دکتر حسان شمسی پاشا /مترجم : ابراهیم زاهدی فرد فاروقی اکثرا” در سال های نخست سن کودک، مرحله یی پیش می آید که میان کودک و والدین بر سر غذا خوردن درگیری پدید می آید ، چون سرباز زدن از خوردن غذا از بیش ترین و گسترده ترین مشکلات رفتاری کودکان است. اندک اند کودکانی که در این زمینه هیچ مشکلی نداشته باشند. شایسته است در…
ادامه »»»