دعوت و داعی
-
تعارض تکلیف، پپدایش مذاهب و انحراف حکومت، درمان تفرقه و…
تعارض تکلیف، پپدایش مذاهب و انحراف حکومت، درمان تفرقه و… نویسنده: کاک احمد مفتی زاده متأسّفانه شرایطی وجود داشت که شماری اندک از مسلمانانِ پرورش یافته، که مانده بودند، گاهی بخصوص در آغاز کارِ دگرگونشدن سیستم، که مهمترین مرحله است، سراسیمه میشدند. گفته شد: وظیفۀ همۀ مسلمانان این بود که مانند حسین و عبدالله، جان و مال و همه چیز خود را فدا کنند و نگذارند این تغییر تحقق پیدا کند، سیستم حکومت اسلامی از بین برود و حکومت…
ادامه »»» -
بیان معنای عام تقوا و رابطه تقوا با هدایت چیست؟
بیان معنای عام تقوا و رابطه تقوا با هدایت چیست؟ ✍نویسنده: کاک احمد مفتیزاده ✏️مترجم: کاک فاروق فرسا تقوى چیست؟ تقوى حالتی شبیه به خصلت نفس لوامه است. البته نه با آن آگاهی و وضوح، تقوی، چیزی شبیه خود سرزنشگر و حالتی است که در انسان نسبت به چیزهای بد حساسیت نشان میدهد، تمایلی به نزدیک شدن به بدی ندارد و از هر آنچه که بد بداند، ترسان و گریزان است. ❌خاطر نشان می شود که تقوای مورد بحث در…
ادامه »»» -
چرا تاریخ را وارونه جلوه می دهند؟
⁉️ چرا تاریخ را وارونه جلوه می دهند؟ ?دکتر مصطفی محمود میگوید: ❓چرا تاریخ ناپلئون را برایمان تدریس میکنند و آن را برایمان درخشان جلوه میدهند. اما برای ما روشن نمیکنند که از روی غدر سه هزار اسیر را بعد از تسلیم شدنشان کشت! ❓چرا نمیگویند، که او به قدس رفت و گفت: وقت آن رسیده که یهودیان به سرزمینشان برگردند؟! ❓چرا برایمان باز گو نمیکنند، که او با دستور مستقیم سران کشور مغلوب را میکشت، و سرشان را بر…
ادامه »»» -
حسن البنا رهبری مجدد، دعوتگری تلاشگر، زاهدی سادهزیست
حسن البنا رهبری مجدد، دعوتگری تلاشگر، زاهدی سادهزیست ✖️شیخ علی طنطاوی درباره امام حسن البنا- رحمت خدا بر او باد – میگوید: این مرد ( بعد از توفیق خدا ) در هفت صفت از دیگران متمایز بود. که عامل موفقیت او بودند. ➖اما چهار صفت به شخصیت او و سه صفت دیگر به اخلاقش مربوط می باشند. ✖️چهار صفت اول عبارتند از: فروتنی، ساده زیستی، حافظه، و کلامش. ✖️و اما سه صفت دیگر عبارتند از: تجرد، زهد و صبر،…
ادامه »»» -
مصلحت دعوت، بت دعوتگران!
مصلحت دعوت، بت دعوتگران! واژه «مصلحت دعوت» باید که از فرهنگ لغات یاران دعوت حذف شود. نویسنده: شهید قرآن سید قطب / مترجم: مرحوم دکتر خرمدل وَتُخْفِی فِی نَفْسِکَ مَا اللَّهُ مُبْدِیهِ وَتَخْشَى النَّاسَ وَاللَّهُ أَحَقُّ أَنْ تَخْشَاهُ. تو چیزی را در دل پنهان میداشتی که خداوند آن را آشکار میسازد، و از مردم میترسیدی، در حالی که خداوند سزاوار است که از او بترسی. احزاب/۳۷ ▪️بعد از پیغمبران، شور و حماسه یاران دعوتها را برمیانگیزد، و رغبت و علاقه…
ادامه »»» -
عوامل ایجاد خستگی مسلمانان از مطالعهی مباحث دینی و راههای برون رفت از آن
عوامل ایجاد خستگی مسلمانان از مطالعهی مباحث دینی و راههای برون رفت از آن نویسنده: محمد حامدی یکی از واقعیات تلخ زمانهی ما این است که مسلمانان همچون گذشته رغبتی به پیگیری مطالب دینی نداشته و با بیاعتنایی از کنار آن میگذرند. در این مجال سعی بر این است که به صورت فهرستوار به عوامل این امر و راههای علاج آن اشاره شود. امید است که مفید واقع شود. در این مورد بخوانید: گذر از «دینداری» به «دینورزی» عوامل خستگی…
ادامه »»» -
منظور از تجدید نظر در دعوت اسلامی چیست؟
نویسنده: : دکتر یوسف قرضاوی / مترجم: عبد الصمد مرتضوی این که هر گونه تحریفی در اسلام مردود است، شعاری است که از دیر باز ما ان را سر داده و دهها سال است که دعوت اسلامی را بر ان پاه ریزی نموده ایم. امروز و فردا و فرداهای دیگر ما میان مسلمین و غیر مسلمین ندا سر خواهیم داد که بر اساس آموزه های دینی ما که از ارشادات خداوند و راهنمایی های رسول او نشأت گرفته، هر گونه…
ادامه »»» -
راهبردهای روانشناختی تبلیغ
دکتر عبدالعظیم کریمی خلاصه ای از کتاب راهبردهای روانشناختی تبلیغ با مخاطب جوان - دکتر عبدالعظیم کریمی- سال انتشار : ۱۳۸۲- خلاصه نویسی: سعید سلمانی- مفهوم شناسی تبلیغ: تبلیغ قدیم: در تبلیغات قدیم به آماده ساختن مخاطب برای پذیرش با برانگیختن احساسات و عواطف برای پذیرش اندیشه، سلیقه، روش، کالای مادی به شیوه تلقینی بود.
ادامه »»» -
درس و اندرزهای برای دعوتگران، اندیشمندان و متفکرین امتِ اسلامی
?درس و اندرزهای برای دعوتگران، اندیشمندان و متفکرین امتِ اسلامی ⁉️ چون زمان نصیحت و وصیّت برای مسلمانان فرا میرسد، زبان یارایی سخنگفتن و فکر توان پرداختن به آنرا نداشته و از آن میترسیم؛ پس چگونه علماء، دعوتگران و متفکرین این امت را نصیحت و وصیت کنیم؟! ?اما ای بزرگان و اندیشمندان امت اسلامی مرا اجازه دهید تا خود و شما را که جزئی از امت مسلمان هستید را به نکاتی سفارش کنم: ? فراموش نکنید که آبادی دلها جز…
ادامه »»» -
سه مساله مهم از ژرفای سیرت نبوی برای مربیان و دعوتگران
سه مساله مهم از ژرفای سیرت نبوی برای مربیان و دعوتگران نوشته: دکتر سعد الکبیسی / ترجمه: عبدالخالق احسان از بهترین مسایلی که از سیرت نبوی رسول الله صلی الله علیه و سلم و کیفیت تعامل شان با صحابه کرام رضی الله عنهم آموختم، سه مسئله است: اول: شناخت تفاوت های فردی کسانی که در اطراف پیامبر صلی الله علیه و سلم بودند، تفاوت در طبیعت ها، خواسته ها، حالات روحی و روانی، جایگاه اجتماعی، استعدادها، توانایی ها و تخصص…
ادامه »»» -
موانع پیروزی حق در برابر باطل
نویسنده: : دکتر عبدالکریم زیدان/ مترجم : جلیل بهرامی نیا تحقق سنت الهی حمایت از مؤمنان، نیازمند این است که مسلمانان از موانع پیروزی دوری کرده و شخصیت و رفتارهای خود را از این گونه موانع بپیرایند. موانعی همچون: همستیزی و سرپیچی از دستور فرمانده، سرمستی و ریاکاری. غرور و سرمستی و از سرِ فخر فروشی و گردنکشی یا ریاکاری روانه عرصه پیکار شدن، یکی دیگر از موانع کامیابی است
ادامه »»» -
وظیفهی دعوتگران قرآنی در زمان معاصر چیست؟
✅ وظیفهی دعوتگران قرآنی در زمان معاصر چیست؟ ? محمد حامدی بر اساس دیدگاه قرآنی تنها مکتبی که بشر را به سعادت مادی و معنوی انسان در دنیا و آخرت میرساند، دین خداست. و این امر به این معنی است که در صورت عدم معرفی دین خدا به مردم، بدبختی ابدی انسانها حتمی است و مسئولیت این امر بر عهدهی مبلغین دینی میباشد. لذا به هر طریق ممکن بایستی دین خدا به صورت استدلالی و پاسخگو به صورت به روز…
ادامه »»» -
آزادی و اختیار انتخاب، احسن قول و سه نشانه صاحب احسن قول
آزادی و اختیار انتخاب، احسن قول و سه نشانه صاحب احسن قول نویسنده: دکتر ژیلا مرادپور دریافتهای نیمه شبم از ت دبر در قرآن: امروز بعد نماز صبح آیه ( الَّذِینَ یَسْتَمِعُونَ الْقَوْلَ فَیَتَّبِعُونَ أَحْسَنَهُ ۚ أُولَٰئِکَ الَّذِینَ هَدَاهُمُ اللَّهُ ۖ وَأُولَٰئِکَ هُمْ أُولُو الْأَلْبَابِ ) زمر / ۱۸ ترجمه: آنان که سخن را با دقّت مىشنوند و بهترین آن را پیروى مىکنند، آنانند که خداوند هدایتشان نموده و آنانند همان خردمندان. در این مورد بخوانید: آزادی بیان را می…
ادامه »»» -
دعوتگران و خانوادهی آنها و تربیت فرزندان
دعوتگران و خانوادهی آنها و تربیت فرزندان نویسنده: عبدالحمید بلالی، مترجم: محمود محمودی یکی از پدیدههای تأسفبرانگیز این است که میبینیم فرزندان برخی از داعیان بزرگ از مسیر اسلام منحرف گشته اند و دردناکتر آنکه مشاهده میگردد جوانان انبوهی به واسطهی پدران همین بچهها از باتلاق جاهلیت رهایی یافته اند و به نور اسلام در آمده اند، اما فرزندان خودشان گمراه شده اند. این داعیان دو دسته اند: ۱- آنها که تمام تلاش خود را برای اصلاح فرزندانشان به کار…
ادامه »»» -
بیداری اسلامی، اقلیت های دینی و شهروندان غیرمسلمان -۵
بیداری اسلامی، اقلیت های دینی و شهروندان غیرمسلمان -۵ نویسنده: دکتر حسان حتحوت، داود نارویی نیکی، دوستی و انصاف از آن دسته امور دینی هستند که اسلام آنها را واجب می شمارد. هم چنین از مسایل انسانی هستند که منطق سالم آن ها را ضروری می سازد. افزون بر آن، از قضایایی به شمار می روند که نشان دهنده ی برخورداری از حکمت و نگاه درست است. بنابر تمام این عوامل، مسلمانان بیش از دیگران به رعایت این امور و…
ادامه »»»