مهارتهای زندگی

چطور مادر خوبی می شوید ؟!

چطور مادر خوبی می شوید ؟!

نویسنده: لیندا فیلد /مترجم: د. فهیمه حبیبی کرهرودی

چرا بسیاری از افراد تفسیرهای متضادی از مادر دارند، فرشته صفت و دیو سیرت، مظهر پاکی و ناپاکی، ملکه خرد و نادانی؟

۱.اگر در لباس مادری احساس گناه می کنید.

۲.وقتی چیزی باقی نگذاشته اید تا به خانواده نیازمند خود عطا کنید.

۳.اگر احساس می کنید که فرزند شما پاره تن شماست.

۴.وقتی احساس می کنید آنقدر که باید مادر خوبی نیستید.

۵.وقتی از فرزندان خود می رنجید.

۶.اگر فکر می کنید قربانی خانواده خود هستید.

۷.وقتی حریم ها عوض می شود و شما نمی دانید که چه باید بکنید.

۸.وقتی همیشه از عشق بی شائبه شما نسبت به فرزندانتان خبری نیست.

شما چه مادر باشید چه نباشید یا اینکه اصلا نتوانید بچه دار شوید، مادر بودن مفهومی است که با آن درگیر بوده اید. همه ما مجموعه ای اعتقادات فرهنگی پا بر جا داریم که مایه های متفاوتی از این قیبل را با خود  دارند.

۱-      مادران عاشق فرزندان خود هستند.

۲-      مادر بودن طبیعی و آسان است.

۳-      مادر بهتر از همه می داند.

۴-      مادر بودن سعادت است.

۵-      مادر بودن غریزی است.

۶-      دختران متولد می شوند که مادر شوند.

قبل از اینکه بچه دار شوید، نظر شما در مورد مادر بودن چه بود؟

اگر دستانی که گهواره را تکان می دهد گرداننده ی جهان است،‌پس چرا بیشتر مادران احساس ضعف و ناتوانی می کنند؟ همه ی ما تصاویر روشنی در ذهنمان داریم که مادر شاد و بانوی قدرتمند خانه در اشکال روزمره خانوادگی نشان می دهد. ما با چنین ذهنیتی از مادر نقش جدیدی را در ارتباط با فرزندانمان و با خودمان به عهده میگیرم که هیچ تجربه ای در آن نداریم و خود در جایگاهی می بینیم که کاملا" در آن بی تجربه ایم. جامعه مدرن امروز نقش جدید و طاقت فرسایی را بدون هیچ وقفه و بدون هیچ اجر و مزدی  به ما عطا کرده است گاهی این شرایط خارج از تحمل ما می شود.

بچه دار شدن تجربه خیال انگیزی است و بسیاری از عواطف عمیق را همراه خود می آورد. گویا این تجربه برق آسا و پویا هیچ وقت قرار نیست به وضعیت قابل کنترلی برسد و هیچ گاه دقیق آن را نمی شناسیم. اما هر وقت که با این ترن هوایی کنار بیایم می توانیم خود را کنار بکشیم، تکیه بدهیم و از ماجرا لذت ببریم. احساس گناه و مادر بودن آمیخته با یکدیگرند چنین ترکیبی می تواند تجربه خوب مادری را خراب کند. اجازه ندهید چنین شود! ما همیشه می توانیم در حد توان خود عمل کنیم و همین به حد کافی خوب است.

چطور مادر خوبی می شوید؟

۱.قربانی نشوید

از کجا می فهمید که شما نهایت تلاش خود را برای فرزندان خود به کار می گیرید یا نه؟ با توجه به پیچیدگی ها و عواطف عمیق همراه وظیفه مادری بهترین شاخص خود شمایید. با اعتماد به نفس بالا قضاوت شما صحیح است اما با اعتماد به نفس کم از قدرت تصمیم گیری و ثبات برخوردار نیستید. اگر در جایگاه مادر احساس ضعف کنید و اعتماد به نفس کافی نداشته باشید در واقع به خانواده خود اجازه می دهید که شما را بازیچه و قربانی کنند. چنین وضعیتی به شما هشدار می دهد که لازم است رویه و رفتار خود را تغییر دهید. بچه های ۱۳ تا ۱۹ ساله به راحتی ما را بازیچه دست خود می کنند.

چرا من نمی توانم بروم همه که می روند؟

امشب واقعا" ماشین را لازم دارم باید آن را به من بدهید وگرنه از کارم عقب می مانم.

اگر بقیه اجازه دارند تا دیروقت بیرون باشند چه اشکالی دارد که من هم دیر به خانه بیایم؟

و به همین ترتیب پیش می روند. آنها مرتب سعی دارند قانون شکنی کنند و خود را از قیود خانواده برهانند  روز به روز بیشتر متوجه می شوید . هر وقت فرزندانتان این طور با شما به مقابله آمدند از خود بپرسید: اگر به درخواست آنها جواب مثبت بدهم چه حسی پیدا می کنم؟

با احساس تردید، نگرانی و اعتماد به نفس پایین خود را قربانی و بازیچه می کنید. مطابق خواست درونی خود رفتار کنید. نه گفتن را یاد بگیرید و بعد ببینید چه اتفاقی می افتد. مادر مقتدر بودن که واهمه ندارد فرزندان شما هم از این ویژگی نفع می برند. نگذارید که قربانی فرزندان خود شوید: نه به نفع شماست نه به نفع آنها.فقط در صورتی فرزندان شما برایتان احترام قائل می شوند که خود شما برای خودتان احترام قائل باشید. به یاد داشته باشید که فرزندان ما رفتار ما را یاد می گیرند نه گفتار ما را. اعتماد به نفس زیاد و کم مسری است و هرطور که باشید به فرزندان شما سرایت می کند. روی خودتان کار کنید همه چیز درست می شود. هرگونه احساس گناه ،خشم،انزجار و… را در خود بشناسیدو آن را بپذیرید. بعد براحتی می توانید این احساس را از خود دور کنید و به یک خانم مصمم،قاطع و اهل عمل تبدیل شوید. بچه ها نیازمند راهنمایی های خوب و محکم هستند امید آنها به شماست. آنها به عملکرد مثبت و حمایتی مادرانه ای پاسخ می دهندکه اعتماد به نفس خود و شما را تقویت می کند.

۲.دختر بودن و مادر بودن

ما باورهای عمیق خود را در مورد نقش مادر در دوران کودکی کسب کرده ایم.معلمان ما هم مادران ما بوده اند. ما به راحتی می توانیم بین الگوهای رفتاری خود ، در کودکی و رفتارمان با فرزندان خود ارتباط مستقیم پیدا کنیم.

قدم اول: خاطرات مادرم

یک دفتر و خودکار بردارید برای پاسخ به سوالات زیر به دوران کودکی خود برگردید.

۱.آیا مادرتان در کودکی شما خیلی عاطفی بود؟

۲.آیا مادرتان قادر بود عشق خود را به شما ابراز کند؟

۳. آیا مادرتان از نگهداری شما در کودکی لذت می برده است؟

۴.رابطه بین پدر و مادرتان در کودکی شما چطور بوده است؟

۵.اعتماد به نفس مادرتان در کودکی شما چطور بود؟

۶.رابطه فعلی خود را با مادرتان توصیف کنید.

شاید برای برخی از شما یادآوری این خاطرات ناراحت کننده باشد. روابط مادر و فرزندی بار عاطفی سنگینی به همراه دارد. به محض تولد، ما سوار بر این ترن هوایی می شویم تازه وقتی مادر می شویم سرنشین جلو می شویم و سرعت سرسام آور می شود.

قدم دوم: من به عنوان مادر

۱.آیا شما قادرید عواطف خود را نسبت به فرزندانتان نشان دهید؟

۲.آیا به راحتی می توانید عواطف طبیعی خود را به بچه ها، با نوازش آنها نشان دهید؟

۳.عشق خود را چگونه به فرزندانتان نشان می دهید؟

۴.آیا آرزو کرده اید که ای کاش بچه نداشتید؟

۵.رابطه بین شما و پدر بچه ها چطور است؟

۶.فکر می کنید نقش مادری چطور بر اعتماد به نفس شما تاثیر می گذارد؟

۷.رابطه فعلی شما با فرزندانتان چطور است؟

حال هر دو مجموعه جواب را با هم مقایسه کنید.رابطه ای بین آنها می بینید؟ نباید فراموش کنیم که مادران ما نیز دارای مادر بوده اند! پس مبادا بر سر مادران خود فریاد بکشیم و با آنها توهین آمیز رفتار کنیم.البته می توانیم چنین کاری بکنیم اما چیزی نمی گذرد که می بینیم فرزندانمان این گونه با ما رفتار می کنند. الگوی مادرتان را بشناسید الگوهای خود را بشناسید با تغییر بعضی الگوها در واقع فرزندان شما در انتخاب الگو آزادی عمل پیدا می کنندالگوی ما به فرزندانمان منتقل می شود پس الگوهایی حاکی از اعتماد به نفس بالا به آنها هدیه کنیم.

۳.حرمت مادری

مادر بودن جنجال برانگیزترین، جالب ترین، فریبنده ترین، هولناک ترین،تکان دهنده ترین کار است! گاهی براحتی اجازه می دهیم که مورد سوء استفاده قرار بگیریم و با این کار مادر بودن را کم ارزش می کنیم. فهرست زیر را بنویسید و آن را جایی آویزان کنید که در دید باشد تا هیچ وقت فراموش نکنید که مادر بودن حرمت دارد.

۱.مادر بودن کار بزرگی است.

۲.وجود مادر حیاتی است- بقای نسل وابسته به اوست.

۳.احساس گناه جزئی از مادر نیست پس دلیلی نداریم احساس گناه کنیم.

۴.لازم است به خودم هم برسم درغیر این صورت نمی توانم برای دیگران کاری کنم.

۵.هیچ مادری کامل نیست همگی اشتباهات زیادی مرتکب می شویم اگر اشتباه نکنیم که چیزی یاد نمی گیریم.

۶.من آزادم که همه عواطفم را درک و ابراز کنم.

۷.مادر بودن درگیری خاصی به همراه دارد من می توانم این مسئله را بپذیرم و با آن کنار بیایم.

۸.بچه های من از رفتارم می آموزند نه از گفتارم.

۹.از مادرم سپاس گذارم و او را می بخشم زیرا هرآنچه از مادری می دانست نثارم کرد.

۱۰.بچه ها روزی بزرگ می شوند و از من جدا می شوند.

۱۱.الگوی اعتماد به نفس من به فرزندانم منتقل می شود من می توانم اعتماد به نفس بالایی به آنها ببخشم.

۱۲.من لایق یک زندگی خانوادگی ارزشمند و مستحکم هستم.

مادر بودن خیلی ساده و غریزی نیست. از خودتان انتظار نداشته باشید که همیشه مادر کاملی باشید. وظیفه مادری کاری است که با آن مواجه می شوید پس از ابتدا دید خود را اصلاح کنید. شما اشتباهاتی خواهید کرد آنها را فراموش کنید ،از آنها فقط عبرت بگیرید.مادری که بتواند محدوده عمل واضح و مشخصی را برای فرزندان خود تعیین کند می تواند از مادر بودن خود لذت ببرد.

شما به حد کافی مادر خوبی هستید.

____________________

منبع: ۶۰ روش کاربردی برای موفقیت زنان / مؤلف: لیندا فیلد /مترجم: د. فهیمه حبیبی کرهرودی / انتشارات: قدیانی / نوبت چاپ: ۱۳۸۳ تهران

 تنظیم برای نوگرا: باران

   

نمایش بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پاسخ دادن معادله امنیتی الزامی است . *

دکمه بازگشت به بالا