حمایت جهانی مردم از قیام ظلم ستیز مصر
حمایت جهانی مردم از قیام ظلم ستیز مصر
به گزارش رحماء گروهی از مردم ترکیه با تجمع در مقابل سفارت مصر در آنکارا، همبستگی خود را با مخالفان دولت حسنی مبارک در مصر اعلام کردهاند.
مردم انگلیس نیز در مقابل سفارت مصر در لندن گرد آمده و از دولت قاهره خواستهاند تا از اعمال زور علیه مردم اجتناب کند.
در پایتخت تونس نیز تجمع مشابهی در مقابل سفارت مصر و در حمایت از مردم معترض این کشور تشکیل شده است.
خبرگزاری فرانسه به نقل از یکی از تظاهرکنندگان اعلام کرد: "ما در اینجا جمع شدهایم تا بگوییم که مردم تونس از مردم مصر حمایت میکنند. آنها هم از آنچه که ما در رنج بودیم، رنج میبرند. اکنون زمان تغییر فرا رسیده است. "
قرار است در آلمان نیز مردم به محل ساختمان سفارت مصر رفته و تظاهرات مشابهی را در حمایت از مردم این کشور ترتیب دهند.
یک منبع آگاه در وزارت خارجه ایران نیز با اشاره به تحولات مصر، حرکت مردم عدالتخواه این کشور را بر اساس آموزههای دینی و ناشی از بیداری اسلامی در منطقه دانسته است.
وی، از قیام مردمی در مصر، به عنوان حرکتی در جهت بازگشت این کشور به جایگاه اصلی خود در صحنههای داخلی، منطقهای و بینالمللی یاد کرده است.
این مقام آگاه افزود: مصر و مردم این کشور استحقاق موقعیتهای بالاتر و تاثیرگذارتری را در خاورمیانه و جهان اسلام دارند و مقامات این کشور باید ضمن تمکین به خواستههای بهحق مردم خود، از هرگونه برخورد خشونتآمیز نیروهای نظامی و امنیتی با این موج مردمی اجتناب کنند.
نیروهای امنیتی مصر در شهر قاهره پایتخت و سایر شهرهای این کشور با مردم معترض درگیر شدهاند.
هزاران نفر از مردم مصر با نقض مقررات منع رفتوآمد شبانه دولت به خیابانها آمدهاند. در شهر اسکندریه نیز نیروهای ارتشی جایگزین نیروهای امنیتی شدهاند.
بر اساس آخرین گزارشها طی درگیریهای روز جمعه (۸ بهمن) دستکم ۳ نفر کشته شدند که به این ترتیب شمار قربانیان درگیریهای مصر به ۱۲ نفر میرسد. شمار زیادی از مردم نیز طی این درگیریها مجروح شدهاند.
گروه اخوان المسلمین، مهمترین گروه ضد دولتی در مصر روز پنج شنبه (۷ بهمن) با وجود ممنوعیت دولت در برگزاری هرگونه اعتراض و تظاهرات، مردم و مخالفان را به برپایی تظاهرات ضد دولتی پس از اقامه نماز جمعه دعوت کرد.
رژیم حاکم مصر بعد از آغاز اعتراضات، دسترسی به اینترنت و خطوط تلفن همراه را قطع و در مناطق مختلف قاهره، پایتخت این کشور، نیروی ویژه مستقر کرده است.
در حال حاضر ارتش مصر با استفاده از خودروهای نظامی در خیابانهای قاهره پایتخت این کشور مستقر شدهاند.
در همین حال، محمد البرادعی یکی از چهرههای مخالف دولت مصر که به تازگی از وین به قاهره بازگشته است، برای رهبری و هدایت اعتراضهای مردمی علیه دولت مصر و انتقال قدرت در این کشور، اعلام آمادگی کرده است.
گفته میشود، محمد البرادعی، دبیرکل پیشین آژانس بینالمللی انرژی هستهای نیز در میان سایر چهرههای شاخص مخالف دولت در تظاهرات ضد دولتی شرکت کرده است.
مردم مصر با الهام گرفتن از انقلاب تونس که به حکومت ۲۳ ساله زین العابدین بن علی در این کشور پایان داد، از روز سه شنبه (۵ بهمن) اعتراضهای گستردهای را در سراسر مصر برگزار کردهاند و پایان حکومت ۳۰ ساله حسنی مبارک را خواستار شدهاند.