سياسي اجتماعيمطالب جدید

مولانا عبدالحمید: اهل سنت ایران ملتی صبور و وحدت طلب است

خطبه جمعه مولانا عبدالحمید: اهل سنت ایران ملتی صبور و وحدت طلب است

مولانا عبدالحمید، امام جمعه اهل سنت زاهدان در بخشی از سخنان خود در جمع مردم مؤمن ایرانشهر، جامعه اهل سنت ایران را “ملتی صبور” و “وحدت طلب” توصیف کرد و بر مطالبات و حقوق قانونی اهل سنت از قبیل آزادی مذهبی، احترام به مقدسات و… تاکید کرد.

مولانا عبدالحمید که اوایل هفته گذشته به برخی مناطق مرکزی و جنوبی استان سفر کرده بود، شامگاه شنبه (۲۷ بهمن ۱۳۹۱) در مسجد جامع “نور” ایرانشهر به ایراد سخن پرداخت و خاطرنشان نمود: الحمدلله جامعه اهل سنت ایران ملتی صبور، شکیبا و وحدت طلب هستند و در هیچ زمانی به ملت و مملکت خیانت نکرده و وطن خود را به هیچ کسی نفروخته اند. من در مورد برخی از افرادی که از کشور فراری هستند شنیده ام که استکبار و دشمنان وطن از آنها درخواست خیانت به وطن را نموده اند، اما آنها دست رد به سینه این دشمنان زده و گفته اند که ما وطن فروش نیستیم.

مولانا عبدالحمید تاکید کرد: جامعه اهل سنت که به ملت و به جمهوری اسلامی خیانت نکرده اند، این انتظار را دارند که حقوق آنها رعایت شود و بین شیعه و سنی فرقی وجود نداشته باشد و این مسئله، حق قانونی و منطقی اهل سنت است. انتظار جامعه اهل سنت از علما و مراجع شیعه و در رأس آنان از رهبری انقلاب این است که بر رعایت حقوق اهل سنت توجه خاصی داشته باشند و تبعیضات موجود را برطرف نمایند.

امام جمعه اهل سنت زاهدان با اشاره به مرزنشینی جامعه اهل سنت ایران خاطرنشان کرد: ما ایرانی هستیم و ایران وطن ماست. اگر امروز جنگی صورت بگیرد، این جامعه اهل سنت است که از مرزها دفاع کرده و به خاطر دفاع از میهن کشته می شوند. ما انسان‏های جنگجو و شجاعی هستیم؛ ما ترسو و ضعیف نیستیم و از وطن خودمان دفاع می کنیم.

ایشان در ادامه تاکید کرد: برخورداری از آزادی مذهبی و سایر حقوق، حق جامعه اهل سنت است. دیدگاه ما نسبت به شیعه و سنی یکسان است. ما با برادران شیعه خودمان احساس اخوت و برادری می کنیم. با هر کسی که خود را به اسلام منتسب می کند و با هر انسانی که به حق و حقوق مسلمانان تجاوز نکرده و با آنها دشمنی ندارند، ما با آنها در بُعد انسانی احساس اخوت می کنیم.

مولانا عبدالحمید یادآور شد: ما خواستار این هستیم که در کشورهایی که برادران شیعه در اقلیت هستند، حقوق آنها رعایت شود. اگر در یک مملکتی بین شیعه و سنی تفاوت وجود داشته باشد و به آنها با دو دید نگریسته شود، خداوند از این قضیه خشنود و راضی نخواهد شد، بلکه الله تعالی زمانی راضی است که مسئولین، علما و… با یک نگاه به ملت نگاه کنند.

مولانا عبدالحمید با اشاره به همزیستی مسالمت آمیز شیعه و سنی در منطقه ایرانشهر گفت: الحمدلله در منطقه ایرانشهر شیعه و سنی در کنار یکدیگر زندگی می کنند و ما تا کنون نشنیده ایم که شیعه و سنی در این منطقه به خاطر مسائل مذهبی با یکدیگر درگیر شده باشند.

ایشان در ادامه خاطرنشان کرد: چیزی که بسیار مهم و حیاتی است این است که حقوق شیعه و سنی با نگاه یکسان مراعات شود و این خواسته ای است که ما بر روی آن اصرار داریم. اسلام و قانون اساسی نیز همین را می گوید که همه ملت با یک نگاه نگریسته شوند.

مولانا عبدالحمید در پایان سخنان خود خطاب به مردم ایرانشهر گفت: خواسته ما از شما مردم این است که پایبند احکام شریعت اسلام باشید. من و شما وقتی اسلام را پذیرفتیم، پایبندی به احکام اسلام را نیز قبول کرده ایم. به یک نکته توجه داشته باشید که هیچ ملتی از تنگدستی از بین نرفته است، اما هر ملتی که از احکام الهی دوری کرده و دین گریزی داشته و دست به گناه و معصیت زده است با نابودی مواجه شده است.

تعصبات مذهبی نشانه بی فرهنگی و بدبختی است

امام جمعه اهل سنت زاهدان در این سفر، شامگاه چهارشنبه (۲ اسفند ۱۳۹۱) نیز در جمع مردم شهرستان “کنارک” سخنرانی کرد.

ایشان در بخشی از سخنان خود در جمع مردم دین دوست این شهرستان اظهار داشت: تعصبات مذهبی و اینکه شیعه نسبت به سنی، و سنی نسبت به شیعه تعصب داشته باشد این نوعی بی فرهنگی است. اینکه برخی می گویند مسجد شیعه را نگذارید و یا اینکه مسجد سنی را نگذارید این نوعی بدبختی است. کسانی که می گویند اهل سنت تهران و اصفهان را نگذارید نماز بخوانند، اینها افراد بی فرهنگ و بیسوادی هستند. مگر تهران، اصفهان، تبریز و… متعلق به کیست؟ آن شیعه ای که نماز عید و جمعه اهل سنت، و اهل سنتی که نماز شیعه را تحمل نکند انسان بی فرهنگی است. لذا از آنجایی که ما ایرانیان ادعا داریم که ملتی بافرهنگ و کهن هستیم، نباید تعصب بیجا داشته باشیم. بنده با آن اهل سنتی که نماز شیعه را تحمل نکند برخورد می کنم. بنده گاهی مدیران اهل سنت را توصیه می کنم که بین شیعه و سنی فرقی قائل نشوند. لذا باید سعه صدر و وسعت دید وجود داشته باشد.

امام جمعه اهل سنت زاهدان در ادامه به وجود آزادی‏های مذهبی اقلیت‏های دیگر کشورهای اسلامی اشاره کرد و گفت: در ترکیه شیعیان و سایر ادیان و مذاهب از آزادی کامل برخوردارند. بنده در سفری که به تاجیکستان داشتم وضعیت اقلیت‏ها در تاجیکستان را از رئیس جمهور این کشور جویا شدم؛ او گفت که در کشور تاجیکستان اقلیت‏ها از آزادی کامل برخوردارند و همه ملت، اعم از شیعه، سنی، یهود و…. که در تاجیکستان زندگی می کنند با یک نگاه دیده می شوند.

نمایش بیشتر

مطالب مرتبط

‫۲ دیدگاه ها

  1. سلام
    نواندیش عزیز
    ممنون جالب بود
    خب البته شاید این تقسیمات باعث بشود بتونند خدمات بهتری به مردم آن مناطق بدهند چون در حال حاضر واقعا محرومند
    البته شاید….

  2. مولانا عبدالحمید، امام جمعه اهل سنت زاهدان با اشاره به زمزمه تقسیم استان سیستان و بلوچستان، در صورت ضرورت چنین تقسیمی، نسبت به حذف نام «بلوچستان» در این تقسیمات هشدار داد……مسئله تقسیم استان بیش از گذشته مطرح است. اما آن چه مایه نگرانی مردم است آن است که شنیده شده عده ای قصد دارند واژه «بلوچستان» را از نام استان حذف کنند و استان را به بخش‏های “سیستان”، “مکران”، “ولایت” و… تقسیم کنند، و این مسئله همه اقشار را نگران کرده است. بلوچستان در تاریخ ایران بخشی از هویت ایران و ملت ایران بوده است و متأسفانه اکنون دست‏هایی در کار است که می خواهند قومیت‏ها و فرهنگ‏های قومی را کمرنگ کرده و از بین ببرند. در حالی که نام بلوچستان از گذشته های دور، در اسناد تاریخی وجود داشته و در این اواخر نام سیستان نیز به آن اضافه شده است. در گذشته این استان «بلوچستان» نام داشته و این جزء هویت ملت ماست و در تاریخ مردم ایران ثبت شده است و اگر کسانی بخواهند نام بلوچستان را از استان حذف کنند ما آنان را دشمن ملت خود می دانیم………مولانا عبدالحمید گفت: کسانی که به دنبال پروژه حذف نام بلوچستان هستند قصد دارند در منطقه فتنه قومی و مذهبی ایجاد کنند و ملت را ناراضی کنند…..امام جمعه اهل سنت زاهدان در ادامه گفت: چنان چه نمایندگان مجلس نیز در برابر چنین موضوعی سکوت کرده و یا کوتاهی کنند، مردم هرگز آنان را نخواهند بخشید. نمایندگان باید این موضوع را پیگیری کنند. اگرچه ما اصراری بر تقسیم استان نداریم، اما اگر ضرورت تقسیم استان مطرح شد این مسئله باید با نظرسنجی از مردم و نمایندگان آنان انجام بگیرد. ما اطمینان داریم که وزارت کشور و دولت به دنبال نارضایتی مردم نیستند، اما ما نگران آن هستیم که کسانی وزارت کشور را دور بزنند و با ارائه گزارشات غلط طرحی را پیش ببرند که نارضایتی مردم را در پیش داشته باشد
    منبع:http://tabesh.net/

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پاسخ دادن معادله امنیتی الزامی است . *

دکمه بازگشت به بالا