فقه معاصر

آیا نوشته های روزنامه نگاران درباره طالع بینی حقیقت دارد یا خیالی است ؟

آیا نوشته های روزنامه نگاران درباره طالع بینی حقیقت دارد یا خیالی است ؟

 

دکتر یوسف قرضاوی

 

بسیاری از روزنامه نگاران و صاحبان مجلات ، یک صفحه و یا قسمتی از نشریه خود را به این موضوع اختصاص می دهند و با عناوین نظیر ( شانس امروز تو ) ، (طوالع چه می گویند ) ، ( شما و ستارگان ) و عناوینی دیگری از این قبیل مردم را انتظار خیر و شر امروز و فردا می گذارند .

 

این طالع بینان به طور معمول شانس و بخت مردم را بر حسب تاریخ تولدشان که در دوازده برج معروف مطابقت می نماید که اگر آنان را به نیک بشارت بدهد، شاد می گردند و آن را به فال نیک می گیرند و اگر به آنان خبر دهد که واقعه بدی در انتظار آنان است غمگین می شوند و آن را بر بد یمنی و بد شانسی خود حمل می کنند ، و گاهی بعضی از آن پیشگویهای آنان تصادفاً راست از آب بر می آید و این امر باعث افزایش طرفداران و تصدیق کنندگان این طالع بینان و فال گیران می شود.

 

بعضی از مردم فقط به خاطر تسلی خاطر ، به خواندن آن روزنامه ها می پردازند ، هر چند که آن را تصدیق نمی کنند و بدان معتقد نیستند . اداره آموزش متوسطه قطر از بنده درخواست نمود که نظریه خود را در این باره ارائه نمایم و به بیان حکم شرعی آن بپردازم و با استمداد از توفیقات پروردگار می گویم :

 

اسلام آمد تا مردم را از انواع قید و بندهای اوهام و خرافات آزاد سازد و در همین راستا اسلام ، مردم را به سنت های خداوند متعال در آفرینش خود پیوند داد و از مردم خواست که اگر سعادت دنیا و رستگاری قیامت را می خواهند ، ناگزیر باید نسبت به این سنن الهی پایبند بوده و آن را درحیات خود به کار ببندد. به همین خاطر ، اسلام  هجوم بسیار سخت و وسیعی را علیه خرافات و اوهامی که جاهلیت به انتشار آن پرداخته ، و هیچ سند و دلیلی از جانب خداوند متعال وصاحب شریعت ندارند ، به راه انداخته و با رمالان ، فالگیران و طالع بینان که مغازه تجارت را در بازار گمراهی باز نموده و به استثمار کوته اندیشان وکم خردان عامی و شبه عامی که هیچ جامعه ای خالی از آنان نیست پرداخته ، سخت به مخالفت و مقاومت در برابر آنان ایستاده است . که از جمله می توان ، به اموری نظیر سحر ، پیشگویی ، فالگیری ، رمالی ، طالع بینی و ادعای غیب دانی به وسایل علوی و یا سفلی را نام برد که به پندار اینکه کسانی یافت می شوند که از پوشیده گیها پرده بر می دارند و ازآنچه فردای مجهول در سینه هایش دارد از طریق ستارگان و یا ارتباط با جنیان و یا خطوط رمل و غیر آن از سایر رایر خرافات و اوهام جاهلیتی شرق و غرب حجاب ها را کشف می کند . برای تبیین و کشف گمراهی این دروغ گویان و افترا زنان  به بیان چند آیه از قرآن کریم و چند حدیث  از رسول گرامی (ص) اکتفا می نماییم .

 

خداوند متعال در سوره نمل می فرماید :

 

@è%žwÞOn=÷ètƒ`tB’ÎûÏNºuq»yJ¡¡۹$#ÇÚö‘F{$#ur|=ø‹tóø۹$#žwÎ)ª!$#۴ نمل/۶۵ (( بگو هر که در آسمانها و زمین غیب را نمی شناسد )

 

آنچه که از این آیه در یافت می شود این است که خداوند متعال آشنای با غیب را صرفا به خود اختصاص داده و آن را از ساکنان آسمانها و زمین منتفی ساخته است .

 

در سوره اعراف خداوند متعال میفرماید :

 

…..

نمایش بیشتر

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پاسخ دادن معادله امنیتی الزامی است . *

دکمه بازگشت به بالا