دکتر قرضاوی: زورگویان و خودکامگان رفتنی هستند
فرازهایی از خطبهی دوم دکتر یوسف قرضاوی رییس اتحادیهی جهانی علمای مسلمین در مسجد عمر بن الخطاب (رض) دوحه پایتخت قطر:
برادران و خواهران گرامی! لازم میبینم در اینجا به چند موضوع اشارات کوتاهی داشته باشم و دیدگاهم را در باره آنها بیان کنم:
موضوع یکم: سالگرد تراژدی تأسیس اسرائیل
خاطرهی کشتار مردان، زنان و کودکان و پارهکردن شکم زنان باردار به وسیلهی باندهای تروریستی صهیونیست و اخراج صدها هزار نفر از ساکنان اصلی آن سرزمین و راندنشان به طرف کشورهای اردن، لبنان، سوریه و مصر توسط اراذل و اوباش صهیونیست راندهشده از کشورهای شرقی و غربی، فاجعهای است که حافظهی تاریخی مردم عرب و مسلمان هیچگاه آن را فراموش نمیکند.
اما نباید ناامید شد و به هیچوجه نباید فراموش نمود که، حق حق است و باطل باطل. به خداوند سوگند یاد مینمایم که: چنانچه رژیم صهیونیستی اسرائیل و حامیان غربی و شرقی آن، خورشید را در دست راست و ماه را در دست چپمان قرار دهند، ما همچنان آن رژیم را رژیمی نامشروع، ستم و جنایتپیشه به شمار میآوریم، و هیچگاه ما مسلمان آن را به رسمیت نمیشناسیم. و بر پایهی آموزههای ایمانی خود رژیمی رفتنی به شمارش میآوریم.
« فَأَمَّا الزَّبَدُ فَیَذْهَبُ جُفَاءً وَأَمَّا مَا یَنفَعُ النَّاسَ فَیَمْکُثُ فِی الْأَرْضِ کَذَٰلِکَ یَضْرِبُ اللَّهُ الْأَمْثَالَ» ﴿الرعد: ۱۷﴾»
« زیرا کف (و چیزهای اضافی) از بین میرود؛ ولی آنچه که به مردم سود میرساند، باقی میماند. الله اینگونه مثالها را میزند. (تا درک درستی از خود و آنچه در اطرافتان میگذرد داشته باشید.)»
به شما مردم عرب، مردم مسلمان و همهی آزدایخواهان جهان اطمینان میدهم که: نه تنها اسرائیل بلکه هر نظام و هر دولتی که راه ستمگری، زورگویی و خودکامگی را در پیش بگیرد، از بین رفتنی است، و شک نکنید که بنا بر سنّت خداوند نظامهای ستمگر عمرشان بسیار کوتاه است. و دیر یا زود مردم مسلمان و آزادیخواهان جهان، روز نابودی اسرائیل را جشن خواهند گرفت.
موضوع دوّم: سفر به تونس
دو هفته پیش همراه با هیأتی بیست نفره از اعضای اتحادیهی علما از کشورهای مصر، کویت، پاکستان، قطر و سوریه، دیداری شش روزه از کشور تونس داشتیم.
ضرورت داشت پس از پیروزی خیزش مردمی تونس، که پیشگام دیگر نهضتها و خیزشها بود، به آن کشور سفری داشته باشیم. همراه با استاد راشد غنوشی رییس «حرکت النّهضه» حرکتی که بنیانگذار نخستین دولت آزاد و دموکرات در آن کشور است، در اجتماع بزرگ دهها هزار نفری مردم پایتخت که در استادیوم ورزشی شهر گرد آمده حضور پیدا کردیم.
از شهر قیروان و دانشگاه بزرگ و تاریخی آن دیداری داشتیم، و در نماز جمعهی مسجد بزرگ شهر که داخل و خارج آن مملو از جمعیت بود شرکت کردیم.
هنگام دیدار از شهر سوسه نیز با استقبال بسیار پرشور مردم روبه رو شدیم، و سپس در اجتماع گسترده مردم شهر قابس حضور پیدا نمودیم.
الحمدلله اسلام در میان مردم تونس بسیار استوار و ریشهدار است، و حاکمیت دهها سالهی سکولارها نتوانسته ریشه و روح دینداری و محبت اسلام را از دل مردم آن کشور بیرون بیاورد. طاغوت و حامیان و بردگانش همراه با کارنامهی سیاه و پر از جرم و جنایتشان رفتند، و انشاء الله رفتنی است بدون باز گشت. اما مردم و اسلام و کشور همچنان استوار و پا برجا باقی ماندند.
بنا بر پیشنهاد «اتحادیهی علما» و همکاری دولت تونس گنگرهی (فقه سیاسی پویا و پاسخگو) در پایتخت به مدت دو روز بر گزار شد، و الحمدلله گنگرهای بسیار پربار و تاریخی بود.
شاخهای از «اتحادیهی جهانی علما» در تونس تأسیس شد و فعالیتهای خود را آغاز کرد.
لازم به یادآوری است که: مرکز اصلی اتحادیهی علما در کشور قطر قرار دارد، و شاخههایی از آن تاکنون در کشورهای مصر، لبنان، مالزی، پاکستان، ترکیه و… فعالیت خود را آغاز نموده، و برای تأسیس و آغاز فعالیت شاخههایی از آن در دیگر کشورها مشغول تلاش و برنامهریزی هستیم.
موضوع سوم: پروژهی برج تجاری و اداری وقف برای اتحادیهی علما
هفتهی گذشته دو اجتماع مردمی با حضور صدها نفر از شخصیتها و صاحبان سرمایهی برخی از کشورهای خلیج در دوحه پایتخت قطر برگزار گردیدند، و در آنها ضمن تأکید بر احیای فرهنگ «وقف اسلامی» و نقش آن در گسترش و حمایت از مراکز دینی و علمی، از حاضران برای ساخت پروژهی اقتصادی ساخت برج چهل طبقهی اتحادیهی علما درخواست کمک شد، که الحمدلله در آن دو مراسم بیش از ۴۰ میلیون ریال قطری (۱۸حدود میلیارد تومان) جمعآوری شد. و بسیاری از تجار و اصحاب سرمایهی کشورهای خلیج وعدهی کمک بیشتر دادند. من در اینجا از تمامی آنان تشکر مینمایم. و دیگر مردم را به همکاری در این کار خیر تشویق مینمایم.
موضوع چهارم: انتخابات ریاست جمهوری مصر
برادران و خواهران محترم! همانگونه که در جریان هستید، روزهای چهارشنبه و پنجشنبه هفتهی آینده، انتخابات ریاست جمهوری در مصر پس از نظام وابستهی حسنی مبارک برگزار میشود. کشور مصر پرجمعیتترین کشور عربی است، و رییس جمهور آن رییس جمهور بزرگترین کشور عربی خواهد بود.
از مردم مصر میخواهم که در مورد رویداد مهم انتخابات کشورشان بیتفاوت نباشند، و از رأی دادن -که نوعی شهادت و گواهی است- به کسی که برای ریاست جمهوری او را شایستهتر میدانند، کتمان شهادت نکنند. زیرا خداوند میفرماید:
« إِنَّ خَیْرَ مَنِ اسْتَأْجَرْتَ الْقَوِیُّ الْأَمِینُ» ﴿۲۶﴾ سوره ۲۸
«به راستی بهترین کسی را که بکار میگیری آن کسی است که توانا و امانتدار باشد.»
من بر این باورم که حضور و مشارکت در انتخاباتی آزاد و شفاف و رأی دادن به کسی که «توانا و امانتدار» است، فریضهای شرعی و مسئولیتی ملی است. زیرا خداوند متعال میفرماید:
«…وَلَا یَأْبَ الشُّهَدَاءُ إِذَا مَا دُعُوا..»282 البقره
«هرگاه از شاهدان خواسته شد شهادت بدهند خودداری نکنند.»
از میان کاندیدهای اسلامگرا که عبارتند از: دکتر عبدالمنعم ابوالفتوح، دکتر محمد مُرسی و دکتر محمدسلیم العوا، به هر یک که او را شایستهتر میدانید برای پاسداری از دین، کرامت، و مصالح کشور خود رأی بدهید.
در ضمن از دادن رأی به بازماندان رژیم سابق خودداری کنید، آنان را دهها سال است آزمودهایم، و جز عقبماندگی اقتصادی و وابستگی سیاسی و فرهنگی چیز دیگری را در کارنامهی آنان ندیدهایم.
ترجمه : عبدالعزیز سلیمی
منبع: http://www.islahweb.org/