مقالات ارسالیمهارتهای زندگی

۳ اصل دستیابی به زندگی سالم

۳ اصل دستیابی به زندگی سالم

دکتر علی اصغر عباسی اسفجیر؛ آسیب شناس اجتماعی و عضو هیات علمی دانشگاه در خصوص  ۳ اصل دستیابی به زندگی سالم در روزنامه ایران نوشت: مبنا قرار دادن چند اصل اساسی و دقت داشتن به آنها موجب می شود تا زندگی، روز، هفته، ماه و سال سالمی داشته باشیم و با مدیریت صحیحی در مسیر سلامت گام برداریم.در جامعه امروز، با وجود دغدغه های فردی و بین فردی و روابط پرترافیک افراد جامعه توجه به سه اصل اساسی باعث می شود تا در این فضا آرامش حفظ شود.

گام نخست
نخستین اصل، این است که نمی توان انتظار داشت همه اطرافیان شبیه خودمان فکر و عمل کنند. در حقیقت باید پذیرفت افراد براساس ویژگی های شخصی خود تفاوت هایی دارند از این رو لازم است درکی پیدا کنیم تا دیگران را آن گونه که هستند، بپذیریم و بدانیم در این صورت انرژی کمتری را هم صرف خواهیم کرد زیرا از میزان چرایی هایی که فرسایش ذهنی و جسمی را به وجود می آورند، کاسته می شود. نهادینه کردن این اصل به مثابه مجهز بودن به یک مهارت اجتماعی است که فرد را به مسیری روشن رهنمون می سازد ضمن اینکه در تمام سطوح مصداق بیرونی پیدا می کند و فرد می داند قرار نیست همه تفاوت ها به وجوه مشترک کامل تبدیل شوند.

گام دوم
اصل دوم پرهیز از زود قضاوت کردن است. بر این اساس لازم است تمرین و تلاش کرد تا فرد پیش از اظهارنظر و قضاوت، کمی تامل و سبک و سنگین کند تا مبادا سریع و بر مبنای داشته ها و باورهای سابق خود نتیجه گیری کند. به خاطر سپردن این موضوع که معمولاً قضاوت های عجولانه آلوده به یک سری پیشداوری ها است، باعث می شود تا فرد بدون تجربه هیجانات منفی، با تفکر عمیق و به تعویق انداختن تصمیم گیری، قضاوت اصولی داشته باشد.

گام سوم
برچسب نزدن به افراد سومین اصلی است که با درونی کردن دو اصل مطرح شده، می توان به آن دست پیدا کرد.
باید پذیرفت بخشی از برچسب زدن به دیگران در نتیجه انتظارات نابجا و زود قضاوت کردن است، این در حالی است که برچسب ها مانند تیغ های برنده ای هستند که به صورت تدریجی موجب تکه تکه و بریده شدن و تخریب روابط میان افراد خواهند شد. در حقیقت با به کار گیری این عمل ناپسند، خود را از ظرفیت ارتباط مثبت با دیگران محروم می کنیم در صورتی که اگر تمرین و ممارست در پیش گیریم تا این سه مهارت در هم گره خورده را به صورت ترکیبی به کار بریم، آرامش و آسایش را میهمان وجود خود و زندگی اطرافیان می کنیم.

منبع:شفقنا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پاسخ دادن معادله امنیتی الزامی است . *

دکمه بازگشت به بالا