دیدنی ترین صحنه های قیامت !
دیدنی ترین صحنه های قیامت !
تألیف : سید قطب / ترجمه و پژوهش : غلام رضا خسروی حسینی
گفتگو و مجادله سخت گمراهان با پیشروانشان و هم چنین سخنان خدا پرستان با یکدیگر و با فرشتگان از شیرین ترین دور نماهای رستاخیز است .
نمونه ای از آنها را یاد آور می شویم :
اولین آیه از مجادله گروه گناه کار
(( خود کامگان و ستم پیشگان پس از دیدن عذاب خواهند دانست که همه قدرت ها از آفریدگار جهان است و مجازاتشان بسی درد آور است ( عذاب خداوند بسی سخت است ) و این هنگام عذاب و در آن دمی است که پیروانشان بیزاری می جویند و روابطشان قطع می شود .
دنباله روان و پیروان تباه کار نیز از پیشروان گمراهشان آظهار تنفر می نمایند و می گویند اگر بار دیگر به دنیا بر گردیم مثل آنان از پیرویشان بیزاری خواهیم جست این سرنوشت و گفتگوی حسرت بار و ملال انگیز گروه زیانکار است که گریز از مجازات را آرزو می نمایند و خداوند این چنین نتیجه کارهایشان را به آنان می نمایاند و از آتش دوزخ دور نخواهد بود )) ( سوره بقره : ۱۶۷ )
در آیه دیگر گفتگوی این دو دسته زیانکار روشن تر بیان می شود …
(( هرگاه سخن ستمگرانرا زمانی که در پیشگاه پروردگارشان توقف کرده اند ببینی که چگونه به یکدیگر پرخاش می کنند و پس از دیدن عذاب اظهار ندامت و پشیمانی می نمایند ، ناتوانان و کسانی که زبون بوده اند به آنها که بزرگی کرده اند می گویند اگر شما نبودید مأمون بودیم ، متکبرین و گردنشان نیز به آنان می گویند آیا بعد از اینکه هدایت شدید ما شما را گمراه کردیم ؟ شما خودتان مردمی گناه کار و منحرف بودید .
آنها دوباره می گویند مکر و فریب شبانه روزی شما ما را به خداوند کافر و ناسپاس کرد و شما ما را وادار کردید که مؤمن نباشیم و در زندگی مشرک بمانیم ، به گردن چنین ناسپاسان گردنکشی زنجیر عذاب نهاده شود ، مگر نه این نیست که مجازاتشان نتیجه هارهای نا پسند و ستممگری ایشان است ؟ ( سوره سبا : ۳۵ )
(( همدم چنین کسی می گوید خداوندا من او را گمراه نکردم او خود در سر کشی و طغیان فرو رفته بود پاسخ چنین است که در پیشگاه ما مجادله نکنید زیرا قبلاً همه حجت ها بر شما تمام شده بود )) ( سوره ق : ۲۲ )
این سه آیه نمونه ای از گفتگو و پشیمانی دوزخیان و نا سپاسان بود آکنون لازم است برخی از سخنان دل نشین و آرام بخش وارستگان و بهشتیان را هم بشنویم .
گفتگوی نیکوکاران و سعادت مندان در بهشت
(( عده ای از بهشتیان به گروه دیگر روی می آورند و می گویند رفتار ما در میان خانواده خود با مهربانی و عواطف انسانی همراه بود ما بر آنان محبت داشتیم از این رو ما را عذاب سوزنده و دردناک دوزخ نگهداشت و خداوند به ما بخشش نمود ما قبلاً به یاد حق بودیم و او را همواره می خواندیم و براستی او مهربان و بخشنده است )) ( سوره طور : ۲۶ )
(( یکی از بهشتیان به دیگران رو کرده و می گوید دوستی داشتم که به من می گفت راستی تو باور می کنی که وقتی مردیم و اک و استخوان شدیم ما را جزا می دهند ای دوستان اکنون به جهنم بنگرید او دوست خود را در عذاب گرفتار می بیند و با اشاره به او می گوید به خدا تو می خواستی مرا هم گمراه کنی و اگر بخشش پروردگارم نبود با تو در عذاب بودم . آری به راستی که ما جز یک بار مردن دیگر مرگ و مردنی نخواهیم داشت و ما را عذاب نمی کنند ؟ )) ( سوره صافات : ۵۰ )
—————————-
منبع :دور نمای رستاخیز در ادیان پیشین و قرآن / تألیف : سید قطب / ترجمه و پژوهش : رضا خسروی حسینی / انتشارات : نشر مرتضوی ۴۹