چرا «سیسی» ، نخست وزیرش را به خانه فرستاد؟!
چرا «سیسی» ، نخست وزیرش را به خانه فرستاد؟!
دو روز پیش، رئیس جمهور مصر، ناگهان دل را به دریا زد و نخست وزیر و کابینه اش را از کار بیکار کرد. حالا با فروکش کردن عصبانیت« ژنرال» از دست نخست وزیر ابراهیم محلب، راحت تر می توان چرایی اخراج او از سمت نخست وزیری و برکناری همکارانش در کابینه را بررسی کرد.
مهدی دل روشن در روزنامه قانون نوشت: در این چند وقت اخیر، مصر با سه مسئله مهم مواجه بوده است. مسئله اول اینکه، گرانی و تورم در سرزمین ثلاثه، داد مردم را در آورده و همه از دست بالا رفتن قیمت مواد خوراکی، حسابی شاکی بوده اند.زاویه پیدا کردن قاهره با ریاض هم که نهایتاً به لغو سفر ملک سلمان به مصر انجامید، یکی دیگر از چالش های مهم دولت السیسی به شمار می رود. در کنار این ها، شایعات مربوط به نزدیکی مصر به سوریه و ارسال تجهیزات نظامی از قاهره به سمت دمشق هم حسابی سر و صدا کرده است.
حتی برخی شنیده ها حاکی از آن است که ابراهیم محلب، نخست وزیر برکنار شده، مخالف همگرایی مصر با سوریه بوده و یکی دوبار اعتراض خود را به السیسی اعلام کرده است. یک نکته را فراموش نکنیم، ژنرال السیسی، قبل از این که کت و شلوار ریاست جمهوری را به تن کند، یک نظامی شش دانگ و تمام عیار بود، بنابراین او سر تاکتیک ها و برنامههایش با کسی شوخی ندارد؛ حتی اگر طرف او رفیق گرمابه و گلستانش یعنی ابراهیم محلب باشد.
حالا برویم سر اصل مطلب؛ میخواهم کمی از نخست وزیری بگویم که فساد مالی در کابینه اش، برقرار بود و برخی وزرا مثل نقل و نبات، پول می خوردند.
پیش بینی ها نشان می داد که حدود ۹ وزیر دیگر و چند روزنامه نگار طرفدار نظام مصر در قضیه فساد دست دارند و شک و تردیدها زمانی قوت گرفت که تصاویر «محمد فوده» یکی از متهمان اصلی که در دهه ۹۰ نیز به اتهام فساد زندانی شده بود در حین کار در وزارت فرهنگ منتشر شد.
ریاست جمهوری مصر همچنین در بیانیه ای اعلام کرد: عبدالفتاح السیسی روز گذشته مهندس شریف اسماعیل وزیر نفت و ذخایر معدنی در دولت محلب را به حضور پذیرفت و وی را مامور تشکیل کابینه جدید کرد.
بر اساس این گزارش، برکناری دولت محلب با استقبال مردمی روبهرو شد به خصوص اینکه دوره اخیر شاهد تورم و افزایش قیمت ها به ویژه در مورد مواد غذایی اساسی و نیز ناامیدی مردم از عملکرد تعدادی از وزارتخانه ها از جمله وزارت آموزش و پرورش، اقتصاد، بهداشت و مسکن و غیره بود.
روز گذشته همچنین تعدادی از کارکنان با برگزاری تظاهراتی در پارک الفسطاط در اعتراض به قانون جدید خدمات شهری، شعارهایی در تایید تصمیم السیسی برای برکناری دولت محلب سر داده و تاکید کردند که خواسته دوم آنها پس از لغو قانون خدمات شهری، برکناری دولت بود.
القدس العربی همچنین نوشت که السیسی از «شریف اسماعیل» درخواست کرده است که سامح شکری وزیر خارجه و سرلشگر مجدی عبدالغفار وزیر کشور را در سمت خود ابقا کند.
در همین راستا خبر برکناری دولت محلب در سایت های اجتماعی نیز بازتاب های زیادی داشت و دکتر «ایمن نور» رئیس حزب غد الثوره در این باره در صفحه شخصی خود در توییتر نوشت که استعفای دولت ابراهیم محلب بسیاری از دروغ هایی که در دوره قبلی ترویج شده بود، افشا خواهد کرد.
«نجاد البرعی» وکیل حقوقی نیز نوشت: کسانی که تصور می کنند برکناری دولت محلب اندکی از خفقان را کاهش خواهد داد، در توهم هستند، مشکلات اقتصادی زیادی وجود دارد و گرانی و تورم امید طبقه متوسط را از بین می برد و قانون خدمات شهری قشر زیادی را به شورش وا می دارد، بازداشت های بی رویه و احکام ظالمانه و اوضاع زندان ها آتش خشم را شعلهور می سازد.
«محمد انور السادات» رئیس حزب اصلاح و توسعه نیز در سایت توییتر نوشت: استعفای دولت محلب ناگهانی نبود بلکه نشانه هایی از تغییر وزرا وجود داشت اما مهم این است که دولت در روند انتخابات مداخله نکند و عملکرد محلب نیز در کل قابل احترام بود.
رفعت السید، رئیس شورای مشورتی حزب التجمع نیز در صفحه شخصی خود در توییتر نوشت: من معتقدم که مهندس ابراهیم محلب برکنار شد نه اینکه خود وی استعفا بدهد و به عقیده من برخی وزرای دولت وی به مردم و خواسته های آن اهتمام نداشتند بلکه به دنبال افزایش قیمت برق، گاز، آب و سبزیجات و حل مشکلات به روش صوری بودند، محلب تلاش های زیادی کرد و من امیدوارم که آیندگان بهتر از آنهایی باشند که رفتند و توانایی بیشتری برای تحقق عدالت اجتماعی داشته باشند.
اطلاعاتی تازه از چرایی برکناری ابراهیم محلب/ چرا «سیسی» ، نخست وزیرش را به خانه فرستاد؟!