زندگی نامه

  • شهید حسن البناء

    حسن البنا رهبری مجدد، دعوتگری تلاشگر، زاهدی ساده‌زیست

     حسن البنا رهبری مجدد، دعوتگری تلاشگر، زاهدی ساده‌زیست   ✖️شیخ علی طنطاوی درباره امام حسن البنا- رحمت خدا بر او باد – می‌گوید: این مرد ( بعد از توفیق خدا ) در هفت صفت از دیگران متمایز بود. که عامل موفقیت او بودند. ➖اما چهار صفت به شخصیت او و سه صفت دیگر به اخلاقش مربوط می باشند. ✖️چهار صفت اول عبارتند از: فروتنی، ساده زیستی، حافظه، و کلامش. ✖️و اما سه صفت دیگر عبارتند از: تجرد، زهد و صبر،…

    ادامه »»»
  • سید قطب

    ۲- نگاهی گذرا به ویژگی‌های ادبی و نقدی سید قطب _ بخش دوم

    ۲- نگاهی گذرا به ویژگی‌های ادبی و نقدی سید قطب_ بخش دوم ⬅️دعوت به ادبیات اسلامی نویسنده: سامان خانی از مراحل نقدی مهم سید قطب که می‌توان آن را بلوغ ادبی و نقدی ایشان دانست و تا پایان عمر بر آن ماند، مرحله دعوت به ادبیات اسلامی نامیده شده است؛ زیرا وی در آن دعوت به این امر می‌کند که باید ادبیات عناصر تشکیل دهنده‌اش را از دیدگاه و تصور اسلامی اخذ کند و روح و اصولش را از آن…

    ادامه »»»
  • سید قطب

    ۱- نگاهی گذرا به ویژگی‌های ادبی و نقدی سید قطب

    ۱- نگاهی گذرا به ویژگی‌های ادبی و نقدی سید قطب ⬅️ بخش اول نویسنده: سامان خانی ۱. تنوع آثار وی؛ فعالیتهای او، هم شامل جنبه ادبی و نقدی میشد که در اشکال مختلف از جمله،کتاب، مقاله، شعر، داستان محافل و اجلاسهای ادبی و… نمود یافته است و هم شامل جنبه مطالعات اسلامی که در برگیرنده زمینه‌های مختلف از جمله زیبایی شناسی قرآن، داستانهای دینی، عدالت اجتماعی در اسلام، تفسیر قرآن، دیدگاه اسلامی، اسلام و ارتباط آن با جهان کنونی، اسلام…

    ادامه »»»
  • سعید حوی

    سعید حوی زندگینامه و شخصیت ایشان

    سعید حوی شیخ سعید بن محمد دیب حوی عالم و دعوتگری است که در سال ۱۹۳۵م در شهر حماه سوریه چشم به جهان گشود. دو سال از عمر مبارکش نگذشته بود که مادرش درگذشت و در دامان مادربزرگش تربیت یافت و تحت سرپرستی پدرش که از مجاهدین شجاع علیه فرانسویها بود، رشد کرد. مرحله جوانیش هم‌عصر با افکار و اندیشه‌های مکاتب سوسیالیستی و ناسیونالیستی و حزب بعث و اخوان‌المسلمین بود.

    ادامه »»»
  • سید قطب

    تغییر از دیدگاه سید قطب

    تغییر از دیدگاه سید قطب نوشته: دکتور وصفی عاشور أبو زید ترجمه: عبدالخالق احسان موضوع تغییر از دیدگاه سید قطب محل مجادله و مباحثه طولانی مدت بوده و ادامه دارد، این مسئله اثر ژرفی داشته و به صورت وسیع گسترده شده و جوانب متنوعی دارد، برخی آن را به تغییر خشن تعبیر نموده و باور دارند که تمام حرکتهای خشونتطلب، تکفیریها و انفجارات زیر چتر سید قطب، اندیشه و ادبیات ماندگارش رشد نموده است، و دیگران طوری دیگری تعبیر نموده…

    ادامه »»»
  • سعید نورسی

    سه اسطوره­ ی استقامت، سعید نورسی، شیخ احمد یاسین، محمد مهدی عاکف

    سه اسطوره­ ی استقامت، سعید نورسی، شیخ احمد یاسین، محمد مهدی عاکف نویسنده: عبدالخالق احسان در درازنای تاریخ پر افتخار خویش به شخصیت­های اسطوره­ای و ابرمردانی بر می­خوریم که دینداری و ایمان خویش را مدیون آنان می­دانیم و اگر آنان وقت و راحتی و جان خویش را قربانی نمی­کردند و هر ازگاهی به تجدید و احیای دین نمی­پرداختند، آموزه­های دینی به اثر غفلت و سهل­انگاری مسلمانان و توطئه و نیرنگ و ستمگری دشمنان اسلام، به باد فراموشی سپرده می­شد. دشمنان…

    ادامه »»»
  • کاک احمد مفتی زاده

    موضعِ ایدئولوژیک، داعشیست و فریب‌کارانه در برابر علّامه مفتی‌زاده

    موضعِ ایدئولوژیک، داعشیست و فریب‌کارانه در برابر علّامه مفتی‌زاده نویسنده: محسن نیکخواه   ۱. چند سال پیش، جمله‌ای از چگوارا را همراه عکسی از او در فیسبوک به اشتراک گذاشتم. دوستی باریک بین و نکته‌سنج را بعد از آن دیدم، فرمودند فلانی جمله‌ی چگوارا خیلی جالب بود اما من پستت را لایک نکردم. گفتم چرا؟ فرمودند: این اندیشه که اگر چگوارا شانس نمی‌آورد و در دورانِ مبارزه، کشته نمی‌شد، شخصیتی می‌شد مثل دوستش، کاسترو، انگیزه‌ای برای لایک پستت در من…

    ادامه »»»
  • دکتر کیت مور

    دکتر کیت مور پدر جنین شناسی جهان چگونه مسلمان شد؟

    دکتر کیت مور پدر جنین شناسی جهان ( چگونگی مسلمان شدن وی )صلاح الدین  توحیدی دکتر کیت مور که در سال ۱۹۸۴ بزرگترین جایزه کشور کانادا در رابطه با دانش کالبد شکافی را به خود اختصاص داده و در دانش جنین شناسی در جهان سر آمد بود ، به کشور عربستان سعودی دعوت شد تا در مورد آیاتی که چهارده قرن پیش در مورد دنیای جنین در قرآن آمده و یا احادیثی که در این باره از پیامبر اسلام روایت…

    ادامه »»»
  • شهید دکتر محمد عاطف

    شهید دکتور محمد عاطف رهنمای فکری جوانان

    شهید دکتر محمد عاطف رهنمای فکری جوانان پوهنمل شریف الله غفوری، عضو کادر علمی پوهنتون عبد الله بن مسعود (پوهنتون تخار) مقدمه جوانان نیروی فعال وماشین متحرک هر جامعه‎ی انسانی هستند، وهمه‎ی دست آورد های یک ملت با توجه به جوانان آن مورد سنجش ومحاسبه قرار می‎گیرد. چون «جوانان ستون فقرات هرجامعه را تشکیل می دهند.» آن جوانانی که بازوی نیرومند خویش را در خدمت بیداری، رشد و انکشاف جامعه قرار می‎دهند ستون فقرات آن جامعه هستند. دشمنان اسلام همین…

    ادامه »»»
  • حمیده قطب

    حمیده قطب اسوه ی وفاداری و دیانت

    حمیده قطب اسوه ی وفاداری و دیانت پوهنمل شریف الله غفوری،  استاد دانشکدۀ زبان وادبیات پوهنتون تخار     مقدمه وفاداری وفداکاری از ویژگی‎های اساسی بانوان مسلمان است که با آن اصل فطرتش تکامل می‎یابد ازین جهت شایسته نخواهد بود قشر زنان فداکار که نصف از پیکره جامعه انسانی است؛ را نادیده گرفت واز ایثارگری‎های آنان سخن به میان نیاورد. درحالی‎که بانوان مسلمان تجربه‎های پرعظمتی را در میدان‎های خون وشهادت داشته اند؛ هم خود به صحنه‎ی مبارزه وجهاد شتافته اند…

    ادامه »»»
  • رائد السمهوری

    ابن تیمیه و بررسی اندیشه های وی با قرائتی منصفانه و نو

    ابن تیمیه و بررسی اندیشه های وی با قرائتی منصفانه و نو نویسنده: رائد السمهوری / ترجمه: رامین حسین آبادیان   «برخی به اسمِ ابن تیمیه از دموکراسی حمایت به عمل می‌آورند و برخی دیگر نیز باز هم به اسمِ ابن تیمیه دموکراسی را حرام اعلام می‌کنند. برخی به اسمِ ابن تیمیه سیاست درهای باز را در قبال دیگران در پیش می‌گیرند و برخی دیگر نیز به اسمِ ابن تیمیه مسیری کاملا متفاوت از این سیاست را در پیش می‌گیرند.…

    ادامه »»»
  • شهادت تاریخ در حق یک شهید

    ?شهادت تاریخ در حق یک شهید   ☎️ سید قطب تلفنی با من تماس گرفت و از من خواست تا سریع به خانه اش بروم و با شرم از من درخواست کرد که مقداری کمی پول حدود ۱۵ جنیه مصری به او قرض بدهم تا با آن دارو تهیه کند در حالی که بیمار بود و هزینه دارو را نداشت. ? با عجله به خانه رفتم و برگشته و مبلغ خواسته شده را همراه خود آوردم. هنگامی که وارد اتاق…

    ادامه »»»
  • امام عبدالقادر گیلانی

    امام عبدالقادر گیلانی و انتقاد و ستیز وی علیه حکام ظالم

    امام عبدالقادر گیلانی و انتقاد و ستیز وی علیه حکام ظالم نویسنده: ابوالحسن ندوی / مترجم: محمد ابراهیم دامنی  انتقاد از خلفا و حکام وقت حضرت فقط به پند و اندرز و ترغیب و تشویق اکتفا نمی کردند بلکه هرگاه احساس نیاز می کردند با کمال جرئت و با کلمات صریح و پوست کنده وظیفه امر به معروف و نهی از منکر را انجام می دادند، حتی از انتقاد حکام و سلاطین و اعتراض بر عملکرد و قضاوت های ظالمانه…

    ادامه »»»
  • شهید ناصر سبحانی

    مروری گذرا بر شخصیّت و اندیشه‌های استاد شهید ناصر سبحانی

    مروری گذرا بر شخصیّت و اندیشه‌های استاد شهید ناصر سبحانی نویسنده: هیوا راشدی استاد ناصر سبحانی عالمی ربّانی، رهبری تأثیرگذار از تبار سلف بود که عمر خویش را در خدمت قرآن و تدبّر و اندیشه در معانی آن سپری کرد. وی به معنی واقعی کلمه اهل علم بود و صاحب اندیشه و یار و همنشین مطالعه و غوطه‌ور در دنیای معرفت و از نتیجه‌ی تفکّر و تدبّرش اندیشه‌ها و نظرات تازه استخراج نمود و با تعبیر خودش از عالم هم…

    ادامه »»»
  • راشد الغنوشی

    راشد غنوشی، دین و سیاست  – (قسمت اول)

    راشد غنوشی، دین و سیاست  – (قسمت اول) نویسنده: عدنان فلاحی راشد غنّوشی، پیشینه و بیشینه‌ای دارد که بیش و پیش از بسیاری دیگر، به او اجازه و صلاحیت سخن گفتن درباره‌ی سیاست و امر سیاسی و خاصه نسبت آن با اسلام را می‌دهد. او در برخی از مهم‌ترین تشکیلات و سازمان‌های سیاسی ملی و فراملی صاحب جایگاه و مناصب عالی است: رهبر حزب النهضه (بزرگ‌ترین و مهم‌ترین جنبش اسلامگرای تونس و شمال آفریقا، و یکی از مؤثرترین جنبش‌های سیاسی…

    ادامه »»»
دکمه بازگشت به بالا