جهان اسلام
مشکلات اقلیت های مسلمان در جهان
مشکلات اقلیت های مسلمان در جهان
نوشته: محمد علی ضناوی / ترجمه: عبدالخالق احسان
بسیاری از مسلمانان به خاطر کسب علم، رزق و روزی و یا نشر دعوت به شهر های غیر اسلامی مهاجر شده اند، در گذشته مهم ترین هدف این مهاجرت ها و سفرها را دعوت به سوی اسلام تشکیل می داد؛ که این مهاجرت ها منجر به نشر اسلام در گوشه و کنار جهان گردید.
در زمان معاصر، تعداد زیادی از مسلمانان در کشورهای بیگانه زندگی دارند که به نام اقلیت های اسلامی یاد می شوند. این مسلمانان مهاجر در کشورهای بیگانه و کسانی که جدید مسلمان شده اند، به مشکلات زیادی روبرو اند که مهمترین آنها بیان می گردد.
- مشکلات مربوط به انجام عبادات: از بزرگترین مشکلاتی که مسلمانان به آن مواجه اند، این است که گاهی مسجد و نماز خانه برای ادای نماز نمی یابند، خواه در محل زندگی، کار یا محل آموزشی شان باشد. و گاهی مسجد وجود دارد؛ اما عالمی که علوم اسلامی را بداند یافت نمی شود تا مسلمانان در حل مسایل شان به آنها مراجعه کنند. از جانب دیگر برخی اوقات مسلمانان در ادای نماز اثنای کاری شان به مشکل مواجه اند، طوری که برخی مؤسسه ها و شرکت ها از ادای نماز منع می کنند.
- مشکلات مربوط به قضایای احوال شخصیه:مسلمانان در کشورهای بیگانه به مشکلات زیادی در رابطه به ازدواج، طلاق، میراث و رابطه فرزندان با والدین مواجه اند. آن کشور ها تلاش می کنند تا مسلمانان را از حیث فرهنگی در جامعه های شان ذوب نمایند که این قضیه منجر به پدیده های خطرناکی می شود که در ذیل بیان می گردد:
- تسلط و سیطره پدر و مادر بر فرزندان ضعیف می شود.
- عدم قیمومیت و سر پرستی پدر در خانه.
- انعقاد ازدواج بر اساس قوانین وضعی صورت می گیرد.
- ازدواج مسلمان به غیر مسلمان.
- جدای بین زن وشوهر بدون میل شوهر.
- ممنوعیت چند همسری؛ اگر چه ضرورت ایجاب نماید.
- توزیع میراث مطابق قوانین مدنی.
- مشکلات آموزشی: مسلمانان مشکلات فروانی نسبت آموزش فرزندان شان در کشور های بیگانه دارند، جوانان مسلمان کمتر می توانند سند فراغت پوهنتون را به دست بیاورند؛ چنانچه بسیاری از فرزندان مسلمان به سبب اختلاط در مکاتب و پوهنتون ها و فقر و ناداری والدین شان نمی توانند ادامه تحصیل دهند.
- مشکلات اجتماعی: مهمترین مشکلات اجتماعی که مسلمانان در کشورهای بیگانه به آن مواجه اند قرار ذیل اند:
- اختلاط لجام گسیخته: که اکثر کشور های بیگانه اختلاط بین مرد و زن را بدون قید مباح می دانند؛ اما اسلام موقف دیگری درین مورد دارد که اختلاط را بدون ضرورت اجاره نمی دهد، آن هم در چوکات شرایط ویژه آن.
- حجاب:جامعه های غیر اسلامی حجاب را قبول ندارند، بسیاری از کشورها با وسایل بی شماری به آن مبارزه می کنند، طوری که دختر با حجاب را از مدرسه اخراج می نمایند و زن کارگر محجبه را از کار برکنار می کنند.
- خورد و نوش: مسلمانان برنامه منظمی و ویژه در خورد و نوش دارند که در کشور های غیر اسلامی نمی توانند برنامه حلال خوری خویش را درست عملی سازند و مسلمانان روش خاصی در ذبح دارند که در کشورهای غیر اسلامی مراعات نمی گردد.
- دفن مرده ها:یکی دیگر از مشکلات مسلمانان در کشورهای غیر اسلامی دفن مرده هاست، اسلام سرعت در غسل میت، تکفین آن و نماز جنازه را واجب گردانیده است که اجرای این احکام برای مسلمانان بعضاً مشکل است، علاوه بر این ها گاهی مسلمانان قبرستان ویژه برای خویش ندارند.