خبر های جدید

تشکیل اخوان المسیحین در مصر

 

 

قبطیان مصر اندیشه تشکیل جنبشى شبیه "اخوان المسلمین" را از سال ۲۰۰۵ در اذهان خود داشته اند. این اندیشه را نخستین بار وکیل مدافعى به نام "ممدوح نخله" مدیر انجمن حقوق بشرى "مرکز الکلمه" به همراه رفیقش "میشل فهمى" مطرح کرد

طبیعى بوده و هست که وقتى ببینى دیگران حزب، جبهه، جمعیت یا هر تشکلى دارند که از منافعشان دفاع مى کند و در شرایط مختلف دستشان را مى گیرد، به این اندیشه مى افتى که "چرا من نه، چرا ما نه؟"

ایده تشکیل "جنبش اخوان المسیحیین" را شخصى به نام "امیر عیاد" ارتقا داد و براى آن تئورى "مبارزه مسالمت آمیز" را پى ریخت

به هر حال به مرور زمان این تشکیلات به وجود آمد و صاحب کادرهاى فعال در ۱۶ استان و ۴ کشور خارجى (یعنى استرالیا و ۳ کشور اروپایى) شد

اکنون با رئیس جمهور شدن مُرسى تب صف بندى دینى بالا گرفته و این جنبش در صدد برآمده است که به زودى کنگره تاسیسى خود را برگزار کرده و اعلام وجود کند. اما کنگره مذکور حالت یک همایش عمومى را خواهد داشت و عنوان "وضعیت قبطیان در سایه حکومت مذهبى" را بر خود خواهد نهاد.

میشل فهمى در تماسى که تلویزیون"العربیه" با او داشت، توضیح داد: اندیشه برادرى بر مبناى دین مسیح از سال ۲۰۰۵ در بین ما رواج یافته است، زیرا از همان زمان خیزش اسلامگرایان براى تصرف قدرت شروع شد. اما اینکه اکنون موضوع را فعال و مطرح کرده ایم، به دلیل بر روى کار آمدن محمد مُرسى است. ریاست جمهورى ایشان به عنوان یک غیر نظامى ما را بر آن داشت که در برابر موج اسلامگرایى در اداره کشور، صفوف خود را مستحکمتر کنیم.

فرقه گرایی دیگران


فهمی گفت: از ما نمى توان ایراد گرفت که چرا فرقه گرایى مى کنیم. مگر الآن شاهد صعود یک نیروى فرقه گرا نیستیم. اندیشه "اخوان المسیحیین" مى تواند در صحنه سیاست مصر توازن ایجاد کند. این یک رقابت با اخوان المسلمین نیست. زیرا اکثریت با برادران مسلمان ماست، و این تازه بجز اسلامى نماها است. وى ادامه داد: ما البته چشم امید به ریاست جمهورى نداریم. این از امور ناممکن است.

امیر عیاد، که بنا به نوشته روزنامه "الیوم السابع" خود را مؤسس تشکیلات اخوان المسیحیین مى داند، گفته است: با روى کار آمدن محمد مُرسى، رؤیاى تشکیل دولت مدنى – غیر نظامى، غیر ایدئولوژیک- از بین رفت و ما وارد دوران جاکمیت دینى شده ایم.

وى با اشاره به اینکه گرایش به "عدم خشونت" را مهاتما گاندى بنیان گذاشته است و اکنون در سراسر جهان پیروانى دارد، مى افزاید: ما مى خواهیم هر گونه تجاوز به حقوق خود را رصد و از طرق قانونى پیگیرى کنیم

جالب است بدانیم که اندیشه تشکیل "اخوان المسیحیین" از سوى جبهه سلفى ها با واکنش مثبت روبرو شد. دکتر خالد سعید سخنگوى این جبهه گفت: چه اشکالى دارد برادران قبطى ما تشکیلات دینى – سیاسى خود را داشته باشند و مانند اخوان المسلمین فعالیت کنند.

او گفت: تا زمانى که تشکل اخوان المسیحیین در چارچوب قانون عمل کند، و با شریعت و عقیده دینى خویش سازگار باشد، طبعاً به نفع میهن کار خواهد کرد و ما اشکالى در آن نمى بینیم.

 

 

نمایش بیشتر

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پاسخ دادن معادله امنیتی الزامی است . *

دکمه بازگشت به بالا