علمی ، پزشکمقالاتمقالات ارسالی

چه بخوریم تا عینکی نشویم؟

مشکلات چشم ضعیف و عینک زدن را فقط کسانی درک می‌کنند که خودشان عینکی هستند اما خوب است بدانید می‌توانیم با خوردن مواد غذایی مناسب از ضعیف تر شدن آن جلوگیری کنیم، البته مشکلات چشمی و دیگر بیماری‌های مربوط به بینایی دلایل زیادی دارند از جمله عوامل ژنتیکی و غیره اما باز هم می‌توان با مصرف مواد غذایی سرشار از ویتامین‌ها و مواد مغذی که در این مطلب به مواردی از آن‌ها اشاره می‌شود به سلامت چشم‌ها کمک کرد.
بتاکاروتن و دوستان
حتما شما هم شنیده‌اید هویج برای تقویت قوه‌ی بینایی مفید است. هویج سرشار از بتاکاروتن است که برای سلامتی چشم‌ها ضروری است. بتاکاروتن جزو آنتی‌اکسیدان‌های کاروتنویید است که در میوه‌ها و سبزیجات بسیار وجود دارد. بدن ما بتاکاروتن را به ویتامین A تبدیل می‌کند. این ترکیبات مغذی علاوه بر تقویت قوه‌ی بینایی و پیشگیری از شب کوری، خطر پیشرفت دژنراسیون ماکولای چشم مربوط به پیری و آب مروارید را کاهش می‌دهند.
وجود میزان زیاد این ترکیبات آنتی‌اکسیدانی در خون خطر ابتلا به بیماری‌های مزمن را نیز کاهش می‌دهند. هویج، سیب زمینی، کدوتنبل، فلفل دلمه‌ای نارنجی، پرتقال، روغن ماهی، جگر، زرده تخم مرغ، اسفناج و تمام سبزیجات رنگی جزو منابع غذایی بتاکاروتن هستند.
امگا ۳ ها
اسیدهای چرب امگا ۳ سه نوع هستند؛ اسید آلفا لینولییک (ALA)، ایکوزاپنتانوییک اسید (EPA) و دوکوزاهگزانوییک اسید (DHA). روغن ماهی حاوی EPA و DHD و اسید آلفا لینولییک یا همان ALA در آجیل‌ها، دانه‌ی کتان و برخی از روغن‌های گیاهی مانند روغن آفتاب گردان وجود دارد. مصرف زیاد ماهی باعث می‌شود خطر ابتلا به دژنراسیون ماکولای چشم مربوط به پیری رفع شود. اگر از مشکل خشکی چشم رنج می‌برید، روغن ماهی و روغن دانه‌ی کتان را دریابید. توصیه می‌شود هر هفته حداقل دو مرتبه ماهی‌های چرب میل کنید و از مصرف روغن‌های گیاهی غافل نشوید. باید بدانید روغن ماهی خطر و شدت بیماری‌های قلبی – عروقی، میزان کلسترول خون، آرتریت و خطر زوال عقل را نیز کاهش می‌دهد. ماهی آزاد، ماهی تن، ساردین، مارک و تخم مرغ و ماست‌های غنی شده با امگا ۳ جزو منابع خوب این اسیدهای چرب هستند.
ویتامین C را دریابید
ویتامین C از سلول‌ها محافظت می‌کند، بنابراین می‌تواند از بروز مشکلات چشمی پیشگیری کند. این ویتامین به میزان زیاد در خود عدسی چشم وجود دارد و از فشار داخلی چشم افرادی که از بیماری کوری تدریجی رنج می‌برند، می‌کاهد. مرکبات، هندوانه، خربزه، میوه‌های ریز، توت‌ها، گوجه فرنگی، فلفل دلمه‌ای، کیوی و سیب‌زمینی جزو منابع غذایی ویتامین C هستند.
مقابله با آب مروارید
آب مروارید و دژنراسیون ماکولای بیماری چشمی است که در آن بخش کوچکی از شبکیه‌ی چشم آسیب می‌بیند و به مرور زمان می‌تواند منجر به کوری شود. بادام، روغن‌های گیاهی، دانه‌ها و مغزهای روغنی، سبزیجات برگ‌دار، جوانه گندم و… جزو منابع خوب ویتامین E هستند که مانع بروز این بیماری می‌شوند.
زینک
زینک (روی) برای تقویت بدن به خصوص برای سلامت چشم‌ها بسیار موثر است. این ماده‌ی معدنی از چشم‌ها در برابر اثرات منفی اشعه‌های ماورای بنفش خورشید و پیری محافظت می‌کند و مصرف زیاد آن به طور چشمگیری از بروز بیماری دژنراسیون ماکولای چشم پیشگیری می‌کند. گوشت قرمز، گوشت پرندگان، غلات، ماست، شیر و آجیل‌ها جزو منابع غذایی زینک هستند.
لوتیین و زآگزانتین
لوتیین و زآگزانتین جزو کاروتنوییدها هستند. این دو کاروتنویید به عنوان رنگدانه‌های موجود در شبکیه‌ی چشم شناخته شده‌اند. نتایج بررسی محققان نشان می‌دهد این دو رنگدانه خطر ابتلا به دژنراسیون ماکولای چشم و آسیب اشعه‌های ماورای بنفش خورشید را کاهش می‌دهند. باید بدانید لوتیین نیز مانند
ویتامین A دید شبانه را تقویت می‌کند.
فلفل دلمه‌ای زرد، انبه، مورد صحرایی، اسفناج، نخودفرنگی، کاسنی فرنگی، کاهو، ذرت، بروکلی، سبزیجات برگ سبز، تخم‌مرغ و مرکبات جزو منابع غذایی لوتیین و زآگزانتین هستند.

منبع : دو هفته نامه هفت روز زندگی

 

نمایش بیشتر

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پاسخ دادن معادله امنیتی الزامی است . *

دکمه بازگشت به بالا