محبوبیت رئیس جمهوری مصر نزد صهیونیست ها
محبوبیت رئیس جمهوری مصر نزد صهیونیست ها
عبدالفتاح سیسی رئیس جمهوری مصر به سبب حمایت از رژیم صهیونیستی در جنگ اخیر در غزه به یکی از محبوب ترین شخصیت ها در میان صهیونیست ها تبدیل شده است.پایگاه عبری زبان “والا”، به نقل از “امیر تیفون” کارشناس سیاسی صهیونیستی در گزارشی تاکید کرد که همکاری امنیتی و سیاسی بین “اسرائیل” و مصر در دوره سیسی به طرز بی سابقه ای افزایش یافته و به اوج خود رسیده است و دو طرف به طور دائم با یکدیگر در ارتباط هستند.
تیفون اشاره کرد که صهیونیست ها همگی اتفاق نظر دارند که موضع کشورهای عربی بجز قطر نقش بسزایی در تقویت موضع رژیم صهیونیستی در جریان جنگ اخیر در غزه و تضمین انزوای جنبش حماس داشت.
وی اذعان کرد که مصر، اردن، کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس و تشکیلات خودگردان همسو با رژیم صهیونیستی با طرح های پیشنهادی جان کری وزیر خارجه آمریکا برای توقف جنگ که با هماهنگی قطر و ترکیه ارائه شده بود، اعلام مخالفت کردند، زیرا این طرح را به نفع حماس می دانستند.
این کارشناس سیاسی صهیونیستی به نقل از یک وزیر سابق صهیونیستی که از مخالفان نتانیاهو نیز می باشد و نخواست نامش فاش شود، اظهار داشت که یکی از بارزترین دستاوردهای نتانیاهو، تقویت روابط با دولت سیسی است. وی همچنین تاکید کرد که نتانیاهو توانست روابط خوب و دوستانه ای با سیسی برقرار کند و این دستاورد تحول گسترده ای در راهبردهای رژیم صهیونیستی داشت.
وزیر مذکور عنوان کرد که موضع مبهم آمریکا در خصوص دولت سیسی نقش بسزایی در نزدیکی نتانیاهو و سیسی داشت و اوصافی که برخی مسئولان آمریکایی برای دولت سیسی پس از کودتای نظامی بکار بردند و به ویژه پس از کاهش کمک های سالانه آمریکا به مصر، نظام جدید بیش از پیش به تل آویو نزدیک شد.
امیر تیفون به نقل از محافل سیاسی صهیونیستی خاطر نشان کرد که نتانیاهو اصرار داشت که از لابی یهودی به ویژه سازمان “ایپک” بخواهد نمایندگان احزاب دمکرات و جمهوریخواه در داخل کنگره را به منظور تغییر موضع خود در قبال دولت سیسی تحت فشار قرار دهد، به اعتبار اینکه موفقیت نظام کودتاگر مصر قبل از هر طرفی به نفع رژیم صهیونیستی خواهد بود.
تیفون به نقل از یک کارمند سابق دفتر نتانیاهو اظهار داشت که سیسی نیز در مقابل حمایت های همه جانبه نتانیاهو، همواره پایبند به تقویت روابط با تل آویو بوده است.وی اشاره کرد که عربستان سعودی و “اسرائیل” موضعی مشابه در قبال نظام سیسی دارند. وی تاکید کرد که مقامات عربستان سعودی اصولا با هرگونه تحرک دمکراسی خواهانه در کشورهای عربی مخالف هستند، به ویژه زمانی که این تحرکات منجر به روی کارآمدن جریان های اسلامگرای سیاسی و در راس آن ها اخوان المسلمین شود و این به وضوح نشان می دهد که مقامات سعودی میلیاردها دلار برای حمایت از دولت کودتاگر سیسی صرف کرده اند.
تیفون به نقل از برخی شخصیت های دیپلماتیک صهیونیست عنوان کرد که سیسی و نتانیاهو تماس های تلفنی بی شماری با یکدیگر داشتند که این نشان می دهد دو طرف روابط نزدیک و صمیمانه ای با یکدیگر دارند. “سیسی به طور مداوم با نتانیاهو در ارتباط است و تلفنی با او گفتگو می کند.”وی اشاره کرد که سیسی در تماس های تلفنی اش با نتانیاهو به عربی صحبت می کند و نتانیاهو نیز به انگلیسی و مترجمی سخنان هر دو طرف را مستقیما ترجمه می کند.
این کارشناس صهیونیست خاطر نشان کرد که سیسی در جریان مصاحبه با “فرانس ۲۴” سوتی داد و گفت “هر بار که با نتانیاهو سخن می گویم، بر ضرورت امیدبخشی به فلسطینیان تاکید می کنم” و همین مساله ثابت کرد که او به طور مداوم با نتانیاهو در ارتباط است و تلفنی با او گفتگو می کند.
امیر تیفون به نقل از محافل سیاسی و نظامی صهیونیستی تاکید کرد که شورای نظامی که پس از موفقیت کودتای نظامی در مصر اداره امور را بدست گرفت، همواره به همکاری امنیتی با “اسرائیل” ادامه می داد و نتانیاهو توانست حتی در دوره ریاست محمد مرسی، توانست در میان فرماندهان ارتش مصر نفوذ کند.
تیفون در خصوص روابط “اسرائیل” و اردن در دوره نتانیاهو نیز اظهار داشت که روابط دو طرف در این دوره به اوج رسید و این روابط مبتنی بر منافع امنیتی رژیم صهیونیستی بود.
وی به نقل از برخی منابع سیاسی صهیونیستی بیان کرد که پادشاه اردن نقشی اساسی در آرام سازی اوضاع در قدس در پی درگیری ها و ناامنی های اخیر در این شهر پس از تعرضات گسترده صهیونیست ها و در راس آن ها رهبران حزب لیکود به مسجد الاقصی داشت.
این محافل اشاره کردند که ملک عبدالله با بازگرداندن سفیر اردن به تل آویو به ویژه در آستانه انتخابات خدمت بزرگی به نتانیاهو کرد و این اقدام عملا موجب حمایت از کمپین انتخاباتی حزب لیکود شد.
در همین راستا، امیر تیفون تصریح کرد که آویگدور لیبرمن وزیر خارجه رژیم صهیونیستی همچنان قطر را دولتی حامی تروریسم می داند.
تیفون مدعی شد که حملات گسترده لیبرمن علیه قطر و شبکه الجزیره تاثیر بسزایی بر عبدالفتاح سیسی داشت که او نیز حملاتی همه جانبه را علیه قطر و شبکه مذکور به ادعای حمایت از اخوان المسلمین صورت داده بود.
وی اظهار داشت که جان کری وزیر خارجه آمریکا تغییراتی را بر طرح صلح عربی مبنی بر ضرورت مبادله اراضی بین فلسطین و “اسرائیل” به شیوه ای که متضمن الحاق شهرک های صهیونیست نشین بزرگ در کرانه باختری باشد، وارد کرد.
این کارشناس صهیونیستی فاش کرد که کری موافقت برخی کشورهای عربی که روابط سیاسی با “اسرائیل” ندارند را برای میزبانی نتانیاهو و محمود عباس رئیس تشکیلات خودگردان به منظور نظارت بر امضای توافقنامه ای برای پایان منازعه فلسطینی ـ صهیونیستی کسب کرد.امیر تیفون تصریح کرد که این مساله محقق نشد، زیرا رژیم صهیونیستی با طرح ارائه شده از سوی کری حتی پس از موافقت کشورهای عربی با اجرای اصلاحیه هایی در آن، مخالفت کرد
منبع: العالم