شورای امنیت از دولت میانمار خواست که حمله به مسلمانان را متوقف کند
شورای امنیت از دولت میانمار خواست که حمله به مسلمانان را متوقف کند
شورای امنیت از دولت میانمار خواست که عملیات نظامی خود را در ایالت مسلمان نشین«راخین» متوقف کرده و اجازه دهد صدها هزار نفر از اقلیت روهینگیا که از این ایالت به کشور بنگلادش در همجواری میانمار فرار کرده اند به خانه های خود بازگردند.
۱۵ عضو شورای امنیت در بیانیه ای اعلام کردند که آنها «نگرانی شدید» خود را از نقض حقوق بشر در راخین از جمله جنایت هایی که نیروهای امنیتی میانمار مرتکب شدند را اعلام می کنند و خواستار تحویل مسئولان این جنایت ها به دادگاه هستند. در این بیانیه همچنین شورای امنیت خواستار آن شد که دولت میانمار بار دیگر به زور بیش از اندازه در راخین روی نیاورد و اداره مدنی و اجرای حاکمیت قانون را دوباره در این ایالت برقرار کند.
در این بیانیه بار دیگر سه درخواست سازمان ملل که از بیش از دو ماه پیش مطرح کرده است بدون آن که توسط دولت میانمار به آنها توجهی بشود تکرار و یادآوری شد و این خواسته ها عبارتند از توقف خشونت ها و اجازه دادن به رسیدن کمک های انسانی به ایالت راخین و اجازه داده به بازگشت آوارگان از بنگلادش به راخین.
بنابر این گزارش، که ارتش میانمار از ۲۵ آگوست گذشته به بهانه «مبارزه با شبه نظامیان مسلح» حملات خود به منطقه آراکان را آغاز کرده است. در این حملات هزاران غیرنظامی آراکانی جان خود را از دست دادهاند اما به علت ممانعت میانمار از هرگونه تردد در مرز این کشور با بنگلادش آمار دقیقی از تعداد جان باختگان در دست نیست. همچنین بیش از ۳۰۰ روستا توسط ارتش و بوداییان افراطی به آتش کشیده شده است.
طبق آخرین گزارش سازمان ملل شمار مسلمانانی که از ۲۵ آگوست به این سو از خشونتهای ارتش میانمار و بوداییان افراطی گریخته و به اردوگاهها و اقامتگاههای موقت در حومه کاکس بازار بنگلادش پناه بردهاند به بیش از ۶۰۰ هزار نفر رسیده است.از سال ۱۹۷۰ تاکنون ۸۴ درصد از جمعیت ۲ میلیونی مسلمانان آراکان در پی خشونتهای ارتش میانمار و بوداییان افراطی به کشورهای اطراف گریختهاند.