مقالات ارسالی

بهارعربی، انتخاب ملت ها یا دسیسه ی استعمار؟!

بهار عربیبهارعربی، انتخاب ملت ها یا دسیسه ی استعمار؟!

نویسنده:‌ عبدالخالق احسان

روزی با جمعی از همکاران نشسته بودیم که صحبت از مسایل جهانی و قضایای سیاسی به میان آمد و در مورد انقلاب کشور های عربی یا بهار عربی بحث شد و یکی از دوستان گفت: این هم دسیسه استعمار است و می خواهد با این تغییرات و دگرگونی ها منافعش را تأمین نماید؛ چون دیگر حکومت استبدادی به منافع آمریکا نبودند و حالا می خواهد با سرنگونی این حکومت ها منافعش را فراچنگ آورد. و ادامه داد که ما مسلمانان ساده هستیم و فکر می کنیم، این انقلاب به نفع کشورها و ضرر آمریکاست در حالی که چنین نیست بلکه هر تغییری که در جهان رونما می شود به اثر پلان ها و برنامه های دقیق و حساب شده استعمار می باشد.

بعد با خود اندیشیدم که اگر امریکا همه کاره است، پس نقش خداوند چه می شود؟ مگر خداوند در طول تاریخی امپراتوری های شکست نداده؟ امپراطوری فارس و روم توسط مسلمانان سرنگون شدند و دو امپراتوری اروپا و شوروی توسط افغان ها فروپاشیدند و حالا چرا نا امید باشیم و این قدر از امریکا و امپراتوریش بترسیم به یقین که این معادله برهم خواهد خورد و این جهان تک قطبی دگرگون خواهد شد. درین مورد استاد راشد غنوشی رئیس حزب « النهضه» تونسی در مصاحبه گفته است: بطلان این اندیشه که « هرچه امریکا بخواهد می شود» ثابت شد و ما یقین داریم هر چه خدا بخواهد و ملت ها آرزو کنند، شدنی می باشد.

وقتی می گوییم بهار عربی خواست ملت های اسلامی است و به زودی شاهد تأسیس حکومت اسلامی خواهیم بود و دیگر مردم فریب استعمار را نخواهند خورد. عده عصبانی شده می گویند:‌ چرا حکومت اسلامی در مصر تشکیل نشد؟ و چرا اخوان المسلمین به ریاست جمهوری کاندید ندارند؟ چرا هنوز قرار دادهای قبلی مصر با امریکا لغو نشده؟ و چرا هنوز حجاب اسلامی در تونس، مصر، ترکیه و لیبیا رعایت نمی شود؟ و…

در جواب این گونه سؤال ها باید گفت:‌ که عجله نباید کرد، این سنت تدریجی خداوند است که آهسته آهسته اوضاع جهان را دگرگون می کند و هنوز مشکلات زیادی فراروی حرکت های اسلامی و ملت های اسلامی وجود دارد و هنوز تفاله های حکومت های استبدادی در مصر، تونس و لیبیا هستند؛ لذا تغییر اساسی و مطلوب فرصت می طلبد و ما باید اندیشه ها و افکار را اصلاح کنیم و از نا امیدی بیزار شده و به کمک الهی دل ببندیم و برای اصلاح خویش و دعوت دیگران کمر همت بسته کنیم.

واقعیت این است که عامل اصلی این خیزش ها مشکلاتی می باشد که حکومت های استبدادی و وابسته به استعمار به وجود آورده بودند. از جمله:‌ فقر، بیکاری، عدم اهمیت به مردم، خوشگذرانی حکومت داران، توجه به منافع امریکا و اسرائیل و بی توجهی به منافع ملت ها. این عوامل و امثال شان باهم یک دست شده و ملت ها را ازین وضعیت ناراحت کرده بودند و چون نظام پولیسی و حالت اضطراری حاکم بود مردم نمی دانستند از کجا شروع کنند که جرقه این خیزش از تونس و پس از خودسوزی محمد بو عزیزی آغاز گردید و حرکت های اسلامی در تونس و مصر که سالهاست در خفقان به سر برده و از فعالیت سیاسی ممنوع بودند و به آن هم با مردم ارتباط داشته و اعتماد مردم را جلب نموده بودند؛ آنگاه که حرکت ها و قیام های مردم به میان آمد، جریان های اسلامی ازین فرصت میمون حسن بهره را گرفته و تظاهرات را سمت و سو می دادند و از تخلفات و تخریب بازارها ومنازل جلوگیری می کردند. که در نتیجه، این انقلاب ها در تونس، مصر و لیبیا به ثمر نشست، امید واریم به زودی سرنوشت ملت های یمن و سوریه نیز معلوم شود و از زیر یوغ استبداد رهایی یابند.

همه می دانیم که ملت های اسلامی از حضور امریکا در منطقه ناراضی اند و ایمان دارند که هیچگاه یهود و مسیحیت به منافع آنان نمی اندیشند. آیا ممکن است مردمی که به خداوند ایمان دارند و از امریکا ناخشنود می باشند، مدت شش ماه حتی یک سال را روز و شب در میدان باشند و شب را در جاده ها سپری کنند و صدهاو هزارها شهید و زخمی تقدیم نمایند، در نتیجه همه دست آوردها را به امریکا بدهند؟ هرگز.

قبول داریم که امریکا هر کجا پا می گذارد به دنبال منافعش می گردد و حالا که حسنی مبارک به امریکا نفعی رسانده نمی تواند، به او ارزشی قایل نیست؛ اما حالا ملت ها بیدار شدند و حرکت های اسلامی با پختگی رسیده و برای ساختن حکومت اسلامی توانا برنامه دارند که اگر مصاحبه های رهبران حرکت های اسلامی را مطالعه کنیم می بینیم که با خیلی وضاحت و پختگی پلان های شان را ارایه می کنند و چگونگی تعامل شان را با دیگر جریان ها و حکومت ها به صورت شفاف و واضح بیان میدارند که درین خصوص می توان به پیام های هفتگی مرشد عام اخوان المسلمین، مصاحبه استاد راشد غنوشی در خصوص این که چرا اسلامگرایان از حکومتداری می ترسند؟ و مصاحبه دکتور خیرت شاطر معاون مرشد عام اخوان المسلمین با تلویزیون الجزیره و مصاحبه دکتور عصام العریان معاون حزب آزادی و عدالت شاخه سیاسی اخوان المسلمین و مصاحبه طارق زمر یکی از رهبران سلفی در مصر، اشاره کرد که این نوشته و مصاحبه ها در سایت ها و مجله ها نشر شده اند.

فکر می کنم مشکل کسانی که نمی توانند قبول کنند که حرکت اسلامی پیروز خواهد شد و حکومت های اسلامی تأسیس خواهد گردید این است که تاریخ حرکت های اسلامی معاصر به خصوص حرکت جهانی اخوان المسلمین را مطالعه ندارند و جریان های امروزی را از رسانه های غربی دنبال می کنند؛ اگر اخبار جهان اسلام را از  رسانه های واقعگرا هم چون الجزیره پی گیری کنیم به این نتیجه نهایی می رسیم که این انقلاب ها خواست مردم بوده و به زیان استعمار و سرنگونی وابستگان شان می انجامد و در فرجام این پیروزی ها ، مسجد اقصی از چنگال صهیونیست ها نجات میابد که نشانه های آن را در آزادی اسیران فلسطینی و مصالحه بین گروه های فلسطینی می بینیم. انشاء الله

 

نمایش بیشتر

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پاسخ دادن معادله امنیتی الزامی است . *

دکمه بازگشت به بالا