خبر های جدید

تدابیر شدید علیه فعالیت اخوان المسلمین در انگلیس

اوباما و کامرون در برخورد با اسلام‌گرایان متفاوت برخورد می‌کنند
تدابیر شدید علیه فعالیت اخوان المسلمین در انگلیس

دولت باراک اوباما با دقت تصمیم های دولت بریتانیا برای تحریم و تحت فشار گذاشتن سازمان بین المللی اخوان المسلمین را زیر نظر گرفته است. جریانی که گفته می شود نفوذ بسیاری در میان مقامات امریکایی در واشنگتن دارد.

به گزارش روزنامه العرب، چاپ لندن، برای اولین بار از ورود باراک اوباما به کاخ سفید در سال ۲۰۰۹، باراک اوباما از افراط گرایی دینی صحبت می کند و نسبت به برداشت های یک جانبه تندروها از احکام اسلامی هشدار می دهد. در طول این مدت او تلاش می کرد صحبتی نکند که باعث خشم بحش گسترده ای از مسلمانان محافظه کار در آمریکا شود.

باراک اوباما بعد از حادثه ای که در ماه دسامبر در ایالت کالیفرنیا به وقوع پیوست و ۱۴ نفر در پی حمله یک زن و شوهر افراطی کشته شدند، مجبور شد لحن خود را تغییر دهد و دیگر به احساسات جریان هایی که آنها را “معتدل” توصیف می کنند، در راس آنها اخوان المسلمین توجهی نکند. اوباما گفت: «ایدئولوژی اسلامی تندرویی وجود دارد که باید همه مسلمانان بدون استثنا با آن مبارزه کنند.»

اوباما از رهبران جهان اسلام خواست که «با قاطعیت تفسیرهای تندروها را از شریعیت اسلامی که با هیچ کدام از مبانی دینی و مساوات و احترام متبادل و حفظ کرامت انسانی هم خوانی ندارد، رد کنند.»

با این حال کاخ سفید در رویارویی با تروریست ها در چارچوب “تندروی خشونت آمیز” برخورد می کند و نسبت به هزاران تندرویی که به افکار تروریستی روی می آورند و در نشر اندیشه های افراطی سهم دارند و سبب می شوند که از جریان های خشونت طلب حمایت شود و نیروهای انسانی آن تامین شونند، توجهی نمی کند. دولت امریکا می گوید تمایل این افراد به جریان های تروریستی به دلیل فقر و بیکاری و ستمی است که از سوی حکومت های خودکامه منطقه علیه شهروندانشان می شود.

در حالی که این دیدگاه در لندن کاملا متفاوت است. در نیمه دسامبر دولت بریتانیا دستورات تازه ای را برای تحریم و تحت فشار گذاشتن جماعت اخوان المسلمین که فعالیت آنها در مصر و عربستان سعودی و امارات متحده عربی ممنوع اعلام شده است، صادر کرد. هدف از این کار جلوگیری از پیوستن یا ارتباط گرفتن اعضا و رهبران اخوان المسلمین با گروه های افراطی اعلام شده است.

کلیوورد دی مای، رئیس موسسه امریکایی دفاع از دموکراسی در این باره می گوید: «اگر بخواهیم حرف حق را بزنیم رهبران غربی این روزها ناپدید شده اند. در عین حال احساس می کنم که دیوید کامرون، نخست وزیر بریتانیا می خواهد اخوان المسلمین را تحریم کند.»

کامرون در آوریل ۲۰۱۴ از سر جان جنکینز، سفیر سابق بریتانیا در ریاض خواسته بود که تحقیقی را درباره این که آیا اخوان المسلمین خطری برای امنیت ملی بریتانیا محسوب می شوند یا خیر، آغاز کند. او نیز در خلاصه گزارش خود یادآور شد که حسن البنا، موسس سازمان جهانی اخوان المسلمین در مصر در سال ۱۹۲۸ از مسلمانان خواسته بود با سکولاریسم مبارزه کنند و به هیچ وجه به احساسات ملی و مقاومت تحت نظارت غرب نلغزند. در این گزارش تاکید شده است که بنا خشونت سیاسی را تسهیل کرد و در طول حیات خود دائما خواستار حمله و احیانا ترور و تلاش برای ترور مسئولین مصری و تهدید مصالح بریتانیا و یهودی ها می شد. بعد از حسن بنا، سید قطب یکی از ستون های اصلی جماعت اخوان المسلمین شد که به دنبال انتشار تفکرات تکفیری و استفاده از ابزارهای خشونت آمیز بود و مسلمانانی را که دعوت به اعتدال می کردند را مرتد اعلام کرد و مجازاتشان را قتل می دانست. در این گزارش تاکید شده است که رهبران اخوان المسلمین پیرو روش سید قطب شده اند و به هیچ وجه از آن اعلام برائت نکرده اند.

از این رو دیوید کامرون در این باره گفت: «لایحه ای را تقدیم مجلس عوام انگلیس کرده ایم که در صورت تصویب دولت به موجب آن از دادن روادید به رهبران اخوانی که از خشونت حمایت می کنند، خودداری خواهد کرد.»

وی در ادامه افزود: «دولت به شدت فعالیت سازمان های خیریه ای که به سود گروه های تندرو در خارج فعالیت می کنند را زیر نظر دارد و در این راستا اقدام به تقویت تدابیر لازم برای بلوکه کردن پول هایی که به جنبش حماس، شاخه فلسطینی اخوان می رسد، کرده است.»

منبع: دیپلماسی ایرانی

نمایش بیشتر

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پاسخ دادن معادله امنیتی الزامی است . *

دکمه بازگشت به بالا