جوانانمطالب جدیدمهارتهای زندگی

چگونه از مطالعه و خواندن کتاب لذت ببریم ؟

چگونه از مطالعه و خواندن کتاب لذت ببریم ؟

نویسنده: عبدالحکیم محمدی

۱٫ در قدم نخست به این کلمه قرانی (اقْرَأْ) یعنی: “بخوان” خودرا شارژ ایمانی نمائیم چون دستور افریدگارمان است .وبرای قانع شدن بیشتر در مورد خواندن ، خوب است که این ایه قرانی رانیز زمزمه کنیم :
ن ۚ وَالْقَلَمِ وَمَا یَسْطُرُونَ
نون. سوگند به قلم! و قسم به چیزی که می‌نویسند!
سوره قلم آیه۱

اینجاست که به اهمیت خواندن ونوشتن در اموزه های دینی مان باورمندترشده و کوشش میکنیم تا به این دستورات وتشویقات قرانی جامه عمل بپوشانیم .

۲. یادمان باشد که بعداز تصمیم به خواندن کتاب ، باید درپی جستجوی هدف باشیم ! زیرا هدف است که ما را انگیزه مطالعه خوب میدهد . چون کسانی هستند که کتاب را میخوانند تا بخوابند ، در صورتیکه کتاب را باید خواند تا بیدار شد!!!

در این مورد بخوانید: ۲- چگونه قرآن را خوب بخوانیم و بفهمیم؟ استفاده از کتاب های کمک مطالعه

 

۳. این نکته را مد نظر باید داشت که کتاب را میخوانیم تا از تجربیات چندساله نویسنده کتاب در عرض چند روز واقف شویم ! که این تکنیک انگیزه زیاد واشتیاق مطالعه بیشتر برایمان میدهد تا از تجربیات نویسندگان که در طول سالیان دراز به ان دست یافته اند، به اسانی برسیم واز تجربیات انها استفاده برد .

۴. کتاب را به نیت عمل نمودن به ان بخوانیم که این هم بستگی به نوعیت کتاب دارد ، مثلا :
اگر کتاب تاریخی است ، برای پندوعبرت گرفتن باید مطالعه نمود ، نه به عنوان کتاب سرگذشت وداستان !
اگر کتاب علمیست به قصد عمل به توصیه های اهل فن ان
واگر هم کتب دینیمان قران کریم ویا احادیث گهربار سرورمان “محمدصلی الله علیه وسلم” است ، چاره ای جز عمل به ان اموزه ها را نداریم ، زیرا در مورد عدم پندپذیری وعمل نکردن به انهاوعیدهایی سخت امده است چنانچه درمقابل ان پاداشی زیاد برای کسی که اگر به انها عمل نماید در نظر گرفته شده است !

۵. سعی کنید در ابتدای شروع برای مطالعه ، اول کتابهای کوچک که برایتان قابل فهم باشد اغاز نمائیدواگر کتابهای داستانی ویا نصیحتهای حکیمانه باشد ، دلچسب تر خواهد بود .

۶. در ابتدای کتاب سراغ نویسنده رفته وبا اسم او ویا مترجم ان خود را اشنا وسپس به فهرست مطالب ان رفته و از موضوعاتی که نویسنده میخواهد بحث کند ، خود را واقف سازید وهدف نویسنده را درمقدمه فراموش نکنید .

۷. اگر در وسط مطالعه نمودن خسته شدید ، به استراحتی کوتاه پرداخته و مجددا اغاز نمائید .

۸. برای انگیزه بیشتر درعرصه مطالعه، داستان انسانهائی که حریص بودند به مطالعه کردن را بخوانید تا در شما تولید انگیزه نماید واراده تان را قوی سازد وتا اینکه خودرا کمتر از انها ندانید چون انها هم مثل شما انسان ، ودارای یک وقت وزمان بوده اند و علت را بیابید که چه چیزی بوده است که اراده انها را در رسیدن به کمال سست نکرده است .

۹. یادمان باشد ، بزرگان گفته اند:”کسانیکه نمیخوانند از کسانیکه نمیدانند بهتر نیستند” پس اگر ما میخواهیم بهتر والگو برای بیسوادان جامعه مان باشیم که تا وسیله ای برای تشویق انها جهت روی اوردن به تحصیل شود ، باید مطالعه نمود ودر رفتار پیاده کرد !

۱۰. حال که میخواهید کتاب خوانی را اغاز نمائید در فکر زود تمام کردن ان ویاهم بی نظم بودن در مطالعه ان مباش چون گفته شده است :

واحد اندازەگیری کتاب خواندن، تعداد صفحه یا دقیقه در روز نیست …!!
بلکه مقدار تغییری است که در شناخت از هویت خودمان و یا ماهیت جهان اطرافمان ایجاد شده است.

در اخر التماس دعای خیر را ازجانبتان دارم مخصوصا در خاتمه هرکتاب !

نمایش بیشتر

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پاسخ دادن معادله امنیتی الزامی است . *

دکمه بازگشت به بالا