محمّد رسول الله

  • محمد رسول الله

    سه مساله مهم از ژرفای سیرت نبوی برای مربیان و دعوتگران

    سه مساله مهم از ژرفای سیرت نبوی برای مربیان و دعوتگران نوشته: دکتر سعد الکبیسی / ترجمه:‌ عبدالخالق احسان از بهترین مسایلی که از سیرت نبوی رسول الله صلی الله علیه و سلم و کیفیت تعامل شان با صحابه کرام رضی الله عنهم آموختم، سه مسئله است: اول: شناخت تفاوت های فردی کسانی که در اطراف پیامبر صلی الله علیه و سلم بودند، تفاوت در طبیعت ها، خواسته ها، حالات روحی و روانی، جایگاه اجتماعی، استعدادها، توانایی ها و تخصص…

    ادامه »»»
  • سیرت اخلاقی نبوی

    از ژرفای سیرت اخلاقی نبوی

    از ژرفای سیرت اخلاقی نبوی نوشته: دکتر سعد الکبیسی /ترجمه:‌ عبدالخالق احسان از بهترین مسایلی که از سیرت رسول الله صلی الله علیه و سلم و کیفیت تعامل شان با صحابه کرام رضی الله عنهم آموختم، سه مسئله است: اول: شناخت تفاوت های فردی کسانی که در اطراف پیامبر صلی الله علیه و سلم بودند، تفاوت در طبیعت ها، خواسته ها، حالات روحی و روانی، جایگاه اجتماعی، استعدادها، توانایی ها و تخصص ها. دوم:‌ پیامبر صلی الله علیه و سلم…

    ادامه »»»
  • صلوات

    صلوات بر رسول اکرم (ص) و معیارهای صداقت مسلمان نسبت به آن

    صلوات بر رسول اکرم (ص) و معیارهای صداقت مسلمان نسبت به آن  نویسنده: محمد حامدی ۱. در ابتدا بایستی دینش را (قرآن و سنت) بصورت آگاهانه شناخت. ۲. بعد از شناخت آن بایستی عمیقا و از صمیم قلب آنرا پذیرفته و بدان ایمان آورد. ۳. بایستی برنامه ی رسول خدا (ص) را در تمام شئونات مادی ، معنوی ، فردی و اجتماعی زندگی اجرا نمود. ۴. بایستی در همه ی حالات زندگی با قلم ، زبان ، وقت ، مال…

    ادامه »»»
  • ارکان چهارگانه سعادت، هدایت، تقوا، عفاف، غنی

    ارکان چهارگانه سعادت، هدایت، تقوا، عفاف، غنی نویسنده : محمد احمدیان، سقز ?عَنْ عَبْدِ اللَّهِ  ابن مسعود، عَنِ النَّبِیِّ صَلَّى اللَّهُ عَلَیْهِ وَسَلَّمَ أَنَّهُ کَانَ یَقُولُ : ” اللَّهُمَّ إِنِّی أَسْأَلُکَ الْهُدَى وَالتُّقَى، وَالْعَفَافَ وَالْغِنَى “.( مسلم/۲۷۲۱) از ابن مسعود( رض) روایت است که: پیامبر( ص) می فرمود: خداوندا! از تو هدایت؛ پرهیزکاری؛ عفاف و بی نیازی طلب می کنم. ?نکات قابل تأمل در حدیث: ۱- هدایت بعد از خلق انسان؛ بالاترین نعمت خداوند است؛ زیرا انسان در صورت هدایت فلسفه…

    ادامه »»»
  • محمد حامدی

    آیا آیه‌ی ۵۰ سوره‌ی احزاب، به عنوان مجوزی برای ایجاد حرم‌سرا توسط پیامبر بود؟

    آیا آیه‌ی ۵۰ سوره‌ی احزاب، به عنوان مجوزی برای ایجاد حرم‌سرا توسط پیامبر بود؟ نویسنده : محمد حامدی ? سوال: آیا آیه‌ی ۵۰ سوره‌ی احزاب، به عنوان مجوزی برای ایجاد حرم‌سرا و عیاشی بدون مرز از این طریق، برای پیامبر محسوب نمی‌شود؟ ? جواب: ما در این گفتار در صدد پاسخ به شبهات صادره از جانب دو طیف خاص هستیم: ۱. روشنفکران درون دینی که آنها نیز در دو طیف خاص قرار‌ می‌گیرند: الف) روشنفکرانی که به همه‌ی مقدسات دینی…

    ادامه »»»
  • محمد پیامبر

    اهانت به پیامبر و بهترین واکنش در مقابل آن

    اهانت به پیامبر و بهترین واکنش در مقابل آن نویسنده: دکتر ژیلا مرادپور   اهانت به پیامبر و بهترین واکنش در مقابل آن چیست؟ آیا  سیلی زدن به توهین کننده یا فحش و ناسزا گفتن و کشتن او و… هیچکدام از این گونه واکنش ها مطابق رویه سیره پیامبر که اسوه حسنه است نمی باشد. خود پیامبر (ص) موضع گیریهایش ایجابی بوده نه سلبی!. جاذبه داشته نه دافعه!. سیلی زدن و … فقط تاییدی بر باور غلط هتاکان در مورد…

    ادامه »»»
  • محمد رسول الله

    شرمنده ام ای رسول الله

    ای رسول خدا! شرمنده ام نویسنده : رسول رسولی کیا – مهاباد رسول الله شرمنده ام … نمی دانم با چه جملاتی گستاخی های اخیر رئیس جمهور فرانسه را پاسخ گویم، هرچه می اندیشم واژگانی را نمی یابم که با آن هتاکی این مردک عوضی را جواب داده باشم، زیرا همه چیز به وضوح آفتاب روشن است … تنها می گویم: ای رسول خدا!  شرمنده ام !   ای رسول خدا!  شکی در این نیست که تو اشرف خلقی، فرستاده…

    ادامه »»»
  • معنای صلوات فرستادن بر پیامبر

    معنای صلوات فرستادن بر پیامبر نویسنده: ابوالأعلی مودودی   صلوات فرستاد ، إِنَّ اللَّهَ وَمَلَائِکَتَهُ یُصَلُّونَ عَلَى النَّبِیِّ ۚ یَا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُوا صَلُّوا عَلَیْهِ وَسَلِّمُوا تَسْلِیمًا خداوند و فرشتگانش بر پیغمبر درود می‌فرستند، ای مؤمنان! شما هم بر او درود بفرستید و چنان که باید سلام بگوئید. (سوره الأحزاب: آیه ۵۶) در این مورد بخوانید : چگونه و چرا بر پیامبر صلوات بفرستیم؟! ✔️ معنای صلوات خدا بر پیامبر: بیانگر مهربانی فراوان خدا بر پیامبر، تعریف و تمجید خدا…

    ادامه »»»
  • حدیث لولاک

    نگرشی بر صحت حدیث لولاک لما خلقت الأفلاک و خلق آسمان ها و زمین بخاطر حضرت محمد

    نگرشی بر صحت حدیث لولاک لما خلقت الأفلاک و خلق آسمان ها و زمین بخاطر حضرت محمد نویسنده: : فضل احمد «مهاجر» ، عضو هیا علمی دانشگاه هرات   الف) ترجمه ی حدیث قدسی:  لَوْلاکَ لَما خَلَقْتُ الْأَفْلاک «ای محمد اگر تو نبودی آسمانها و زمین را نمی آفریدم.» ب) تخریج حدیث: این حدیث قدسی در کتب مسند حدیث وجود ندارد. در کتابهای بسیاری که احادیث ضعیف و موضوع را جمع نموده اند این حدیث نیز ذکر شده است، که…

    ادامه »»»
  • جنگ بدر

    دروس تربیتی جنگ بدر

    دروس تربیتی جنگ بدر نویسنده : صالح احمد الشامی / مترجم : محمّد ملازاده   یکی از موارد متفق علیه اینکه، تمامی سوره انفال در بدر بر رسول خدا(ص) فرود آمده است، لذا توجه عزیزان را به برخی ازمطالب آن جلب میکنیم:   ۱- خطی گسترده و عامی در سوره وجود دارد، مبنی بر اینکه وقوع این جنگ و پیروزی مسلمانان در آن تنها و تنها به امر و خواست خدا بوده است. «کما اخرجک ربک من بیتک بالحق…»- (الانفال:۵۰)…

    ادامه »»»
  • احمد مفتی زاده

    کفایت قرآن، حجیت سنت،  تبیین پیامبر

    کفایت قرآن، حجیت سنت،  تبیین پیامبر نویسنده: کاکه احمد مفتی‌زاده «تبیین» پیامبر ۱ـ تبییین بعضی از امور، از مسألۀ استخراج حکم مجزا است. تبیین نوعی از استخراج حکم است که با استخراج حکم مطرح در اجتهاد تفاوت دارد. بر این اساس تعیین شکل عملی و اجرایی برخی تکالیف مانند نماز، به تبیین پیامبر (ص) سپرده شده است. با این همه، بعد از این تبیین‌ها هم کل کتاب و سنت، هنوز موازینی کلی است. به گونه‌ای که مانند مواد خام موجود…

    ادامه »»»
  • کاک احمد مفتی زاده

    سنت پیامبر ، جایگاه و نقش سنت در دین چیست؟

    سنت پیامبر ، جایگاه و نقش سنت در دین چیست؟ نویسنده: کاکه احمد مفتی‌زاده   سنت پیامبر (ص) تشریع و قانون‌گذاری یکی از صفات خاص خدا است و بشر حق ندارد نسبت به هیچ کس موضع اطاعت داشته باشد. در این باره آیات قرآن نقل شد و توضیح داده شد که معنای عملی موضع عبادت نسبت به غیر خدا، عبارت است از: حالت اطاعت و پذیرش نسبت به غیر خدا.   پایداری و استواری بر شریعت خداوند حتی در مورد…

    ادامه »»»
  • هجرت

    هجرت پیامبر اسلام، درس ها و اندرزها

    هجرت پیامبر اسلام، درس ها و اندرزها نوشته: عبدالرحمن عزام آنگاه که آزار و اذیت مشرکان مکه بر پیامبر و یارانش شدت یافت، و پیامبر – صلی الله علیه وسلم- به نوعی، از ایمان آوردن سران قریش در مکه دل زده شد، در موسم حج دعوت خویش را به قبایل عدیده ای از عرب ها عرضه نمود و از ایشان خواست تا او را با ایمان آوردن خود مورد حمایت قرار داده و کمکش کنند تا رسالت پروردگارش را به…

    ادامه »»»
  • کاک احمد مفتی زاده

    جایگاه درست سنت در اسلام و وظیفه‌ی ما نسبت به سنت

    جایگاه درست سنت در اسلام و وظیفه‌ی ما نسبت به سنت نویسنده: کاک احمد مفتی‌زاده سنت و نقش پیامبر اهمیت اساسی دارد، بنابراین به خاطر اهمیت آن، نباید هرچیزی را به نام سنت پذیرفت، زیرا این به معنای بی‌اهمیت کردن سنت است. به‌طور کلی می‌توان گفت: ۱- سنّت بدون تردید، درست مانند کتاب واجب الاطاعه است. ولی جنبه‌ی حکم را ندارد، یعنی سنت حکم را تعیین نمی‌کند، بلکه حکم موجود در قرآن را تبیین می‌کند. ۲- برای حفظ و رعایت…

    ادامه »»»
  • مهندس مهدی بازرگان

    پیغمبران چه گفتند؟ گفته‌ها یا خواسته‌ها و تعلیمات پیغمبران چه بود؟

    پیغمبران چه گفتند؟ گفته‌ها یا خواسته‌ها و تعلیمات پیغمبران چه بود؟ نویسنده: مهندس مهدی بازرگان   در مقاله قبلی ( پیغمبران چه کسانی بودند و چه کردند؟ ) ، اجمالا دیدیم، پیغمبران چگونه کسانی بودند و چه اعمال و آثاری داشتند. حال می‌خواهیم روی گفته‌ها یا خواسته‌ها و تعلیمات آنها صحبت کنیم. البته وقتی کتب مذاهب توحیدی مانند تورات، اوستا، انجیل یا قرآن را باز می‌کنیم، در نظر اول کوچکترین شباهتی میان نوشته‌ها و گفته‌های آنها به لحاظ سبک و…

    ادامه »»»
دکمه بازگشت به بالا